ПАРИЖ - 17

• 36 905
  • 792
  •   1
Отговори
# 300
В Пер Лажез си е Джим Морисън!
И Големия и малкия Трианон са интересни,то да отидеш до Версай и
да не ги разгледаш,значи си много зает.
От гарата до двореца са 15-20 мин.пеша.

# 301
Здравейте, искам да попитам на входа на Лувъра и Версай иска ли лични карти за лицата, които са под 26 години? Притесних се от джебчиите.

# 302
Джебчии има навсякъде...и в софийския градски транспорт съвсем наскоро бях свидетел.Те не са агресивни,а ловки... просто бъдете бдителни, пък сега след толкова приказки тук със сигурност ще бъдете

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 20:45 от ЗориБ

# 303
Здравейте, искам да попитам на входа на Лувъра и Версай иска ли лични карти за лицата, които са под 26 години? Притесних се от джебчиите.
Да, във Версай поискаха на сина ми. Той очевидно е под 26, но поискаха. Лични документи нося с мен. Особено в чужбина.

# 304
Цитат
Дали случайно сте ползвали влакчетата във Версай? Ако да - какво ви е впечатлението? За колко време стигнахте с влак U до Версай? Далече ли е от гарата до самия дворец? А Grand Trianon защо не ви хареса?  Разгледахте ли Petut Trianon? Какво е мнението
ви за него?  Опитвам6се да преценя струва ли си ходенето до там.

С влака стигнахме за около 30 минути. Имаше 6 гари до Версай, всяка на по 3-4-5 минути една от друга.
От гарата до Версай стигнахме за около 20 минути пеша. Има и градски транспорт, ако не ви се ходи.
В градините на Версай се раходихме пеш - от двореца до Grand Trianon са допълнителни 30 минути пеша. Там виждате още от същото. Ако сте отделили цял ден за това - отидете. Ние имахме цял ден за Версай, но честно казано на мен ми дойде в повече. Много повече ми хареса посещението на конюшните и разглеждането на каретите, което направихме след като излязохме от Версай. В рамките на градината по-добре да се предвижвате с влакчето, освен ако целта ви не са 30к крачки дневно Grinning.

# 305
  • Варна
Здравейте! Другата седмица летим за Париж, а аз все още не съм резервирала нощувки. От няколко дни прехвърлям букинг и вече съвсем се обърках. Търся нещо бюджетно (5 възрастни сме, т.е. 2 стаи ) предпочитам хотел, но гледам и апартаменти. При апартаментите не ми е много ясно как стоят нещата с тези депозити по 500е, които искат. Моля ако някой има опит да сподели(кога се плащат, кога и как се връщат тези суми, малко ми е притеснено-парите не са малко все пак). Спряла съм се на няколко хотела и апартамента, моля някой да сподели мнение за тях - на какво да се спра. За мен е важно местоположението, не търся лукс.
1. апартамент - CMG Ponthieu /Champs-Élysées
2. апартамент-CMG Réaumur / Bonne nouvelle
3. апартамент-CMG Voltaire - Petion
4. апартамент-CMG - Grand Boulevard - Poissonière
5. хотел - Hotel Havane Opera
6. хотел-Unic Renoir Saint Germain
7. хотел-Hôtel Reno!ir Montparnasse
8. хотел-Hotel Suites Unic Renoir Saint-Germain
9. апартамент-Marais Renard
10. хотел-Hotel Terminus Montparnasse.
Търсих в airbnb, но и там нищо бюджетно не си намерих. Има ли други сайтове от които правите резервации? Ще съм благодарна на всеки който ще помогне! Благодаря за отделеното време!
Ние не сме имали проблем с депозита. Още на следващия ден след напускането на апартамента депозита беше по сметката ми.

# 306
  • София
Mark Twain, благодаря! За съжаление видях, че каретите работят само през уикенда, а ние ще сме в друг ден във Версай.  
 marina7510, аз направих резервация през airbnb на апартамент и не са ми искали депозит. Не е особено бюджетна, но е по-евтино от повечето прилични хотели (вкл. и някои от тези във вашия линк), а така се спестяват и други разходи.  Например,  планираме да пазаруваме от супермаркети вместо да се храним основно по заведения и ще можем да си правим кафе, сандвичи/салата/аламинути в наличната кухня. Тъй като пътуваме с value билети с минимален багаж, ако се наложи, имаме пералня/сушилня.

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 15:00 от annie13

# 307
Може ли някой да даде информация за ситуацията в Париж по повод стачките за пенсиите?

# 308
За сега няма протести в центъра.
Не мисля,че нещо ще попречи на туризма.

# 309
Здравейте. Имам няколко въпроса, във връзка с предстоящо пътуване до Париж, с молба за съдействие от по-опитните:

1. Един от дните сме планирали посещение на Версай - необходимо ли е предварително да закупим билети или няма проблем с покупката им на място? В сайта е посочене една цена ( по-висока) при покупка by phone and online и по-ниска on site - означава ли, че на място цената е по-ниска?
2. Относно корабчета по Сена, същият следобед/привечер в деня с посещение на Версай сме планирали разходка по Сена - също има ли проблем с покупката на билети на мятсто или е по-добре и сигурно да се закупят предварително?Освен тов видях, че има много опции и компании предлагащи такава разходка - препоръчайте от коя сте доволни?
3. За третият ден сме планирали следната програма - реалистична ли е за един ден?
фуникуляр до The Basilica of the Sacred Heart of Paris ,квартал Montmartre - стената на Любовта,  музей Орсе /, Musee du Louvre - отвън, Notre Dame de Paris - отвън, Panteon - отвън, Люксембургски градини , 

Благодаря предварително на всички отзовали се.

# 310
По т.3 стълбите до Секре Кьор не са изморителни,освен ако не предпочитате изрично финикуляр.
Галерия Орсе се вижда при разходката по Сена.
Обектите иначе са на немалки разстояния ,доста път ,според мен за гледане от вън.Лувъра,Люксембургската и Пантеона си заслужават поне по час за разглеждане и снимки.
Малко амбициозен времево,но не невъзможен ми е предложения план.

# 311
За сега няма протести в центъра.
Не мисля,че нещо ще попречи на туризма.
Здравейте, нашият полет за 10ти бе отменен вчера с Wizzair. Няма да има изобщо полет София-Париж на 10ти Март. Очаква се и другата седмица да има анулирани и закъснели полети.

# 312
Уау Astonished Аз трябва да пътувам на 20-ти. Дано не отменят полета значи… Нямам вариант да си сменям датите за отпуската.

# 313
  • София
Здравейте, нашият полет за 10ти бе отменен вчера с Wizzair. Няма да има изобщо полет София-Париж на 10ти Март. Очаква се и другата седмица да има анулирани и закъснели полети.
Доста неприятно. А в такъв случай от хотела/апартамента ще ви възстановят ли парите за резервацията?

# 314
  • Русе
Може ли някой да даде информация за ситуацията в Париж по повод стачките за пенсиите?
Стачката е сериозна и продължава за сега в сайта пише на 11-ти и на  15-ти национална, но и през другите дни положението не е розово. Влаковете са сериозно орязани. Транспорта в Париж е затруднен също. Проверявайте на сайтовете на транспорта RATP как ще се движи градския транспорт. До 12-ти би трябвало да се приемат промените в пенсионната реформа, но.... има обявена и национална стачка и за 15-ти. Ето ви сайт на стачките. https://www.cestlagreve.fr/

Общи условия

Активация на акаунт