ПАРИЖ - 17

• 36 920
  • 792
  •   1
Отговори
# 450
Билетите по 10 могат да се ползват от няколко души едновременно.
На Порт Майо три часа преди полета,има метро по това време.

# 451
Моя полет на обратно беше 9.10. Хванахме метро в 5.40, за около 25-30 мин. бяхме на Порт Майо и хванахме шатъла в 6.30. Към 7.50 бяхме на Бове. Сутрин няма такъв трафик натам, но на влизане пътувахме два часа.

# 452
Ползва ли ли сте hop on hop off автобус в Париж. Не мога да разбера дали еднодневния билет е за точния ден, който съм посочила или важи 24 часа и следователно ще може да го използваме малко и на следващия ден. На билета пише "не се притеснявайте няма да загубите време, билета започва след активирането му". Та това ме навежда на мисълта, че може и да е за 24 часа.

# 453
Коя е фирмата?

# 454
# 455
Essential Ticket пише, че е за един ден.

# 456
Благодаря, a tootbus със сигурност ли важи 24часа

# 457
Така пише, да, валидност 24, 48или 72 от часа на валидиране.

# 458
Момичета, пътуваме в понеделник-27/03/2023г, за вторник има планувана стачка, точно в деня, който съм платила билети с дата за Дисниленд, притеснявам се дали ще успеем да стигнем до там с RER A  и метро има да ползваме, дайте идея за алтернативи. Ивайло, който предлага трансфери иска 140евро за отиване и връщане..много ми е скъпо..

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 14:19 от bistra demireva

# 459
  • ВАРНА
Момичета, пътуваме в понеделник-27/03/2023г, за вторник има планувана стачка, точно в деня, който съм платила билети с дата за Дисниленд, притеснявам се дали ще успеем да стигнем до там с RER A  и метро има да ползваме, дайте идея за алтернативи. Ивайло, който предлага трансфери иска 140евро за отиване и връщане..много ми е скъпо..
Френски владеете ли?
https://actu.fr/ile-de-france/paris_75056/greve-a-la-sncf-les-pr … nce_58398950.html
Пише, че от 27 би трябвало трафикът да е ок. За събота 3 влака от 4 по линията на rer A, за неделя информацията е за нормален трафик на rer A.

https://www.transilien.com/en

# 460
Френски владеете ли?
https://actu.fr/ile-de-france/paris_75056/greve-a-la-sncf-les-pr … nce_58398950.html
Пише, че от 27 би трябвало трафикът да е ок. За събота 3 влака от 4 по линията на rer A, за неделя информацията е за нормален трафик на rer A.

https://www.transilien.com/en
Съвсем не владея френски, на английски се оправям, но ползвам гугъл преводач, който е безценнен  Simple Smile За 27-и и аз предполагам, че трафика ще е ок, притеснявам се за 28-и..

# 461
Ето какво измислих аз:
Хотелът се намира в близост до Операта Гарние и тя е отправната ми точка. Предвидила съм прибиране в хотела всеки ден около обяд за кратка почивка и освежаване, освен в първия ден, когато пристигаме. Идеята ми е да ходим максимално пеша, за да можем да се насладим на атмосферата на Париж.
1 ден
Операта Гарние/с вход/. Пеша до Площад Конкорд, разходка из Градините Тюйлери и „преход“ по Шанз Елизе, фотопауза при Елисей, Триумфалната арка с качване. След това с влак или каквото е това чудо RER до спирка /гара/ Auber Wink
Това е до към 15 часа, когато е настаняването в хотела.
2 ден
Версай – с транспорт, отиване и връщане
Почивка
Мулен Руж – само отвън, с автобус 95
Сакре Кьор – мисля да купя билети за атракционното влакче
3 ден
Музей Гравен
Кула Монтпарнас – с транспорт, но още се чудя дали да я посетим
Почивка
Марсово поле, Дома на инвалидите /за него се чудя все още/
Айфеловата кула
Връщане - пак пеша, вечерна разходка Simple Smile ако не се изгубим някъде из улиците Simple Smile
4 ден
Лувъра
Почивка
Sainte-Chapelle
Нотр Дам
Пантеона
Струва ми се малко постна програмата, но пък това е всичко, което искам да видя за сега, а и не ми се иска да препускам, но ако пропускам нещо, което си заслужава да се види и което е в близост до местата, които мисля да посетя, моля споделете го. Приемам всякакви идеи и ви благодаря!

# 462
  • Бургас
За Версай половин ден е малко.
Четвъртият ден също е много нагъчкан. Лувърът е минимум половин ден. Да не кажа цял. Много народ, опашки...
Макар че някои хора отиват само за селфи с Мона Лиза. Ако не сте големи фенове на изкуството и не потъвате в съзерцание, може и да сварите.
Ако сте само с карта, без гайд, няма шанс да видите нищо. Доста е объркващо вътре.
На мен не ми стигна половин ден, хем бях със стегнат аудиогайд (не на Лувъра) с маршрут по най-известните експонати.

# 463
Супер, много благодаря! Ще разместя малко програмата. Сакре Кьор и Мулен Руж ще ги преместя в третия ден, като музея Гравен ще посетя в първия след настаняването в хотела, а кулата Монтпарнас ще отпадне. За Лувъра билетите са ни от 9.30 ч. и си мисля, че 4 часа биха ни били достатъчни, но може и 5. За втората част от деня не ми се струва да ни е нужно много време. Изглежда ми разумно до 1 час да отделя за всяка една забележителност.
RER влак ли е? Къде при Триумфалната арка има гара за него?
Много благодаря!

# 464
  • Варна
всичко е твърде относително - и Лувъра и Дисни и други места могат и час , и ден ,и седмица ,и месец .....................................
RER е градска железница , доста по големи мотриси и на много места в центъра дублират метрото , извън центъра са над земята с  много по голямо разстояние м-у гарите
еруер С е до ВЕРСАЙ , има еруери до двете летища , Дисни ......

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 10:23 от peterky2002

Общи условия

Активация на акаунт