Барселона - Тема 12

• 68 031
  • 894
  •   1
Отговори
# 735
Относно картите - дигитализирана през Google Wallet и плащане през телефона. Преди това с приложението на банката пак дигитална Visa не я приемаше. Гледам да сведа до минимум плащане кеш и с пластика и кодове.

# 736
Включвам се с моите пресни отзиви и впечатления. Пътувахме с двете деца - на 6 и 1 години, като по-малкото беше с количката, защото нямаше шанс да издържи на разходките пеша.

Отседнахме в Your home in Barcelona - апартамент близо до Sagrada Familia. Държах да е апартамент, тъй като с децата е по-комфортно да разполагаме с повече пространство и кухня. Комуникацията с домакина бе лесна, апартаментът бе чист и комфортен.

Престоят ни бе 4 дни, като успяхме да посетим Sagrada Familia, парка Гюел, музея CosmoCaixa, видяхме само отвън Casa Mila, Casa Batllo, разходихме се на плажа и из Ciutadella Park.

Хапнахме в ресторант Salamanca - много близо до плажа, лъха на соц заведение, но храната е превъзходна. В Puertecillo до Sagrada Familia - хареса ни, но е много популярно и е голяма лудница. Един бърз обяд направихме и в 100 Montaditos - сандвичи и салата, нищо особено не са, но пък има голямо разнообразие. Чуроси ядохме в две от локациите на Xurreria - харесаха ни. На пазара Mercado de La Boqueria пихме плодови сокове, които също бяха сполучливи. За подаръци на близките купих турон от Torrons VIcens срещу Sagrada Familia - и сега вече съжалявам, че не купих повече, защото е много вкусен.

Времето беше страхотно и ни позволи да сме максимално време навън, като опознахме и детските площадки из града. Условията за родители с колички са ОК из улиците - всички тротоари са скосени, за да не се налага да повдигаш количката. Но пък в метрото така и не видях асансьор, а имаше и места, на които няма ескалатор и трябва количката да се носи. Хората са много усмихнати и дружелюбни и искрено се радват на децата. Останахме доволни от пътуването и въпреки по-леката програма, съобразена с децата, успяхме да разгледаме града и да усетим атмосферата. Със сигурност някой ден ще се върнем, защото има още много какво да се види, но може да е в по-различен състав за обиколка на ресторанти и барове Simple Smile

# 737
  • Пловдив
Здравейте! След няколко дни ще пътуваме четири приятелки до Барселона.  Тъй като на едната са й споделили за преживяна кражба , много се е притеснила. Поразрових се в интернета и попаднах на доста неприятни истории. Най- вече ме интересува кражбите на телефони. Тъй като за ориентир ще използваме Гугъл мапс и ще се наложи да е почти винаги в ръката ми. Какво бихте ме посъветвали?

# 738
Като всяка друга топ туристическа дестинация .....и като на Лъвов мост и Сточна гара в София Stuck Out Tongue Winking Eye бъдете нащрек и не се разправяйте с видимо съмнителни хора.
И не се шашкайте толкова, не са маймуните в Тунис да ти грабват телефона от ръцете Joy

# 739
Обичайно в метрото по-често има случаи на откраднат телефон. Просто когато влизате там го дръжте в ръка, но прибран в джоба.

# 740
Здравейте! След няколко дни ще пътуваме четири приятелки до Барселона.  Тъй като на едната са й споделили за преживяна кражба , много се е притеснила. Поразрових се в интернета и попаднах на доста неприятни истории. Най- вече ме интересува кражбите на телефони. Тъй като за ориентир ще използваме Гугъл мапс и ще се наложи да е почти винаги в ръката ми. Какво бихте ме посъветвали?
Не отивате в Мексико, а в Барселона. А Барселона е точно толкова опасна, колкото и София. И не говоря изобщо за частта й около Лъвов мост. Живяла съм в Барселона, ходила съм на екскурзии там, никога не съм се чувствала застрашена от нещо или някого. Настанявала съм се дори вхкварталите на емигрантите, никакъв проблем не съм имала. Да ви ограбят могат навсякъде по света. В Испания, за сума години живот,  веднъж ме обраха - моя уж близка приятелка българка.

