ПАРИЖ - 17

• 37 498
  • 792
  •   2
Отговори
# 390
Благодаря, Tintina!

Нали не е в опасен район, че сме с деца и това ме притеснява🙉

# 391
Не се притеснявайте за квартала!
Приятно изкарване!

# 392
  • Балчик
tara 2, в сайта има посочен само един адрес, откъдето да го вземем, а той не ни е удобен.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 23:05 от Джемма

# 393
  • Бургас
Най-опасни са много туристическите райони Simple Smile Именно там шетат най-много джебчии Simple Smile Пазете си багажа там, където е пълно с народ - Лувъра, Версай и т.н.
В Париж има квартали с почти изцяло тъмнокожо население. За нас, които живеем тук и не сме свикнали с подобни гледки, може да е смущаващо. Но тези хора са французи от няколко поколения.
Минавах пеш през такива квартали. Имаше доста тъмнокожи, на групички около спирки, площади. Бях единствената бяла. Никой не ме закачи и не ме заговори. Ако не ги закачаш, и те не те закачат.

# 394
tara 2, в сайта има посочен само един адрес, откъдето да го вземем, а той не ни е удобен.
Джемма, говорим за различни неща. Сайта, който гледаш не е официалният сайт на Paris Museum Pass, а е на агенция за разглеждане на забележителности от туристи в Париж. Съответно и посоченият адрес е този на агенцията.
В официалния сайт, ето тук https://www.parismuseumpass.fr/t-en/acheter-le-pass/billet-papier са посочени местата, откъдето може да се вземе физически пас. Сега виждам, че вече се предлага и електронен, което е много голямо улеснение. Ако решиш, все пак прегледай сайта и си направи калкулация на посещавани обекти, входове и цена на пас. Със сигурност преди в Лувъра, Пантеона и Триумфалната арка се влизаше с предимство, т.е. през отделен вход, който е ограден с въжета. Нямам време в момента да търся из сайта, но имаше списък както на всички обекти с обяснения, така и списък на тези, които минаваш транзит, т.е. без да чакаш. Това пести много време. По отношение на Айфеловата кула, аз съм я комбинирала с Монмартр. Сутрин Монмартр, обиколка, Сакре Кьор, Тертр, площад Пигал,  Мулен Руж и т.н., а следобед Айфеловата кула, така, че докато се стигне горе да може да се види и дневен Париж и нощен с цялата красота на светлините.
Дано не съм досадила, но за мен музеум пас е било едно от най-добрите ми попадения в Париж.

И едно питане от моя страна също за настаняване. Бихте ли ми предложили апартамент чрез буукинг, който да е в центъра и да става за двама възрастни и две малки деца. Нямам претенции за арондисман, но държа да е в центъра.

# 395
  • Варна
Най-опасни са много туристическите райони Simple Smile Именно там шетат най-много джебчии Simple Smile Пазете си багажа там, където е пълно с народ - Лувъра, Версай и т.н. .

най - опасното място от бг. и румънски циганки/джебчиики е метрото

# 396
  • Berlin
Ах, че полезна тема. Simple Smile
Ние ще сме по техния Великден там и с две деца, та планирам да я караме мноооого лежерно. 1-2 актракции на ден, повече разходки. Тур на стадиона + Роланд Гарос (ако може), после имаме Лувър, Тюйлери и катакомби, Дисниленд, Версай, Жорж Помпиду и каквото дойде вече от Ботаническа градина, Пантеон, Монпарнас сградата, Sacre Coeur, Нотр Дам, Арката, Шанс Елизе ииии ако остане време искам да посетя един магазин за парфюми.😂 Това е за една седмица, надявам се да се справят децата, няма да настоявам да ходим на много места. За съжаление, музеите не ги привличат много засега. За транспорт ще вземем Paris Visite карти за 5 дни, Museum Pass не знам дали ще ни свърши работа, за децата е безплатно почти навсякъде, където ще ходим. За нас не знам.🤔
Ние ще сме тук, близо до Пантеона и Сорбоната, https://www.booking.com/Share-TtpSEO Вижте дали ви устройва и дали е свободно, но за нас това намерих най-изгодно. Хотелите идваха доста повече, запазих през септември, 2022.
При предишното ми идване в Париж бяхме близо до операта, доста добра локация.

# 397
Ние пътуваме следващата седмица, но с тези стачки малко започнахме да се притесняваме дали ще успеем да изпълним програмата...

Няма никакъв проблем. Тук съм вече трети ден, хората си стачкуват, но до момента не са ми попречили с нищо. Всичко си върви по план.

# 398
  • Русе
И аз се затрудявам адски много с избора на място за настаняване и още не мога да избера..Sad

Какво ще кажете за това като локация:

https://abnb.me/ez4Fage4lyb
Мястото и супер - 13-ти район, дъщеря ми живее от другата страна на перифирика. Има метро 7, което отива до центъра. Транспорта е удобен.

# 399
  • Berlin
Знаете ли как се ползват тези намаления с Paris Visite card след като на някои места билети може само онлайн (защото на място може да свършат), а там няма как да се отбележи, че се ползва намаление? Напр. за Пикасо. Иначе седмична карта за транспорт Navigo бих взела, но не намерих разпределението на зоните, за да се ориентирам дали за 2 зони, или за всички ще ни трябват.

# 400
# 401
Преди месец опашката за Пантеона се минаваше за 10 мин. За Сен Дени нямаше опашка.

# 402
Здравейте, Paris museum pass за 48 часа дали включва Версайския дворец? И ако го закупим как правим онлайн резервация в сайта на Версайския дворец ли?

# 403
  • Berlin
Ето тук, най-най-долу пише какво се прави, ако си с Museum Pass - https://en.chateauversailles.fr/plan-your-visit/conditions-free- … ion#reduced-rates

# 404
Може ли повече информация, ако някой вече е запознат разбира се, за Paris Visite card. Бих купила карта за 5 дни, която да включва и транспорт от/до летището, както и до Версай. Благодаря на отзовалите се.

Общи условия

Активация на акаунт