ПАРИЖ - 17

• 36 843
  • 792
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Има еднократни билетчета, до скоро имаше и карнетки по 10 и 20, т.е. дава ти накуп повече билети с лека отстъпка. От отдавна се канят да го махнат, но декември все още можеше да се закупят от автоматите. Сега ще опиша горе долу как са им машините, като цяло много елементарни за ползване - избирайки езика те пита дали искаш Навиго или обикновени билети, избираш обикновени билети, след това избираш ticket +, ако още има възможност за 10 или 20 ще изпише, ако не си избираш колко броя искаш, плащаш и то ти ги изплюва. Може да се плати с монети, с банкноти, с карта. Ако искаш да пътуваш извън Париж, примерно да си хванеш рер до Версай или летище дьо Гол - то тогава избираш билет за точно спирка, започваш да набираш първите букви и ти дава възможните опции, тези билети са по-скъпи. Човек може да се изхитри или да не знае, да си вземе обикновен билет, с който да влезе в метрото и после да потегли до тези извънградски дестинации, но ако мине проверка глобата беше значителна, май към 100 евро. Освен това , ако не мине проверка, на крайната спирка също трябва да чекираш билетчето на излизане, и така ще те хване. Всеки е виждал прескачащи младежи, ама ние не искаме да сме от тях Simple Smile
Ето тук са различните видове билети:
https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs

ripple, вие сте на много удобно място до метро 4, то ще ви заведе до Шатле, откъдето да хванете номер 1. Линия 1 минава под много от главните забележителности. А пък самото метро 4 ходи до Мон Мартр, така че преценете дали ви трябва карта или само с билетче ще минете.
heart, доколкото помня имаше само един билет, щом влезете в градините фонатните са там и няма как да има отделно заплащане.

# 196
Здравейте!
По-различно питане от вашите - по кое време горе долу се наблюдават на-евтини билети за Париж? Гледах за май, не са много скъпи, но все се надявам на нещо по-изгодно Simple Smile

# 197
В края на септември ходихме последно бяха към 30 лева на посока с Уиз, но преди 5-6 години.

# 198
Според мен,след празници,февруари,март.

# 199
  • Балчик
Моят телефон е Xiaomi X12, дано няма проблем. Имам и трите прилижения. Това може да е полезно на някой като мен:
https://wizwaysolutions.com/faq/

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 16:22 от Джемма

# 200
Здравейте, планирам пътуване през месец април. Имам следните въпроси:
1. Вечерта след 20 часа има ли навалица на Айфеловата кула и можем ли да се качим без предварително купен билет?
2. Има ли опция да посетим Версайския дворец само отвън и градините и трябва ли да се купи билет предварително?
Благодаря много на отзовалите се Simple Smile

# 201
Здравейте!
По-различно питане от вашите - по кое време горе долу се наблюдават на-евтини билети за Париж? Гледах за май, не са много скъпи, но все се надявам на нещо по-изгодно Simple Smile
Когато най-малко хора пътуват, тогава. По празници е най-скъпо.

# 202
  • Sofia
Правите си резервация в някой от сайтовете за евтини пътувания, задавате период и дестинация и се абонирате за известие. Ще ви пращат мейл при всяка промяна на цената на самолетните билети, така хващате по-евтини. Естествено колкото повече наближава денят, толкова повече поскъпват.

# 203
Здравейте! Който е ходил м.Юни 8-15.06,може ли да сподели,какво е било времето(лятно,пролетно,дъждовно)?😀

# 204
Единия ден- слънчево,топло  28 градуса. Следобеда на същия ден- за кратко проливен дъжд. В следващите дни студено, със силен вятър.

# 205
  • София
Здравейте,
онзи ден писах с въпрос за билети за Айфеловата кула, сега пиша за Лувъра. Ще пътуваме в периода 9-13 април. Искам да купя онлайн билти за Кулата, Лувъра и Версай. За Кулата ще проверявам постоянно сайта и ще чакам дните преди пътуването.
За Лувъра вчера проверих - датите от 2 до 20 април са неактивни. Може ли съвет за там? Предполагам, че схемата с ТА е същата и предварително изкупуват билетите.
Благодаря предварително.
Понеже бях забелязала същия проблем за Лувъра, снощи съвсем случайреших пак да проверя и имаше билети за всички дати, та купих. Освен това взех и за Версай, като съобразявавах фонтаните и за музея Орсе, че там пък ще има изложба на Мане и Дега, която много исках да видя. За последната предполагам ще бъде лудница, защото започва в края на март.

# 206
  • София
Здравейте,
онзи ден писах с въпрос за билети за Айфеловата кула, сега пиша за Лувъра. Ще пътуваме в периода 9-13 април. Искам да купя онлайн билти за Кулата, Лувъра и Версай. За Кулата ще проверявам постоянно сайта и ще чакам дните преди пътуването.
За Лувъра вчера проверих - датите от 2 до 20 април са неактивни. Може ли съвет за там? Предполагам, че схемата с ТА е същата и предварително изкупуват билетите.
Благодаря предварително.
Понеже бях забелязала същия проблем за Лувъра, снощи съвсем случайреших пак да проверя и имаше билети за всички дати, та купих. Освен това взех и за Версай, като съобразявавах фонтаните и за музея Орсе, че там пък ще има изложба на Мане и Дега, която много исках да видя. За последната предполагам ще бъде лудница, защото започва в края на март.

Благодаря, и аз проверявайки преди 3 дни видях, че са пуснали всички дати през април за Лувъра и купих билети.

Вие за кой ден купихте за фонтаните във Версай? Аз видях, че са само на 10.04. (за периода, в който сме в Париж), а след това Музикални градини.

За музея Орсей не съм мислила да купувам преварително, но ще погледна.

Все забравям да попитам - във Версай може ли да се внесе храна и да си направим пикник или не е приемливо?

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 15:56 от heart

# 207
Не е практика да се прави пикник.Приято изкарване!

# 208
  • София
На 08.04 ще бъдем във Версай. А за Орсе и аз не мислех да купуваме билети предварително, но като видях, че изложбата ще започне дни по-рано и реших да не рискувам.

П.П. На 10-и Дворецът е затворен.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 18:00 от milenaka

# 209
Във Версай може да си направите пикник в зоната, която е извън платената с билет.
Там също е много красиво.
Събота и неделя е пълно с парижани, които си правят пикник, карат велосипеди и  се разхождат.
Имате право един път да излезете с билета си към тази част на парка и после да се върнете обратно към градините.

Общи условия

Активация на акаунт