Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 30 599
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Светослава, знам какво ти е. Ние с ММ също си говорим за това, успокоява ме, че ще направим всичко възможно да стане. Той много добре знае какво следва ако терапия не даде резултат, и не е против инвитрото. Казва, ми да се успокоявам и да не го мисля. Ама как да стане.....И двамата сме наясно че това е последният шанс за естествено забременяване..
Мъжете пред нас са спокойни, просто външно не го показват и на тях им е тежко.
Виждала съм го в очите на моя мъж когато аз страдам...

# 106
Светослава, а при мъжа ти нещата как са, само при теб ли търсите проблем?

# 107
Светослава, а при мъжа ти нещата как са, само при теб ли търсите проблем?
При него оправихме проблема имаше варикоцеле и го оперираха преди 3 години, след това беше на терапия с витамини и резултатие му се подобриха. Сега проблема е при мен. Той през 70 дена си пуска спермограма, за да сме в течение и с него..

# 108
  • София
Светосвала, аз мисля, че при теб проблемът е тромбофилията и след, като имаш успешни забременявания след изясняване на проблемът ще се получи. Знам, че звучи банално, но се опитай да не го мислиш - реален проблем нямаш. Сигурна съм, че в най-скоро време ще ни се похвалиш с едно туп туп!

# 109
Светосвала, аз мисля, че при теб проблемът е тромбофилията и след, като имаш успешни забременявания след изясняване на проблемът ще се получи. Знам, че звучи банално, но се опитай да не го мислиш - реален проблем нямаш. Сигурна съм, че в най-скоро време ще ни се похвалиш с едно туп туп!
Пия само аспирин достатъчен ли е? В моята глава всичко става сложно🥹

# 110
Здравейте и от мен.🤗
Включвам се в тази хубава темичка. Дойде момента, в който с ММ решихме да имаме първото си дете. Аз обаче в  началото на месец декември реших първо да мина през гинеколог за профилактичен преглед. След прегледа и микробиологията на влагалищния секрет (който беше чист) ми назначи хормонални изследвания. От тях се оказа, че единствено пролактина е леко завишен (654 от референтна горна граница 511) и назначи повторно изследване на следващия цикъл (месец). Истината е, че не знаех, че пролактина е "хормона на стреса" и преди самото изследване е необходимо спокойствие, липса на физическа активност. А аз бързах, за да стигна до лабораторията и да не закъснея за работа. 😄 Ех, тази работа..
Последвах някои от съветите и повторих изследването този месец. Резултатът беше 478.3 от 511. Всичко чудесно!
Въпреки, че имам редовен цикъл,  овулация, глождеше ме едно съмнение. Направих онлайн консултация с ендокринолог. Той пък ме хвърли в тъча. ТСХ бил 2.86, трябвало да е под 2.5. Айде пак размисли и страсти..
Чудя се това новата болест на съвремието ли е или просто деца не се правят толкова лесно.. Вместо да се наслаждавам на бебе правенето, аз само мисля към кой лекар да се насоча и какво изследване да си направя... А опити правихме само от един месец. На 30 и 31 години сме. Не очаквам чудо, ама все пак..
Стискам палци на всички за едни топли пухкави бебета 🤞

# 111
Момичета в момента ни е лепнал някакъв вирус, не много висока температура сопол и кашлица. Мисълта ми е, че съм в овулация, как процедирате вие,продължавата ли с опитите или ги оставяте за другия месец. Така и така не става, не ми се иска да пропускаме, но в същото време, ако пък стане има ли риск. Не пием антибиотик.

# 112
  • София
Пия само аспирин достатъчен ли е? В моята глава всичко става сложно🥹

Не мога да се включа с помощ аз по този въпрос.

Karadzhova88, мен момичетата ми дадоха съвет да не пропускаме опити ако сме в кондиция - слабата имунна система може да е в помощ. Бързо оздавяване

# 113
Светослава Ангелова, само аспирин пиеш, но кажи какви са мутациите ти. При повечето тромбофилии се бият инжекции в корема и те помагат да не се сгъсти кръвта. Може предишната ти загуба са е била именно поради липса на терапия. А сега да се получи и след + тест ще си трябва терапия, за да се развият добре нещата.

# 114
Направих онлайн консултация с ендокринолог. Той пък ме хвърли в тъча. ТСХ бил 2.86, трябвало да е под 2.5. Айде пак размисли и страсти..

Тути, няколко неща:
*2,86 не е много по-виско от 2.5, то се влияе от много неща и е по-високо през зимата, на пролет си пада само.
*по-високото ТСХ не пречи на забременяване, но като забременееш може да се вдигне и от там гледат да е до 2.5, но не е задължително, при мен примерно падна стойността.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 12:53 от Одри ♡

# 115
Моето ТСХ е 3,2 в момента, а пия л-тироксин, допреди 2 месеца стойността беше около 1. Предстои ми трансфер след няколко дни. Дали ще го канселират заради тсх-то? Пречи ли, ако е толкова високо? От година го чакаме този трансфер, все го отлагаха поради някакви причини и като видях тази стойност щях да откача…

# 116
Направих онлайн консултация с ендокринолог. Той пък ме хвърли в тъча. ТСХ бил 2.86, трябвало да е под 2.5. Айде пак размисли и страсти..

Тути, няколко неща:
*2,86 не е много по-виско от 2.5, то се влияе от много неща и е по-високо през зимата, на пролет си пада само.
*по-високото ТСХ не пречи на забременяване, но като забременееш може да се вдигне и от там гледат да е до 2.5, но не е задължително, при мен примерно падна стойността.
Наистина благодаря за поясненията! Посъветва ме да пусна анти тпо и анти ТГ отново с ТСХ, за да отхвърли Хашимото. Цяла събота и неделя четох и вече съм объркана. Нещо трябва ли да следвам преди да го пусна?

# 117
Здравейте!
Ние опитваме от 6 месеца, и тъй като наближавам 40г., лекарят ми реши, че е достатъчно.
В сряда мъжа ми е на спермограма.
В четвъртък ще ходя при лекаря с резултата.
Евентуално, ще приемам Clomifen. (не знам дали го изписват в България)
Малко ме притеснява да не образувам кисти от тази стимулация.
Предложи ми и ако искам да видим тръбите.
Аз не съм наясно, какво кара тръбите да се запушват или е по рождение?
Вече съм зачевала и раждала безпроблемно веднъж , ако има значение.

# 118
  • София
Лъки, добре дошла!
Тръбите не се запушват по рождение, а в следствие на сраствания след операции, прекарани инфекции и разни други фактори. Хубаво е да се видят те, за да се знае какви са вариантите. Моята докторка, за да не образувам кисти след стимулация ми изписва инжекция /само,ч е сега забравих името на лекарстовото/

# 119

Благодаря ти!

Аз междувременно съм и в очакване да НЕ ми дойде.
Теста от тази сутрин ми е с бледа черта. И предни месеци е излизала, но трябва да се взираш и сякаш се вижда чак когато теста изсъхне.
Днешната черта обаче се прояви веднага.

Общи условия

Активация на акаунт