# 741
  • Пловдив
Благодаря на всички включили се! По принцип съм предпазлив човек. Миналата година ходихме цялото семейство с детето и ММ във Валенсия и изкарахме страхотни 6 дни там. Сега обаче такава " муха" ми влезе в главата, че въображението ми се развихри в песемистична насока..🫣. Ще го пренасочва на обратно 🙂. Хубав ден на всички! Ще продължавам да ви следя.

# 742
Здравейте ! Бихте ли ми казали приблизително колко часа отнемат Парк Гюел и Аквариума ,за да разпределя някак програмата?
Ще бъдем на 3,4,5 март в Барселона .

# 743
menarini, в парк Гюел, може да стоите и 2часа, може и цял ден.
В Аквариума там не съм била, но в други градове, също около 2часа ви трябват.

# 744
  • София
Здравейте! След няколко дни ще пътуваме четири приятелки до Барселона.  Тъй като на едната са й споделили за преживяна кражба , много се е притеснила. Поразрових се в интернета и попаднах на доста неприятни истории. Най- вече ме интересува кражбите на телефони. Тъй като за ориентир ще използваме Гугъл мапс и ще се наложи да е почти винаги в ръката ми. Какво бихте ме посъветвали?

Бих препоръчала малка раничка, която да носите отпред пред себе си и да държите с ръка. Наистина са царе на кражбите. Майка ми беше през есента на миналата година в Барселона с приятелки и на едната от тях са откраднали от чантата портмонето с всичките пари. Били са из града цялата група. А преди пет години и ние с моето семейство ходихме там и екскурзоводната не спираше да ни предупреждава, когато сме в Барса - "много си пазете парите и картите". Във всяка група имало поне по един случай на кражба. Та, имайте го предвид.
Това с малката раничката съм предприела винаги, когато съм в чужбина. А, и друго - в хотела има сейф и там си оставям личната карта и по-голямата част от парите, ако нося кеш, а с мен нося копие от лична карта и телефона на хотела, за справка, ако ме провели полиция.

# 745
Само да вметна за сейфовете в хотелите -- не са надеждни и нас още преди години ни предупредиха никога да не ги ползваме. Най-добре парите и документите да са на теб, но в различни джобове, портфейли и т.н. И е хубаво също да имате копия от тях на телефона.

# 746
Не са надеждни сейфовете, в смисъл, че могат да ги отворят и без кода ли?

# 747
Да, всеки може да ги отвори с универсален код. И беше изчезнал златен пръстен от такъв сейф. 

# 748
Здравейте, много информативна тема, благодаря за информацията! Бях питала за аквариумите в Барселона и Мадрид. В крайна сметка посетихме този в Барселона (пингвините не са там за момента, ремонтират им къщата Grinning), около 2ч., 2ч и 30 минути ще са достатъчни за аквариума. На Монтжуик има тераса кафе Salts (за пийване и хапване) открива се чудесна гледка към града. Бяха препоръчали и El bosc de les Fades (Fairy bar), интересно място, музиката не е типична като за бар, а една супер релаксираща все едно си в приказка Grinning.

# 749
Здравейте! Предстои ни пътуване до Барселона в средата на март. Основно ме интересува бързо придвижване от летището до Hospitalet de llobregat, защото там ще се настаним (може би е грешка, че сме отдалечени от централната част, но сме на 5 минути от метро станция Collblanc). Та, ние сме група от 6 човека и се чудя колко парички  би ни излязло (виждам, че е на 20 минути с кола и с Cabify дава цена около 30 евро, но не знам дали имат опция за 6-ма) и по-основно какво да ползваме - Uber ли или друго такси? В Google maps излизат тези Cabify. Не съм ползвала такси в чужбина и не знам. Ако някой има информация, ще съм благодарна да сподели.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 11:29 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт