ПАРИЖ - 17

• 36 833
  • 792
  •   1
Отговори
# 585
Abs, благодаря за информацията!

# 586
По-малка е на площ от софийската и някак си не отговаря на мащабите на града .Няма големи животни,което си е минус.На мен ми хареса,беше и слънчево и приятно времето,хубава разходка.

Оф стига де Simple Smile Направо се размислям, но и мъжа ми и децата са големи фенове на животните, а особено малката много иска да види жираф и това е една от причините да идем Simple Smile От друга страна пък като е малък ще го приключим бързо, бързо и после към яките неща.

# 587
Здравейте,

изпитвам затруднения в избора на хотел за престоя ни в Париж и ще съм много благодарна, ако ме насочите.
Ще бъдем за 3 нощувки с дете на 10 г. - 4 непълни дни, като последния ден по някое време трябва да се придвижим към Дисни, т.е. първият и последният ден няма да сме изцяло в Париж.

Гледам хотели близо до метростанция, но в същото време да има и заведения и магазини околко тях. Но не съм наясно кои са "опасните" райони, затова разчитам на по-запознатите от вас Simple Smile

Хотелите, между които се чудя, са:

11 район
- Ibis Paris Bastille Faubourg Saint Antoine 11th

12 район
- Prince Albert Lyon Bercy
- Hotel Lux Picpus

13 район
- Ibis Paris Tolbiac 13th

15 район
- Novotel Paris Porte Versailles

Не мога да препоръчам, някой от иизброените, но ние наскоро отседнахме в Agate Hotel. Намира се в близост ( 2 мин. пеш ) до метростанция Nation -от там се хващат метро линии - 1,2,6,9 и RER A.
Много удобно място е, стаите са ок като за непретенциозен хотел, персонала е супер лщбезен, закуската е топ. Заведения в района има доста ( включително има 24 часа работещ ресторант), така и магазини, пекарни...

# 588
Поразгледах малко картата и начертах една пешеходна разходка:
Стигаме до операта с метрото - от там Лувъра,през Тюйлери до Конкорд, Шан-з-Елизе, Пти Пале, Домът на инвалидите, Айфеловата кула. Според мапса това е час и половина ходене, естествено само ходене Simple Smile Не се включва разглеждане, снимки, почивки, хапване... Как мислите, осъществимо ли е?
За един ден е напълно постижимо.

# 589
Здравейте, едно бързо питане:
кое място за отсядане е за предпочитане:
Rue Madame de Staël, 93400 Saint-Ouen-sur-Seine
или
 Rue du Maine, 92600 Asnières-sur-Seinе

# 590
  • Русе
или

Първото е с добър транспорт. Метро 13. И двете са в по-мултинационални предградия, имайте го предвид, ако за първи път попадате на такова място може да е смущаващо. Гледайки Гугъл мапс квартала доста се е променил в последните 4 години - там бяха строежи.  Отсядала съм в първия район две спирки по-нагоре и нямаше проблеми дори късно нощем, но ние сме свикнали и не ни прави впечатление. Познато дете /момиче/ живее някъде около втория и е ОК с мястото, просто не знам транспорта как е - автобус , влак?

# 591
или

Първото е с добър транспорт. Метро 13. И двете са в по-мултинационални предградия, имайте го предвид, ако за първи път попадате на такова място може да е смущаващо. Гледайки Гугъл мапс квартала доста се е променил в последните 4 години - там бяха строежи.  Отсядала съм в първия район две спирки по-нагоре и нямаше проблеми дори късно нощем, но ние сме свикнали и не ни прави впечатление. Познато дете /момиче/ живее някъде около втория и е ОК с мястото, просто не знам транспорта как е - автобус , влак?

Благодаря. Метро линии 13 и 14, RER С ми писаха от мястото за настаняване. Надявам се, че ще се оправим Simple Smile

# 592
  • Berlin
То се оказа, че почти нямам снимки. Само 3-4…
Скрит текст:
Предястие костен мозък, директно от кокала 😀

Основно - пилешко с аспержи, крокети, пармезан и сос

Основно - свински гърди със зеле, 3-4 парченца октопод отгоре за украса, нар и сос

Основно за двама - 1кг телешка пържола, май риб ай беше, с картофки и сос за гарнитура. Такава и в Мадрид си поръчвахме, но там много прекаляваха със солта (и на картофки и др.).

Още пробвахме лучена супа, охлюви, гъши пастет за предястие. В Bofinger има огромни плата с морски дарове, много внушително изглеждат - поднасят се върху огромна купчина натрошен лед - омар, рак, стриди, миди… различни вариации и големина, но не посмяхме да пробваме, най-вече заради стридите.

# 593
  • В полите на Витоша :)
Скрит текст:
Здравейте,

изпитвам затруднения в избора на хотел за престоя ни в Париж и ще съм много благодарна, ако ме насочите.
Ще бъдем за 3 нощувки с дете на 10 г. - 4 непълни дни, като последния ден по някое време трябва да се придвижим към Дисни, т.е. първият и последният ден няма да сме изцяло в Париж.

Гледам хотели близо до метростанция, но в същото време да има и заведения и магазини околко тях. Но не съм наясно кои са "опасните" райони, затова разчитам на по-запознатите от вас Simple Smile

Хотелите, между които се чудя, са:

11 район
- Ibis Paris Bastille Faubourg Saint Antoine 11th

12 район
- Prince Albert Lyon Bercy
- Hotel Lux Picpus

13 район
- Ibis Paris Tolbiac 13th

15 район
- Novotel Paris Porte Versailles

Не мога да препоръчам, някой от иизброените, но ние наскоро отседнахме в Agate Hotel. Намира се в близост ( 2 мин. пеш ) до метростанция Nation -от там се хващат метро линии - 1,2,6,9 и RER A.
Много удобно място е, стаите са ок като за непретенциозен хотел, персонала е супер лщбезен, закуската е топ. Заведения в района има доста ( включително има 24 часа работещ ресторант), така и магазини, пекарни...

Благодаря за препоръката, хареса ми хотелът, но за съжаление няма места за нашите дати Sad

Ще се радвам на отзиви за самите районите на споменатите хотели - дали са безопасни за късно прибиране вечер с дете, дали трябва да избягваме някой от тях и такива неща Simple Smile

# 594
Мога да се изкажа за 11-ти район - беше перфектен във всяко отношение!

# 595
Здравейте, обмислям вариант ако е валежно времето да посетим аквариума. Били сме в Лондон на аквариума, как мислите дали си заслужава? С две големи деца сме 17- 20 години. Дайте идеи при дъждовно време къде да сме освен музеите... Благодаря.

# 596
  • София
Въпрос. Разбрахме, че утре ще стачкуват. Това означава, че няма да има никакъв транспорт или че ще е много рядък?

# 597
  • ВАРНА
Здравейте, обмислям вариант ако е валежно времето да посетим аквариума. Били сме в Лондон на аквариума, как мислите дали си заслужава? С две големи деца сме 17- 20 години. Дайте идеи при дъждовно време къде да сме освен музеите... Благодаря.
Аквариумът до Айфеловата кула не е нищо особено. За скриване от дъжд върши работа  Simple Smile

# 598
Въпрос. Разбрахме, че утре ще стачкуват. Това означава, че няма да има никакъв транспорт или че ще е много рядък?
Доколкото редовно следя темата съм разбрала, че транспорт ще има, но по-рядко, примерно от 4 влака ще се движат 3. Дано да е така и в действителност.

# 599
  • Русе
В сайта на транспорта RATP винаги има точна информация, коя линия колко влака и дали има затворини спирки

Общи условия

Активация на акаунт