БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - тема 14

• 35 957
  • 794
  •   1
Отговори
# 720
Момичета...някой има ли такъв проблем...едното око да е по затворено от другото...да моите и двете са изпъкнали от базеда..добре,че е малко изпъкването...този месец ще ходя на очен,но от доста време ми прави впечатление че все едно едното око е по затворено от другото...от базеда ли..от безсънието покрай малката ли...

# 721
Може да е от базеда.
Ама очният освен да ти каже, да от това е от базеда, не може да те лекува нали знаеш.

Ендокринолога не ти ли препоръча лечение за очите в началото?

# 722
Надежда Х, и аз съм така Sad Все се снимам с очила Sad
Веднъж попитах един очен лекар може ли нещо да се направи. Той като започна да ми обяснява - много тежка операция, чупим черепа, наместваме очите....и аз хлъцнах, благодарих и си тръгнах. Така ще си карам, вече съм се приела Simple Smile

# 723
Може да е от базеда.
Ама очният освен да ти каже, да от това е от базеда, не може да те лекува нали знаеш.

Ендокринолога не ти ли препоръча лечение за очите в началото?
Да още в самото начало два пъти съм лежала в майчин дом и ми правиха някакви неща на очите фонофореза ли беше...не си спомням отдавна беше...изпъкването не е много при мен...просто това,че едното ми око е по затворено е от скоро и затова се зачудих може ли от базеда

# 724
Моя приятелка, преди да разбере за Базеда, все я питали, защо едното и око по-затворено. Аз като я видях я питах, защо едното и око е по-изпъкнало. Така я насочих за проверка на щитовидната.

Щипе ли окото? Сърби ли? Зачервявания? Някакъв дискомфорт има ли?

# 725
Ами няма по различен дискомфорт от преди това...то и преди това си ми щипят и сълзят и все съм с кремове и капки за овлажняване...иначе зачервяване няма ...най вероятно комбинация щитовидната плюс безсъние и умора

# 726
Момичета...някой има ли такъв проблем...едното око да е по затворено от другото...да моите и двете са изпъкнали от базеда..добре,че е малко изпъкването...този месец ще ходя на очен,но от доста време ми прави впечатление че все едно едното око е по затворено от другото...от базеда ли..от безсънието покрай малката ли...
[/quote
Пушиш ли?

# 727
Не не пуша

# 728
Сега разбрах от темата за операция на щитовидната, че Д-р Николай Райков е починал.
Много жалко. Добър специалист беше, и човечен.
Да почива в мир!

# 729
Ооо, много тъжно за д-р Райков...
Сега при кого ще се ходи на биопсия?
Мереленда, имаш ли наблюдения?
Вчера бях на изследвания и след 1г лечение, ТРАК е в норма, но на горна граница и ТСХ -1.6
В момента пия тирозол 1х1 и според мен
терапията още ще продължи.....но, ще видим какво ще каже док.
Обаче има ново 20... завишена пик.к--на.
Възможно ли е да е от дългия прием на тирозол?
Никога не съм страдала от подагра или да имам завишени резултати....

# 730
Аз при дълъг прием на пропицил освен завишени алат и асат имах и пикочна киселина на горна граница...не се бях замисляла може ли да е от него...но до преди това винаги ми е била към долна граница...

# 731
Здравейте , сина ми на 13г ,от една година има установена Базедова болест  - хиперфункция на ЩЖ) , приема по 3 таблетки Пропицил ,вече година .....ще ви пусна изследванията от днес , и стойностите на хормоните през тримесичие! Посления преглед се установи че ЩЖ от 11мм е станала 14мм..... детето ми е със синдром на даун и понеже неможе мвого да говори ми показва ,че го боли в търлото и го душало 🤷‍♀️Във вторник сме на второ мнение в София при детски ендокринолог ,но дотогава бих ви била благодарна да ми споделите мнение 🙏🙏

# 732
  • русе
Коло са били антителата TRAC преди?

# 733
Душене и недостиг на въздух съм имала и в периоди на еутиреоидно състояние. Всичко хормонално ми е ок, но мен ме души. Често в преход на сезоните.
Сега хормоните на детето са добре. Хубаво е да се знае колко е бил Трак преди това, но гледайки предните хормони явно си е бил висок.
Пак че хормоните най-после са успяли да влязат в норма.
Сещам се за детето ви. Бях ви писала май, относно Даун и Базед.
Дано докторът днес потвърди подобрение.

# 734
Аз от сто години за първи път вече 4 месеца съм без никакво лечение... Явно е трябвало да родя, че да се кротне тази жлеза 🙂 онзи ден тсх 1.4 а фт4 16...мисля следващия път да пусна и трак, че не съм го проверявала от както родих, а тогава беше 5...

Общи условия

Активация на акаунт