ПАРИЖ - 17

• 36 843
  • 792
  •   1
Отговори
# 570
Значи нямате проблем. А и в Париж е толкоз хубаво да походиш!
За Айфеловата кула можете винаги да се качите до втория етаж по стълбичка без да чакате изобщо. Гледката също е много впечатляваща!

# 571
Здравейте, някой дали е ползвал услугите на частен екскурзовод в Париж? Доволни ли сте от някой и ако може контакти? Благодаря Ви

# 572
  • София
Ау, Орсе е бижу. И в Лувъра е изключително, но ако може да намалят тълпите, би било по-добре.

# 573
Опитвам се да направя някакъв план за Париж, но ми е много беден и повърхностен и се надявам на помощ. Ние сме 2 родителски тела и 2 момичета на 9 и 13.
Кацаме на 11-и май (четвъртък) и на кратко планът е:
1- ден от Шарл де Гол се придвижваме някъде до Мон Мартр където ни е еър бнб-то, мятаме багажа и тръгваме към Зоологическата градина. Там колкото изкараме и връщане в квартала, ако има време разглеждаме МонМартр, евентуално слизане до Айфеловата кула - много зависи колко ще се бавим в Зоологическата
2-и ден Версай
3-и ден Ако не сме стигнали до Айфеловата кула това е момента + Триумфалната арка + предложете какво.
4-5-6 ден Дисни (за там сме с рент-а-кар)

Като цяло се чудя какво изобщо да включа в плановете ни - изключвам вариантите да се редим на опашки за да влезнем някъде (визирам музеите, Айфеловата кула също), защото не разбираме от изкуство и децата не виждам как ще ги заинтересувам, а и за 3 дни няма време за това. Търся интересни места, които да посетим докато се разхождаме или да влезем, но просто не ми се инвестира много количество време. Мисля просто да се спуснем по течението и каквото стане, затова и планът ми е неамбициозен Simple Smile

# 574
Може ли някой да сподели какво е времето в момента? Благодаря.

# 575
  • София
Леко хладно, кратки превалявания. За тънко ватирано яке е.

# 576
  • В полите на Витоша :)
Здравейте,

изпитвам затруднения в избора на хотел за престоя ни в Париж и ще съм много благодарна, ако ме насочите.
Ще бъдем за 3 нощувки с дете на 10 г. - 4 непълни дни, като последния ден по някое време трябва да се придвижим към Дисни, т.е. първият и последният ден няма да сме изцяло в Париж.

Гледам хотели близо до метростанция, но в същото време да има и заведения и магазини околко тях. Но не съм наясно кои са "опасните" райони, затова разчитам на по-запознатите от вас Simple Smile

Хотелите, между които се чудя, са:

11 район
- Ibis Paris Bastille Faubourg Saint Antoine 11th

12 район
- Prince Albert Lyon Bercy
- Hotel Lux Picpus

13 район
- Ibis Paris Tolbiac 13th

15 район
- Novotel Paris Porte Versailles

# 577
  • Berlin
Ето каква беше нашата програма за 7 дни, като и аз съм с две деца, които не се интересуват особено от музеи (за съжаление) и постоянно мрънкат, че са гладни. Пиша и къде вечеряхме, защото бяха приятни ресторантчета, кои повече, кои по-малко. Simple Smile
1 ден пристигане - в Латинския квартал бяхме настанени - пеш до Нотр Дам и Лувъра за разходка и прибиране с метрото. Вечеря в La maison de Verlaine.
2 ден - Парк де Пренс тур, обяд в този район, в Bistr’Ok, на връщане спряхме за катакомбите, но нямаше билети и спряхме на площад Трокадеро, видяхме оттам Айфеловата кула, поседяхме да погледаме танцьорите там и се прибрахме. Вечеря в Au bon coin.
3 ден - Лувър и до Бастилията след това (там вечеряхме в Bofinger)
4 ден - небостъргачът Монпарнас, Ботаническа градина, Природонаучния музей, който е там, тук има също и зоопарк и музей на палеонтологията, които могат да се посетят, вечеряхме в Hugo and Co.
5 ден - Версай цял ден, вечеря от мен😄
6 ден - Дисни цял ден, вечеря в един афганистански ресторант, Kootchi, ама не бяхме супер очаровани (сравнено и с другите места, на които бяхме).
7 ден - център Жорж Помпиду и Галери Лафайет, по пътя минахме и край и Отел де Вил.
Още много има за разглеждане, това е ясно, следващият път. Simple Smile Надявам се децата да са по-любопитни.
За половин-един ден може да се отиде и до Sacre Coeur. Парк де Пренс може да се комбинира и с Ролан Гарос кортовете (за нашия ден нямаше вече билети обаче). Аквариума (май има даже два), парк Астерикс до Париж също мисля са опции за половин или един ден.

# 578
Abs, резервирахте ли предварително местата за хранене?

# 579
Да си кажа за зоопарка - не си заслужава. Прилича на нашия зоопарк - бетон навсякъде и даже нямаше видово разнообразие.

# 580
Това Венсенес ли?
На мен ми хареса,поне неголям и има животинки.По-големи няма ,за съжаление.

# 581
Това Венсенес ли?
На мен ми хареса,поне неголям и има животинки.По-големи няма ,за съжаление.
Да, точно за тази във Венсен говоря. За мен беше разочарование и споделям. Поне да нямат хората големи очаквания:)

# 582
  • Berlin
Taugumi_, резервирах около 1-2 часа преди това или по-скоро, когато намерех място, което да ми хареса и да мога да резервирам, отнемаше ми известно време. Ориентирах се с Google maps по рейтинг и дали предлагат онлайн резервации, харесах още доста местенца, но нямаше места вече или не можех да запазя онлайн, а да ходим да обикаляме ми се стори рисковано. В този район, където бяхме, хем има много места, хем са и пълни вечер, та с резервации се пробвахме. Hugo and co беше точно до нас и хазаинът ни го препоръча, но и там няколко дни поред пробвах за запазя, докато уцелих свободен час. Този готвач има още два ресторанта, https://www.tomygousset.com/ Ще пусна снимки на малко манджа по-късно.

# 583
Хм... за зоологическата градина гледам ревютата не са хич лоши. Ще идем все пак пък после ще кажа дали наистина е като Софийската, според мен е трудно постижимо да е толкова зле положението Simple Smile

Поразгледах малко картата и начертах една пешеходна разходка:
Стигаме до операта с метрото - от там Лувъра,през Тюйлери до Конкорд, Шан-з-Елизе, Пти Пале, Домът на инвалидите, Айфеловата кула. Според мапса това е час и половина ходене, естествено само ходене Simple Smile Не се включва разглеждане, снимки, почивки, хапване... Как мислите, осъществимо ли е?

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 19:26 от galyuna

# 584
По-малка е на площ от софийската и някак си не отговаря на мащабите на града .Няма големи животни,което си е минус.На мен ми хареса,беше и слънчево и приятно времето,хубава разходка.

Общи условия

Активация на акаунт