Барселона - Тема 12

• 68 101
  • 894
  •   1
Отговори
# 555
  • Враца
Здравейте.
За еднодневно посещение на града с две деца- на 6 и 14 години, какъв маршрут ще препоръчате? Хем да успеем да видим града, хем да не претоварим децата. Не седим по ресторанти, когато времето ни е ограничено, най-често хапваме по-набързо от улична храна. какво да опитаме, хем да задоволим глада, хем да е нещо местно и типично? За един ден може би ще има смисъл да посетим само евентуално един музей, останалото ще бъде някакви забележителности отвън и разходки. Препоръчайте какво да изберем, защото има толкова много в този град... няма как всичко за 1 ден да се види.
Второто ми питане е къде спират круизите- ако знаете дали е близо до центъра, или не е на пешеходно разстояние.

# 556
  • В центъра на моретата
Първия път при ходенето в Барселона, Тибидабо го пропуснахме. Лятото, като отидохме за втори път, ходихме. Ами, спокойно може да се пропусне.

# 557
  • Пловдив
Трън, на Moll Adossat спират - не става пеша.

Билетите се купуват на место в автобуса или предварително онлайн.
Аз бих се разходила от Каса Мила надолу, през  Готическия квартал до парк Цитадела или до плажа, например. Не бих влизала в музеи за един ден с малко дете. Парк Гюел е изумителен и на децата няма да им дотежи + Саграда фамилия, друг вариант. Ако държите на някакъв музей или времето ви не подходящо за дълги разходки, на 100 метра от спирката на портбуса е морския музей.

# 558
  • Враца
Мерси! А до Гюел как да стигнем, с какъв транспорт? Може би първо да отидем до там директно от порта, после да тръгнем пеша на обратно и по пътя да видим Саграда фамилия и каквото ни е по път, така добра идея ли е като разстояние за ходене и като организация, или трябва все транспорти да мислим между забележителностите?
Впрочем, ще ми е полезно да ми кажете кои места са удобни за пешеходно разглеждане, защото на картата изглежда близо за ходене, а в реала не е. Та какво може да видим като пешеходци реалистично, и за кои неща тр. да се търси транспорт?

# 559
  • Пловдив
С линия на метро L3 от Drassanes  до Lesseps и оттам с автобус 24 до Albert Llanas. Така ще вървите надолу,вместо да катерите.  Ако изберете този вариант, точно пред входа на парка има гълъби и папагали, които са научени да кацат по хората и да се хранят от ръка / слънчоглед  например/.
Пеша от парка до Саграда  ще вървите поне 40 минути с нормален ход. По-добре си пестете силите. Аз и след Саграда бих ползвала транспорт, ако времето ми е ограничено.

# 560
Здравейте, пътуваме след две седмици за Барселона. ще вземем карти на граския танспорт за 96часа ( нищо че хотела ни е на площад каталуния). Интересува ме от къде мога да видя или изтегля карта на града със забележителностите, къде се намират на картата и на коя спирка на градскиия транспорт се намира дадената забележителност. Дали има и някакви пакетни билети за сграда фамилия, парк гюел, и музея на барселона? Ако някой знае някой ресторант с нормални цени дето ви е харесала храната (за мъжката част от гупата) може да го сподели. Благодаря предварително

# 561
Здравейте,
предстои ни пътуване до Барселона за първи път. Благодаря на всички за споделената информация!
Искаме да посетим и манастирът "Монсерат", може ли някой да сподели как се е придвижил до там от Барселона, има ли нещо важно, с което да се съобразим?
Благодаря!

# 562
  • В центъра на моретата
Ние ходихме до Монсерат, като си букнахме екскурзия от TripAdvisor. Бяхме само нашето семейство. Пуснаха мейл предния ден с указания, като уговорката беше да ни вземат от хотела. Момчето - гид ни чакаше с кола в уговорения час. Заведе ни до там, разказа ни интересни неща. Имаше опашка за Черната Мадона, но общо взето мина сравнително бързо. Има музей - галерия с картини на Караваджо, Пикасо, Дега и други класици. Има и църковно музикално училище за момчета хористи към манастира, но ние като ходихме не можахме да ги видим, защото беше някаква ваканция. Година, две след това разбрах, че май са станали платени.
Друг начин за ходене до Монсерат е с влак или автобус (май от пл. Испания се вземаше), но не съм наясно точно как и колко време отнема. Предполагам, че може и с рента кар.

