ПАРИЖ - 17

• 36 858
  • 792
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Беше пълно и затова. Иначе засега не е студено.

# 556
  • София
Беше пълно и затова. Иначе засега не е студено.
Това означава ли, че не сте могли да се качите най-горе, защото не е имало билети или просто трябваше да чакате по-дълго?

# 557
  • София
Въобще не можехме до върха. Ако имахме предварително купени, щяхме да се качим. А на място спряха продажбата на билети до върха, продаваха само до втория етаж.

# 558
Здравейте, изчетох последните две теми и получих доста полезна информация, но все пак да попитам- предстои ни седмица в Париж през май. Резервирах airbnb апартамент със сравнително  централна локация /12 Rue Louise-Émilie de La Tour d'Auvergne, 75009 Paris, France/, ще сме с три деца- на 16,14 и 8 години. За посещения на забележителности съм решила да закупя карта Go City all inclusive pass, която ще ни е 600 евро за 6 дни /не включва вход за Дисни, но покрива голяма част от забележителностите, включва и Paris Museum Pass/- понеже тук чета, че масово се запазват предварително билетите, по спомен в Барселона ползвайки тази картаа имахме бърз достъп без чакане на опашки като предимство от Go city- някой знае ли дали и за Париж е така. Четейки тук съм леко разколебана струва ли си, при условие, че за децата повечето места са безплатни.
Реално съм предвидила едно ходене до Версай, и едно ходене до Дисни, през останалото време смятам, че ще се справим и пеш- има ли смисъл в случая от Навиго карти, при условие, че кацаме в петък /реално отписвам първите три дни, а съм предвидила Версай в неделя/.
Ще споделя и какво съм нахврълила като имам известни колебания в маршрута и се надявам с ваша помощ да го прецизирам.

Ден 1- кацаме към 9, смятам че до 10::30 трябва да сме в Париж, Триумфалната арка, дневна Айфелова кула на тези двете съм си запланувала по 30-на минути, няма да се мотаем много/, градините Тюйлери с обяд, Орсе, от там да отидем да се настаним /до към 5-5:30 следобед/ и да се върнем в музея Гревин /той е на 10-на минути от апартамента/
Ден 2- Мон Мартр /тук се чудя цял ден дали има какво да правим там, понеже съм фотограф ми се иска да сме следобед там и да хванем златния час и залеза за хубави снимки, може да допълня сутрешно с нещо/
Ден 3 /неделя/- Версай
Ден 4 /понеделник/- Дисниленд
Ден 5- Латинския квартал - там по възможност катакомбите, голямата джамия, Пантеона, дома на Мария Кюри, Нотр Дам и от там разходка с лодка по Сена и нощна Айфелова /на този ден имаме годишнина от сватбата- цеееели 20 години с моят половин и се надявам да е достатъчно запомнящ се ден/
Ден 6- Дома на Инвалида, Лувър
Ден 7- Дома на Виктор Юго, Ботаническата градина, Palais-Royal, Помпиду /не в тази последователност, но долу горе това/.
Ще се радвам на полезни съвети за презициране на маршрута и по-горните ми въпроси!

# 559
Без ползване на транспорт е невъзможно обхождането на забележителностите пеш,още повече с деца
Първият ден е доста амбициозен.
За другите по късно ще пиша.

# 560
  • Балчик
Едва ли в 10.30 ще сте е Париж, предвидете още време. Час и половина пишат повечето, че пътува шатълът, въпреки заявените 1.15 ч. Имате още излизане от летището, вземане на багаж, ако имате такъв, време за качване на шатъла, докато се качат всички багажи и пътници. Не знам, някой да каже в колко е стигнал. Аз предвиждам до 11-11.30 даже за юли.

