Барселона - Тема 12

• 67 223
  • 894
  •   1
Отговори
# 75
Круизът си купихме билети на място, което според мен е по- добре, за да прецените времето да е по- хубаво.  Иначе в getyourguide също го има- казва се - Sunset Catamaran Cruise with Live Music. Точно до него се намират и всички туристически корабчета- те са между 8 и 10 евро, този е по -скъп, но е час и половина, с жива музика и бар, като излиза в откритото море и гони слънцето, интересно е, имайте предвид че е малко хладно накрая. Отплава около 5 часа. Можеш да си събуеш обувките и да пътуваш върху мрежа над водата, хубаво е.
За гида ви копирам цялата програма, която аз избрах, но може и по ваше желание, плаща се на обиколка.
Ден 1: Обиколка на стария град на Барселона и най-централните й части: площад Каталуния, най-важната улица в Готическия квартал - Ла Рамбла с всички обекти по нея - театъра Лисеу, пазара Ла Бокерия, чешмата Каналетас и др. Ще се потопите и в тесните готически улички, за да разгледате площада на Президентството на Каталуния, Кметството на Барселона и Готическата Катедрала Санта Еулалия, старото пристанище на Барселона и статуята на Колумб, улицата на Модернизма - Пасейч де Грасия в квартал Ешампле - с най-големите постижения на Модернизма и архитектите от тази епоха, сред които Антони Гауди се отличава най-мноАго с къщите си Каса Батьо и Каса Мила̀ (Ла Педрера)
Ден 2: Разглеждат се двата най-важни проекта на архитекта Гауди в Барселона. Започваме с посещение на парка Гуел, а след това разглеждаме подробно Саграда Фамилия както фасадите й, така и интериора й.

# 76
Имам билети и хотел за края на март-началото април
Двама възрастни +2 тийна
Изникнаха ми няколко въпроса:
1. Има ли намаления на билетите за забележителностите под 18г, само за космокайша видях че е безплатен под16
2.Каса Мили или Каса Батло
3.Вярна ли е информацията, че музей Пикасо е безплатен четвъртък след 16ч
4.Фонтаните в момента не работят, има ли информация кога започват
5. Big fun museum, Музеян на илюзиите и космокайша подходящи ли са за 16 годишни, или са за -малки деца
6. Манастир Педраблес струва ли да се посети

ами доста станаха въпросите, благодаря предварително

# 77
Двама възрастни +2 тийна
1. Има ли намаления на билетите за забележителностите под 18г, само за космокайша видях че е безплатен под16
5. Big fun museum, Музеян на илюзиите и космокайша подходящи ли са за 16 годишни, или са за -малки деца
7. Могат ли да се посетят безплатно  само градините на Pedralbes Palace Gardens

# 78
Здравейте,
Моля за малко помощ от ходилите в Барселона с деца на 5-6г. Мислим да отидем с малкия за 2 пълни дена, краят на м. Март (пада се - неделя и понеделник). Програмата е изцяло съобразена с малкия господин.Набелязала съм - зоологическата градина, аквариума(под въпрос), космокайша и Тибидабо(ако работи - трябва да проверя). Чудя се за нещо от рода на природонаучния музей или музей на техниката(посещавал е такива музеи и си ги иска). Приемам и препоръки -  може да заменя някой обект за посещение с друг, като се има в предвид ограниченото време.
За наше съжаление, малкия  не се впечетлява от сгради и архитектура.
Интересуваме зоологическата градина - отворен тип ли е? Детето е с алергия и това е важно за нас, да е на открито.
Може ли да ми препоръчате като се има в предвид къде ще обикаляме - в кой район да търсим хотел.
Благодаря ви предварително.

# 79
  • София
Двама възрастни +2 тийна
7. Могат ли да се посетят безплатно  само градините на Pedralbes Palace Gardens

И ние ще сме по същото време там Simple Smile
Музея на Пикасо прочетох от тук, че първата неделя на месеца (02.04 се пада неделя) е с безплатен вход до изчерпване на броя посетители. Аз ще следя седмица преди да тругнем дали ще пуснат безплатни билети.
По останалите въпроси и аз следя за информация (и нашите тийнове са на възраст 14-16 г.)

