ПАРИЖ - 17

• 36 891
  • 792
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, някоя представяла ли е ТЕЛК решение на входовете на някои от известните места при закупуване на билети ? Има ли някакви отстъпки за инвалиди? Ползвала съм такива в Румъния и затова питам.

# 526
  • София
Здравейте, някоя представяла ли е ТЕЛК решение на входовете на някои от известните места при закупуване на билети ? Има ли някакви отстъпки за инвалиди? Ползвала съм такива в Румъния и затова питам.
Има отстъпка във Версай,  Дисни, Айфеловата кула при представяне на инвалиден талон за паркиране, който е валиден за целия ЕС. Предполагам важи и за други забележителности, като на всяко място условията и отстъпките са различни. На Айфеловата кула,  хора с намалена подвижност се допускат само до втория етаж.

# 527
  • София
Може ли да помогнете с малко информация? Не мога да открия колко време пътува rer c от Нотр Дам до Версай?

# 528
Гугъл мапс казва час.

# 529
Здравейте, ще пътуваме само с ръчен багаж/раница/. До сега винаги сме пътували с куфар. Въпроса ми е  дали правят проблем ако раницата е малко по-голяма? Благодаря.

# 530
Раницата е мека и трябва да може да влезе в мярката рамка на съответната авиокомпания.

# 531
  • София
Мерси Simple Smile

# 532
  • Русе
Здравейте, ще пътуваме само с ръчен багаж/раница/. До сега винаги сме пътували с куфар. Въпроса ми е  дали правят проблем ако раницата е малко по-голяма? Благодаря.
На Буве са много стриктни и правят проблеми. Само един багаж и гледайте да влиза в рамката. Както са газали по-горе раниците са меки, но ако имат по-обемни колани/на по-големите раници/ и те трябва да влизат. Внимавайте и за лаптопите. Последния път на дъщеря ми и направили проблем, че раницата не влиза, защото лаптопа е по дълъг, та си спретнали скандал, но тя говори френски и се е оправила.

# 533
  • София
И rer c се оказа затворен. Сега търсим друг начин Expressionless

# 534
Преди няколко седмици помня, че беше затворена само тази спирка на RER С. Просто го хванете от друго място.

# 535
  • София
Отидохме пред Дорсе - същата работа. Хванахме такси.
Сега си обяснявам защо не успях да открия времето.

# 536
Здравейте,ние ходихме на 05.04. във Версай и нямаше проблем с RER….. момичета влюбена съм в Париж….. магнетичен, вълшебен град🥰

# 537
И rer c се оказа затворен. Сега търсим друг начин Expressionless
Странно. Миналият уикенд, с събота работеше. Стигаше се за около 45мин

# 538
  • София
На връщане се прибрахме с него, но се движеше само до Invalides. Ремонт някакъв.

П.П. Версай днес -

Времето беше страхотно.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 21:40 от milenaka

# 539
  • Berlin
Ние вчера бяхме във Версай, а нямаше влакове късния следобед заради инцидент някъде по пътя, та ходихме от другата крайна гара да хващаме влака на връщане… голямо пътуване, пардон чакане беше. Тези градини са огромни, една малка частичка само видяхме, че обиколката на двореца също си отнема време. Пробвах приложението на Версай, имат аудио гид, става, не е зле, макар че забравих да взема слушалките и четох транскрипцията.
Днес Дисниленд - само една дума имам за него - народ! Мда, никаква магия, нищо, само едно стълпотворение от хора… Качихме се тук-там и се прибрахме адски изморени пак от чакане. Ама и това си е парк за обикаляне и разглеждане според мен и има няколко по-интересни атракции, т.е. не е заложено на адреналина и този тип забавления. Това си го знаехме и преди, били сме тук без деца, сега дойдохме заради тях. На тях им хареса, но ако нямаше толкова хора, щеше още повече да имаш хареса предполагам. Следващия път (ако има, за студиата бихме дошли) - нощувка в хотелите и повече време за парка. Един ден принципно е достатъчен, но само да няма толкова хора. Спирам, че много се повтарям вече.😀 Просто уцелихме Великденските празници. Утре Галери Лафайет и да си купя парфюм и съм готова да се прибирам. И като ми мине, може и няколко добри думи да кажа.😂

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 23:20 от abs

Общи условия

Активация на акаунт