# 561
  • Sofia
Айфеловата кула с качване ли сте го планирали 30 мин или само да я видите отвън?

# 562
Айфеловата кула с качване ли сте го планирали 30 мин или само да я видите отвън?
само да я видим, за друг ден съм предвидила качването

# 563
mini_79, за картата не зная дали във вашия случай е удачна, защото наистина децата са ви безплатно на повечето места, а сумата е сериозна, но не съм запозната с този вид карта и не смея да ви давам съвет. Писала съм назад в темата, ще повторя. Ние ползвахме Музеум Пас за възрастните, детето беше безплатно. Дава предимство със сигурност в Лувъра и Триумфалната арка, имаше отделни входове. Във Версай не дава предимство за влизане, както и не влиза цената на градините. На мен също ми се струва натоварена програмата за първия ви ден, но на място винаги може да се редуцира. Предвидете повече време за път. Последният път от Бове пътувахме повече от два часа. Имаше доста задръствания.

# 564
Здравейте, първият ден е натоварен особено с малки деца.Според мен към 11-11,30 ще сте в Париж и ви остава половин ден, в който е абсурд и Триумфална арка и Айфелова кула/далеч са си ако пеш сте решили/.Картата ми се струва скъпа, но не съм запозната и не смея да дам мнение.Факт е обаче че за децата е безплатно.Отдалечени са забележителностите, препоръчвам карне с 10 билета за метро.Билетите за Версай стават и за метро и като цяло нямате нужда от карта за транспорт.

# 565
  • Berlin
Вчера бяхме в център Помпиду с едно мрънкащо гладно дете и пак откарахме два часа, а видяхме май 1/3 от него. Аз бих си постояла още, ама трябваше да търсим храна и после отидохме към Галери Лафайет, където беше както в Дисниленд онзи ден - една върволица от хора навсякъде.
В Ботаническата градина, в natural history museum има много хубава изложба за котките (семейство Котки), до 23.04. Интерактивна, с видеа, много любопитна информация и на английски също, там поседяхме и изгледахме всичко. Иначе самият музей не ми хареса особено, препарирани животни и информация тук-там на френски и на всичкото отгоре миришеше ужасно 🤢. Струваше ни 40евро за 2в. + 2 деца. Не можахме да посетим другите атракции в ботаническата, само се разходихме.

# 566
Сега прегледах и линковете за част от атракциите и на Айфеловата ми излиза, че са разпродадени за целия май ... че и почти целият юни ... това възможно ли е?
Плача направо Sad
еми здраве да е, най-много да не се качим на нея..

# 567
Здравейте, изчетох последните две теми и получих доста полезна информация, но все пак да попитам- предстои ни седмица в Париж през май. Резервирах airbnb апартамент със сравнително  централна локация /12 Rue Louise-Émilie de La Tour d'Auvergne, 75009 Paris, France/, ще сме с три деца- на 16,14 и 8 години. За посещения на забележителности съм решила да закупя карта Go City all inclusive pass, която ще ни е 600 евро за 6 дни /не включва вход за Дисни, но покрива голяма част от забележителностите, включва и Paris Museum Pass/- понеже тук чета, че масово се запазват предварително билетите, по спомен в Барселона ползвайки тази картаа имахме бърз достъп без чакане на опашки като предимство от Go city- някой знае ли дали и за Париж е така. Четейки тук съм леко разколебана струва ли си, при условие, че за децата повечето места са безплатни.
Реално съм предвидила едно ходене до Версай, и едно ходене до Дисни, през останалото време смятам, че ще се справим и пеш- има ли смисъл в случая от Навиго карти, при условие, че кацаме в петък /реално отписвам първите три дни, а съм предвидила Версай в неделя/.
Ще споделя и какво съм нахврълила като имам известни колебания в маршрута и се надявам с ваша помощ да го прецизирам.