# 80
  • Русе
Bobi_ko, в кой хотел бяхте?

# 81
На повечето места намаленията са за под 12-годишна възраст. Илюзиите ми се струва, че са за съвсем малки деца или просто не стават, не мога да преценя, забавленията и Cosmo Caixa са Ок, ние бяхме с "деца" на 15, 20 и 21, които се забавляваха 😄, но вероятно зависи от самите тийнове.

# 82
meche_72, щом е харесал тип природонаучен и музей на техниката, сте за цял ден в КосмоКайша Simple Smile
аквариума на нас ни хареса /но не сме ходили в други/ в зоологическата не сме, Тибидабо - да, много ни хареса Simple Smile въпреки че аз бях с 12 годишни - харесаха им и музея на илюзиите и БигФън и Музея на восъчните фигури

# 83
Bobi_ko, в кой хотел бяхте?
В HOLIDAY INN EXPRESS BARCELONA - CITY 22@. Много приятен район.
Допълвам за такситата- има ги навсякъде, не поръчвах през приложение, точно на входа на хотела имаше стоянка за таксита, а пред самото летище също. Цените на всякъде са почти еднакви, доста разумни.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 21:34 от bobi_ko

# 84
Здравейте!Ще посетим Барселона в средата на февруари за четири дни  и ви моля да ми дадете някои насоки!
Какви точно карти за пътуване да си купим за градския транспорт и откъде- 6 човека сме? За Камп Ноу могат ли да се купят билети на място?
Ако някой е пътувал през последните дни,моля да сподели информация за времето и облеклото! Благодаря предварително и желая на всички весели пътешествия през цялата година!
Ние бяхме миналия месец в Барселона с Hola Travel Card за 96 часа от валидирането , тоест 4 дни - струва 31 евро, ако си я купиш онлайн е около 27 евро на човек . Качваш се на всичко през тези 4 дни , колкото пъти искаш. Изпращат ти в имейла ваучери с бар кодове, на летището има устройства и от там си изваждате картата с ваучерите от имейла и се качвате на метрото.  Така че не е нужно от летището да купувате друго.Валидацията започва да тече от качването ви в метрото.  Страхотно беше с тези карти, обиколили сме всичко навсякъде без да броя и да се притеснявам изобщо !
https://www.tmb.cat/en/barcelona-fares-metro-bus/tickets-visit-b … vel-card-hola-bcn

# 85
Моля за препоръка Simple Smile
Настаняване около площад Каталуния и то на улица Рамбла, харесва ни хотела. Спрях се на това местоположение, като имах в предвид късните часове като пристигнем и то с малко дете. Но намирам лоши отзиви за този район.
Май добрите райони са около площад Испания и Саграда Фамилия. Ама как бих могла в 23-24ч през нощта да се придвижа от летището?

# 86
Ние сме в тоя район, на самата Рамбла срещу Бокерия - апартхотел Citadines. Локацията ни е удобна, няма да се разхождаме вечерно време, защото също сме с малко дете. Лесно е придвижването до летището с аеробус. Ако ли не, частните трансфери в Барселона са на прилични цени.

Какво сте планирали да видите с детето?

# 87
  • На морето!
Аз отново ще помоля за препоръка за приложение или съвет за такси от летището вечерта.
На първа страница има информация за тарифите и начините, по които да си "хванем", но не знам кой е най-добрият.

# 88
  • Варна
Този район и улица как са?
Преди минути резервирах с ясното съзнание от коментарите, че апартаментът е вехт, но предвид факта, много малко стоим в апартамента. И след резервацията излезе съобщение, че ще платим 70 евро туристическа такса, което обезмисля по-ниската цена. От друга страна не знам дали няма да го начисли и на по-скъпия апартамент. Опит с букинг и Барселона по този повод?

# 89
Този район и улица как са?
Преди минути резервирах с ясното съзнание от коментарите, че апартаментът е вехт, но предвид факта, много малко стоим в апартамента. И след резервацията излезе съобщение, че ще платим 70 евро туристическа такса, което обезмисля по-ниската цена. От друга страна не знам дали няма да го начисли и на по-скъпия апартамент. Опит с букинг и Барселона по този повод?

Ние бяхме на същата улица, номер 102, районът е хубав, локацията също. Платихме 123 евро туристическа такса за 5 човека, 4 възрастни и едно дете, ако изобщо има значение, беше включена в общата цена за наем на апартамента, но като букнахме, ни дръпна сума без горепосочената, по-късно хазаинът ми прати линк, чрез който платихме таксата.

Общи условия

Активация на акаунт