ПАРИЖ - 17

• 36 823
  • 792
  •   1
Отговори
# 165
И аз се колебаех за същото, но на уиз взехме 6 билета за 1200 лв.
Частен трансфер от Буве до Дисне за 6 човека 180 евро, не мога да намеря до Париж колко беше.

# 166
Здравейте!
Бихте ли ме ориентирали в цената на трансфер от Бове до Париж? Опитвам се да си направя сметка дали си заслужава да дадем повече пари за полет с България Еър и да кацнем на ШДГ, ако придвижването от Бове до Париж ще изяде разликата от по-евтините самолетни билети на Уиз.
За първи път ще ходя и тепърва ще чета и събирам информация за придвижване, хотели, забележителности, сега всичко ми се струва много сложно и объркано.
С нискотарифните е много по-евтино, според мен. Винаги когато съм пътувала, не може и сравнение да става. А и от ШДГ билетчето не е без пари.

# 167
Здравейте!
Бихте ли ме ориентирали в цената на трансфер от Бове до Париж? Опитвам се да си направя сметка дали си заслужава да дадем повече пари за полет с България Еър и да кацнем на ШДГ, ако придвижването от Бове до Париж ще изяде разликата от по-евтините самолетни билети на Уиз.
За първи път ще ходя и тепърва ще чета и събирам информация за придвижване, хотели, забележителности, сега всичко ми се струва много сложно и объркано.
С автобусите/шатъли цената е 30евро за възрастен/двупосочен билет, 16.90евро е еднопосочен - https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/passengers/

# 168
  • Балчик
125 евро за 6 човека с Ивайло.

Грешката беше в моята банка. С картата на сина ми, от друга банка, платих без проблем.

# 169
25€ с Ивайло на човек, но се събират наколко човека и не може да каже нито час на тръгване, нито колко часа ще продължи самото пътуване до летището…. За частен трансфер 150€, за двама не е ок.
За този полет в 10 сутрин от Бове ще трябва много рано да се става и тръгва, но това е няма пълно щастие🤪😅

# 170
  • Sofia
С автобусите/шатъли цената е 30евро за възрастен/двупосочен билет, 16.90евро е еднопосочен - https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/passengers/

Много благодаря за линка! Само купувам, разпечатвам и ползваме, нали?
Моята програма е да посетим:

Айфеловата кула (имаме билети отпреди месец, не знаех, че е такъв зор да се купят, трябва да видя през кой сайт са нашите)
Триумфалната арка
Музеят на армията (имаме любители на историята в групата)
Природонаучният музей и аквариума
магазинът Galeries Lafayette

За 3 дни мисля е предостатъчно.

Благодарение на вас разбирам, че с автобуса от-до летището нещата са лесни, хотелът е запазен, остава само да проуча разни ресторантчета.

# 171
  • София
Ripple, на картата гледам, че сте малко на югозапад от Люксембургската градина, така че за първия ден може да планирате да отидете да видите Нотр Дам отвън с метро 4 и след това пеша да се приберете до вас, гугъл дава 40 минути пеша, като минете през Пантеона. Наблизо са ви, а пък и двете са много емблематични за Париж. Точно зад Пантеона в ляво има църква, единствената, в която е запазена някаква преграда при олтара. Там наблизо е и Сорбоната. Около Вавен ми показва много заведения, така че хапвате и се прибирате, ранното ставане си е наистина много изморително. Да си изкарате чудесно и после да ни покажеш снимки!
NBM, да, точно така. Може и директно да покажете кода на телефона.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 21:55 от EliG

# 172
Близо до Лувъра има магазин, подобен на Галери Лафайет Samaritaine.

# 173
Здравейте,

Дали някой е инсталирал и ползвал Bonjour RATP application + Ticket Sans contact или някое от другите приложения,  с които може дa се закупи Navigo Weekly pass(zone 1-5). Правиш си и допълнително профил в Navigo Connect със снимка.
Въпросът ми е дали може да се ползва за пътуване до Дисниленд с RER A, CDG летище RER Б и Версай RER C?
Имам някакви съмнения, тъй като пише  че важи  освен 'with the exception of certain direct lines to airport'.

# 174
Да, май навигото не важи за RER -а до летището.

# 175
Намерих това като инфорамция: https://www.iledefrance-mobilites.fr/en/tickets-fares/detail/navigo-weekly-ticket
и според написаното май може да се ползва...

Conditions
Within the selected zones, the Navigo Weekly Ticket is valid on all modes of transport (metro, train, RER, express tram, tram, bus including Filéo), with the exception of certain direct airport services. (Orlyval, Bus Direct Paris-Aéroport ex-Cars Air France, VEA Disney shuttles) and tourist buses (OpenTour, Cars Rouges).
The ticket is valid for one week (Monday to Sunday). It is on sale from Friday for the following week.

# 176
  • Балчик
арнилитка, аз си изтеглих IDF Mobilites ( така вече се казва Navigo connect), регистрирах се, качих си и снимка и опитах да си купя едно билетче. Виждам го в профила си, но ще разбера дали мога да го ползвам, чак като отида. Ще проверя първо с него, преди да си купя карта.защото пише, че не е възможно прехвърлянето на заредена карта на телефона към пластика. А четох, че въпреки че имам NFS, може да не работи, ако SIM не е френска. Затова да съм сигурна, първо с билетче. Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 21:05 от Джемма

# 177
  • ВАРНА
С карта weekly navigo за зони 1-5 се пътува с rer до летище Шарл дьо Гол, до Дисни, до Версай

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 21:19 от прасунчо

# 178
Здравейте, в паника съм, защото сега видях, че при полета с уиз, който е в 9ч от Париж, Бове, аз нямам вариант за придвижване с шатъл. Има един, който пристига на летището в 7.30, но в 6.15 няма как да съм на спирката с шатълите, защото метрото тръгва в 5.30. Аз имам прекачвания. Такси, идеи?

# 179
  • Русе
арнилитка, аз си изтеглих IDF Mobilites ( така вече се казва Navigo connect), регистрирах се, качих си и снимка и опитах да си купя едно билетче. Виждам го в профила си, но ще разбера дали мога да го ползвам, чак като отида. Ще проверя първо с него, преди да си купя карта.защото пише, че не е възможно прехвърлянето на заредена карта на телефона към пластика. А четох, че въпреки че имам NFS, може да не работи, ако SIM не е френска. Затова да съм сигурна, първо с билетче. Simple Smile

Работи, изпробвано.

Общи условия

Активация на акаунт