Ден 1- кацаме към 9, смятам че до 10::30 трябва да сме в Париж, Триумфалната арка, дневна Айфелова кула на тези двете съм си запланувала по 30-на минути, няма да се мотаем много/, градините Тюйлери с обяд, Орсе, от там да отидем да се настаним /до към 5-5:30 следобед/ и да се върнем в музея Гревин /той е на 10-на минути от апартамента/
Ден 2- Мон Мартр /тук се чудя цял ден дали има какво да правим там, понеже съм фотограф ми се иска да сме следобед там и да хванем златния час и залеза за хубави снимки, може да допълня сутрешно с нещо/
Ден 3 /неделя/- Версай
Ден 5- Латинския квартал - там по възможност катакомбите, голямата джамия, Пантеона, дома на Мария Кюри, Нотр Дам и от там разходка с лодка по Сена и нощна Айфелова /на този ден имаме годишнина от сватбата- цеееели 20 години с моят половин и се надявам да е достатъчно запомнящ се ден/
Ден 7- Дома на Виктор Юго, Ботаническата градина, Palais-Royal, Помпиду /не в тази последователност, но долу горе това/.
Ще се радвам на полезни съвети за презициране на маршрута и по-горните ми въпроси!
Децата не са малки и ако не мрънкат можете да си спестите карти Навиго. Вземете си карнети от по 10 билета. За 8 годишното ще е на 1/2 цена.
За Монмарт половин ден е достатъчен според мен.
Другото може и да се получи. Зависи кое как гледате, колко се застоявате на едно място и дали има опашки в дадения момент. Ние например се качихме на Триумфалната арка без предварително закупени билети и сме чакали не повече от 10 минути.
Пожелавам ви хубаво изкарване в любимия ми град!

# 568

Ден 3 /неделя/- Версай
Децата не са малки и ако не мрънкат можете да си спестите карти Навиго. Вземете си карнети от по 10 билета. За 8 годишното ще е на 1/2 цена.
За Монмарт половин ден е достатъчен според мен.
Другото може и да се получи. Зависи кое как гледате, колко се застоявате на едно място и дали има опашки в дадения момент. Ние например се качихме на Триумфалната арка без предварително закупени билети и сме чакали не повече от 10 минути.
Пожелавам ви хубаво изкарване в любимия ми град!

Миналата година ударихме Барселона за 3 дни с места за обикаляне за поне седмица :Simple Smile преди това са били в Италия, в Румъния- свикнали са да ходят по много Simple Smile е, понякога мрънкат, но те си мрънкат по прицип, свикнали сме им
може да преместя нещо преди обедно в деня за МонМартр в такъв случай

# 569
Здравейте отново,
аз мисля, че съм готова с програмата Simple Smile
14 април, пристигане
пешеходна разходка Триумфалната арка, по Шанз Елизе, Елисейски дворец + градина, площад Конкорд, градини Тюлейри, стъклената пирамида на Лувър
15 април - Булонския лес, Ролан Гарос и Парк де Пренс
16 април – Версай, на прибиране галери Лафайет
17 април - Остров Сите – с хоп он хоп оф корабчетата   
18 април - Музеят Клуни, Параклисът "Чудотворният медал", Люксембургските градини, Пантеон, Сорбона, музеят на еволюцията, пазар
19 април - Айфелова кула, Монмарт и Сакре Кьор
20 април - Лувър

За първия ден се надявам да не сме твърде изморени от пътуването и да издържим на пешеходната разходка. Ще трябва да се върнем по същия маршрут, защото ще оставим куфар на място за съхранение. В тази връзка, понеже оставянето / взимането в Nannybag е в определен часови диапазон от 30 мин. - какво става ако не закарам / не взема куфара в резервираното време?
За Версай ако е лошо времето в неделя или ако не сваря да взема биелти от предния ден, ще направя размяна с програмата от друг ден.
Мястото, където ще отседнем, се обслужва от железница с букви J и L, съответно лилаво и жълто. Предполагам, че работят до 01:30 през нощта като метрото.
Ще сложим и шапки в багажа, часът за Айфеловата ни е 09:30 и е догоре, предполагам, че ще е студено.

Общи условия

Активация на акаунт