# 563
  • EU
Преди 4 години ходихме до манастира Монсерат. Има влак до там от плаза Испания. Имаше възможност да се избира дали да се качите с влак до върха или с лифт. Тези с лифта слизаха по-рано, за да се качат на лифта, а другите сменяха точно преди да почне изкачването със специално влакче. Предвидете си около 2 часа за пътуване в посока и вижте разписанието, че са през час-два влаковете до там. Помня, че билета не беше евтин.
Трябва и предварително да си резервирате вход, за да видите Черната Мадона. Има възможност и там да ви направят безплатна резервация за вход, както беше при нас. Беше делничен ден и изчакахме около час, за да ни дойде часа за входа.  Мястото там е невероятно. Има невероятна гледка към цяла Каталуния. Има възможност да разгледате различни параклиси, в зависимост от това дали искате да първите пеша няколко часа. Ние не сме ходили по-далеч, само в парка зад манастира повървяхме, има различни красиви паметни плочи. Има и плоча с мидата, която показва, че си по пътя Камино. Носете си храна за деня и шише вода, там има чешми.

# 564
Здравейте, след 2дни потегляме за Барселона и се чудех, дали някой от вас е използвал офлайн карта?
Пълно е в гугъл плей с такива, но се чудя коя да изтегля.
Дръпнах една, но за да се ползва офлайн иска пари. А на мен ми се иска да пестя батерия, защото гугъл мапс точи здраво.

# 565
  • EU
Във връзка с офлайн картите. Когато ида в някой град винаги си свалям негова карта от гугъл, която да ползвам офлайн. С нея мога да видя къде се намирам и по коя улица да мина. За съжаление офлайн картата на гугъл нямат пешеходен маршрут. Вечерта или сутринта в хотела, когато имам интернет си правя план къде ще ходя и с какъв транспорт. За щастие интернета на плана, който мога да ползвам в европейския съюз ми стига за около 2 седмици в чужбина. Има безплатен интернет в много музеи, галерии, търговски центрове и транспорт. Вече рядко си изключвам мобилните данни и не плащам повече в европейския съюз. Вземете си пауър банк или носете зарядно. Във всеки ресторант или кафе може да помолите и да ползвате контакт.

# 566
Здравейте на всички! Simple Smile
В карая на март ще севтосаме най-накрая Барселона. Party Time

Тръгнах да разглеждам на официалния им сайт за карта Т-Familiar и видях, че вече всички карти от Т-групата са на зареждаща се пластика или мобилно приложение.
Аз чета в темите - стари и нови, нагоре-надолу ;р, и най-вероятно не е нова информация за повечето хора, но тъй като не засякох точно такова инфо, пускам един изключително полезен клип от тубата, актуален, за хората (като мен) които се чудят как се купува, зарежда, валидира, за какво и колко важи:

Скрит текст:

# 567
  • Велико Търново
За Коледа си подарихме екскурзия (предложение за такава) до Истанбул,  но май с мм нещо не се вдъхновихме от идеята и мислим да се насочим към Испания за 5 дни макс! Първите 2 близо до Аликанте и после с влак до Барселона. Бихте ли ми подсказали биг бъс ще ни бъде ли достатъчен да обиколим за 2 дни основните забележителности? За първи път ще сме в Испания и планираме да бъде края на март/април според евтините билети.

# 568
За болница Сант Пау дали трябва да се купуват билети онлайн или няма проблем да се вземат на място?

Също така, попаднах на няколко клипа за ограбени хора, особено привечер. Ясно, че навсякъде има престъпност, но казаха да се внимава най-вече в Ел Равал.
Нашият апартамент е в Сантс-Монтжуик и спирката на метрото е на около 8 мин. пеш. Каква е славата на квартала, някой може ли да каже? Ще сложа снимка къде се пада.
Скрит текст:

skk007, и аз ще съм за първи път, но всички казват, включително и в темата, че градът е много компактен за обхождане. По-компактен от Мадрид например. От основните забележителности най-отдалечен е парк Гюел, Саграда Фамилия е по в страни също, както и хълма Монтжуик - фонтаните вече не работят за съжаление.
Ако не искате да влизате във всички музеи и атракции, би трябвало да може даже не с биг бъс, ами пеша и малко с метро.
Това е моето некомпетентно мнение. Simple Smile

# 569
На мен градът ми се видя доста голям и объркан, всичко е на хълмове (напр. Монтжуик) и метрото не върши добра работа като в Лондон. Аз главно пеша ходех с изключение на парк Гюел и от Саграда до центъра, си е път. Ние бяхме отседнали в Ел Равал и беше окей, дори вечер сме се прибирали след 10ч. и не съм засичала престъпна дейност.

Общи условия

Активация на акаунт