Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 31 034
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Lygia, миналата година януари при мъжа ми не излезнаха много добри резултати, беше много неочаквано честно казано. Ходихме при доктор Кацаров, който му изписа Полукс форте за 3 месеца, обаче в последствие установихме, че добавката хем е скъпа, хем е с много ниски концентрации. Аз започнах да чета много по въпроса и особено какво се препоръчва в Турция при мъжки фактор и в крайна сметка сглобих следната схема:
витамин Ц от 1000
цинк от 30 мг
магнезий 400 мг
л-аргинин 2 пъти по 2000 мг
л-карнтин от 1000 мг
бабини зъби от 400
Q10 от 100 - форма убиквинол
витамин Д
омега 3
В допълнение включихме строг НВВМ режим, силно ограничение на бирата, редовни силови тренировки. Опитах се да го накарам да спре да си държи телефона в джоба, но беше мисия невъзможна. За половин година увеличихме обема с почти милилитър, концентрацията с 10 млн, добрата подвижност с 12%, а морфологията от 3% на 7.5%. Факт е, че в последствие се оказа, че основният проблем са ми скапаните яйцеклетки и стигнахме до инвитро, но все пак.

# 361
Това лекаря го пише на всяка рецепта и аз не съм наясно, нещо дневна доза ли е не знам. Аз му правех чая както е описано и пиеше сутрин и вечер преди хранене по 1 чаша.
Относно фонда за кандидатстване трябва да има влошени 2 мъжки показателя в 2 спермограми с разлика не по-малко от 1 месец в 2 различни клиники(сертифицирани), както и заключение от уролог IVF. От жената се иска АМХ не по-малък от 0.5. По принцип на нас от клиниката ни ги подготвиха и изпратиха.

# 362
Напълно подрепям Reyy за добавките,като доста от тях може да се приемат и при намален яйчников резерв. При мен не само АМХ се покачи, но и антралните ми фоликули се увеличиха след 10 месечен прием с 5 -6 броя.

Аз взимах: витамин Д, Е, алфалипоева киселина, ацетил-цистеин, омега 3 (2000 мг), активен q10 (200 мг), мио инозитол. Доста средства са за добавки,но се надявам поне да съм се поставила в по-добра позиция за инвитрото,което ми предстои. Оказа се,че основният ми проблем са тръбите,които не пропускат.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 12:19 от bananovolisto

# 363
bananovolisto, и аз взимах почти същите добавки за АМХ, но за жалост при мен и той, и антралните намаляха. Пожелавам ти успех от сърце!

# 364
Здравей, Габриела и добре дошла. 🤗
Много добре те разбирам през какво минаваш. Знаеш ли на мен са ми правили намеци защо ще правя инвитро след като веднъж е станало самичко но беше неуспешна бременност. Да всички покрай мен забременяват лесно, и изкарват бременността. И аз съм си казвала защо на мен? Ние с ММ април ще правим 8 години заедно, решихме за детенце когато минах лечението след лапароскопията. За съвет бих ти дала ако няма разбиране от страната на ТМ тук визирам родители по - добре да не знаят.
При мен ММ от неговата страна съм чувала защо ви е инвитро след като веднъж е станало, ама вие обиколихте всички клиники в София. Няма да изреждам и други думи които са ме наранявали. Ние се мъчим от 2 години вече, да има тежки моменти когато виждаш как близките ти хора имат детенце а при теб не се получава каквото и да правиш. В заключение ще кажа, че човек който не го е преживял няма как да те разбере. Колкото по малко хора знаят по добре за теб самата, а когато ти тежи си сподели само с най - близките ти хора. Аз също спестява инфо на родителите си, за да не ги тревожа но понякога се налага. 🤗
 П. С извинете ме за романа. 😂

# 365
bananovolisto, и аз взимах почти същите добавки за АМХ, но за жалост при мен и той, и антралните намаляха. Пожелавам ти успех от сърце!

Рейче,със сигурност и генетиката има значение. Аз за себе си сглобих дозите и добавките ,които да приемем,както и ти си направила. Общо взето е проба-грешка и следене на кръв и на ехограф. Големи нерви и много пари,да не се лъжем.. Намалих и аз въглехидратите,от силови минах на кардио,а силовите ми станаха леки такива,веднъж в седмицата. Така или иначе последните 4 години спортувах по 5 дни в седмицата за поне час. Взимам и зелении на прах. Не мога да кажа кое точно е помогнало  и дали е комбинация от фактори. Иначе съм на 35.

# 366
Gabriela9, добре дошла, пожелавам ти бърз успех и щастлив финал с възможно най-малко притеснения и премеждия.

Lygia,да дам и моите 5 стотинки по темата, първо, не се давай на неприятностите, бъди по-силна от тях. Ние също сме с мъжки фактор. Отначало като разбрах сигурно месец бях като вцепенена, не можех да повярвам, че се случва точно на нас, точно ние които цял живот не пием, не пушим, ядем здравословно и т. Н. Още по-неприятно ми ставаше когато всички лекари отсичаха инвитро, ние бяхме с 1% морфология и много занижени всички останали показатели. Аз обаче типично на инат си казах не може те да ми казват че в този живот има невъзможни неща, след посещение при андролог, което препоръчвам, аз се хванах да чета всякакви проучвания на АЕ по темата и въпреки, че повечето лекари твърдят, че морфология не се повлиява, аз се убеждавам, че това не е така, 1-во защото ние успяхме да вдигнем двойно всички показатели за около 6 месеца и, второ, защото виждам че и тук момичетата успяват, а и аз все пак успях да забременея естествено, отделен е въпроса че не беше успешно. Иначе проблемът според мен е че са много важни дозите на витамините и правилните форми. Аз разгледах всички комбинирани на пазара добавки, но всички бяха с ниски концентрации и затова аз винаги купувам отделно по-високи дози. Друго важно е формата на добавките, например омега, четох че за мъжки фактор е по-добре омега която е с по-висок процент на Dha, а повечето не са така, затова поръчах от iherb специално тази добавка. Също и витамин Е, за предпочитане е да се купува естествената форма. И последно да кажа, че когато четях проучвания гледах кои добавки какво точно повлияват и какво на нас ни трябва и така стигнах до 4-5 макс вместо да тъпча мъжа си с 10. Отделно и той не близва никакъв алкохол вече от година и се храним що годе здравословно, само спорта още му куца, но аз съм доволна и на този успех. Успех и на теб, ще се наредят нещата по един или друг начин, вярвай в това.

# 367
Здравейте, имам нужда от вас.. Току що излизам от АГ.. лекарката не видя ембриона, сакчето си отговаря на седмицата, но не успя да види ембрион. Притесних се. Каза да отида другата седмица пак и, че трябва да стане ясно дали е кухо яйце или не. Аз съм 6 седмица и 0 дни, сакчето отговоря на 6 седмица и 1 ден. Гледа ме с коремен. Кистата малко е намаляла.. от 5,6 см, на 5,4см..

Моля ви дайте ми някакви насоки... ЧХГ ли да пускам, какво да правя... Нормално ли е да не се вижда още ембриона. Да кажа и, че ме гледа с коремен ехограф.

# 368
  • София
Светлозара защо те гледа с коремен?? Не можеш ли да отидеш на друго мнение с вагинален да те видят? В тази седмица се вижда сакче+ жълто мехурче и с много добър УЗ могат да се видят и сърдечни пулсации и наченки за ембрион.

# 369
Светлозара защо те гледа с коремен?? Не можеш ли да отидеш на друго мнение с вагинален да те видят? В тази седмица се вижда сакче+ жълто мехурче и с много добър УЗ могат да се видят и сърдечни пулсации и наченки за ембрион.

Оше предният път каза, че не гледа с вагинален ехограф бременни.. а и аз имам и две загуби, киста.. предполагам, че заради това. Не зная наистина.

# 370
  • София
Подкрепям мнението на Мацето - задължително второ мнение. Нямам спомен дали си споменавала от къде си, за да дадем препоръки.
Стискам палци, и се опитай да си спокойна!

# 371
Светлозара, моля те, не се напрягай, вредиш на плода, запиши си в супердок или по друг начин час за преглед при друг човек и да те гледат с вагинален ехограф. С коремен е много по-трудно в ранна бременност, особено в 6 седмица. Излишно са те напрегнали! Мен ме гледаха с вагинален до БХС, 11 седмица....

# 372
Светлозара, моля те, не се напрягай, вредиш на плода, запиши си в супердок или по друг начин час за преглед при друг човек и да те гледат с вагинален ехограф. С коремен е много по-трудно в ранна бременност, особено в 6 седмица. Излишно са те напрегнали! Мен ме гледаха с вагинален до БХС, 11 седмица....

Ще отида да ме видят... днес, ако намеря час.. ако не утре. Притеснявам се наистина.. Едно, че бременност след аборти е много стресова, а има и още фактори... Трудно е.

# 373
а например ПКЯ при жената изобщо не признават и не финансират като диагноза

При СПКЯ забременяването е по-трудно, но само в малък процент от случаите се налага инвитро, така че не е до признаване или непризнаване.
Има си и няколко женски фактори, при които също директно финансират - т.е. без инвитро няма да станат нещата - аз помня 2 - тубарен (непроходими тръби, липсващи тръби) и ЛУФ (липса на овулация)

# 374
Светлозара, успех на теб - дано всичко да се види и да е окей! Пиши ни после.

Момичета, страхотни сте! Не знам какво да кажа! Много благодаря на всички за съветите! Извадих си препоръките ви и положителните истории, попрочетох и в другата тема за Мъжкия фактор. Показах на ММ какво сте написали и доста сe привдигна духом.

Следващия план е да си отидем на почивка и да не го мислим, да се върнем да отидем на уролог и андролог. Ще му покажем какви добавки искаме да започнем от препоръчаните тук и в какви дози и той да се произнесе и да пусне допълнителни изследвания. Ще споделим и за всякакви съпътстващи заболявания.

Аз като се върнем ще започна дуфастон 5 дни х 3 пъти ако Ц не ме изненада по време на пътуването, но днес не се видяха наченки, та надявам се както е тръгнало да закъснява поне да не ми проваля плановете. След това смятам да пусна едни изследвания на 3ти ден за сравнение с предходния месец  да започна Пикозитола и да следя за поредно зацапване и дали се получава след бебеправене. Според АГ днес, това е от ниските нива на прогестерон, няма нужда от цитонамазка и други изследвания за момента. Ще следя другия месец как ще са нещата.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 16:23 от Lygia

Общи условия

Активация на акаунт