БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - тема 14

• 35 951
  • 794
  •   1
Отговори
# 735
Коло са били антителата TRAC преди?

Какво да ви кажа...... не му е пускан TRAK преди това или ако е пове аз не съм уведомена, едва сега научавам за този TRAK 🫣🤷‍♀️
Душене и недостиг на въздух съм имала и в периоди на еутиреоидно състояние. Всичко хормонално ми е ок, но мен ме души. Често в преход на сезоните.
Сега хормоните на детето са добре. Хубаво е да се знае колко е бил Трак преди това, но гледайки предните хормони явно си е бил висок.
Пак че хормоните най-после са успяли да влязат в норма.
Сещам се за детето ви. Бях ви писала май, относно Даун и Базед.
Дано докторът днес потвърди подобрение.

Да точно вие бяхте ми писали ❤️
Ами за първи път от доста време хормоните са ок, но при прегледа в София се оказа ,че няма подобрение ,дори ЩЖ се е уголемила още 😔 Смениха му лечението ,казаха ни че лечението с Пропицил е снаро поколение лесарство....досега беше на 3т Пропицил, а премина на 1т. Метизол вечер и половин таблетка за 7 дни сутрин на гладно Еутирокс
След 3 седмици ,пак изследвания и преглед и така......
Честно казано усещахме че има нещо "спъващо" в лечението и дотогава лекуващата му докторка..... необясняваше, не наблюдаваше нищо друго, а се оказа че има вероятност да развие и диабет ....трябва да се следи .....

# 736

Какво да ви кажа...... не му е пускан TRAK преди това или ако е пове аз не съм уведомена, едва сега научавам за този TRAK 🫣🤷‍♀️
Душене и недостиг на въздух съм имала и в периоди на еутиреоидно състояние. Всичко хормонално ми е ок, но мен ме души. Често в преход на сезоните.
Сега хормоните на детето са добре. Хубаво е да се знае колко е бил Трак преди това, но гледайки предните хормони явно си е бил висок.

Ами за първи път от доста време хормоните са ок, но при прегледа в София се оказа ,че няма подобрение ,дори ЩЖ се е уголемила още 😔 Смениха му лечението ,казаха ни че лечението с Пропицил е снаро поколение лесарство....досега беше на 3т Пропицил, а премина на 1т. Метизол вечер и половин таблетка за 7 дни сутрин на гладно Еутирокс
Честно казано усещахме че има нещо "спъващо" в лечението и дотогава лекуващата му докторка..... необясняваше, не наблюдаваше нищо друго, а се оказа че има вероятност да развие и диабет ....трябва да се следи .....
Имате изследва трак в изследванията които сте прикачили.. .. Тсх рецепторни антитела...

# 737

Имате изследва трак в изследванията които сте прикачили.. .. Тсх рецепторни антитела...

Да да има TRAK, това изследване е от сега , когато му откриха болеста не му е пускано

# 738
Здравейте ,
Аз отново съм в "играта" ,бързо се завърнах. Днес  резултатите ме изненадаха неприятно,след половин година относително спокойствие. Исках да ви попитам ,когато ТСХ е  в норма ,но на долна граница,ФТ4 е идеално, ТРАК повишен ,това рецидив ли е вече ?Звънях на докторката.ми ,писах и също, защото няма свободни часове, но уви. Утре пак ще опитам.    
Това е една табличка,която съм си направила и си записвам  всички резултати. По-лесно е да проследявам движението на хормоните.

# 739
Към рецидив отива, за съжаление. Можеш да провериш след месец пак Тсх. Няма смисъл от другите. Дори и в норма да е все още ФТ4, това по което ще се водят е ТСХ. И макар мнозина да подскачат, че само Тсх не се гледа, при рецидив Тсх и Тсх рецепторните първи реагират. При липса на лечение по-нататък реагират и другите хормони.
Аз съм изчаквала до 3 месеца преди старт на лечение, докато Тсх забие с две, три нули отпред (въпреки че се вижда спада още първия месец) и Трак показва рецидив.

# 740
Благодаря Мереленда,
Така и не свикнах и почнах пак да се паникьосвам и да ставам тревожна ,а може би е от самото заболяване. Аз мямах намерение да правя изследване,защото моята докторка ми каза след 1 година ,ако няма оплаквания/ то все има нещо,ама го свързвам с менопаузата/ .Бях при личния лекар и той ми пусна годишните профилактични и настоя за щитовидна и  това е резултата.Аз не обичам да си сменям лекарите,обаче с това записване на часове е лудница .Бях при д-р Сарджева и именно заради часовете се наложи да потърся друг специалист ,сега с д-р Маринова стана същия проблем.А хич не ми се иска да св забива пак в няколко нули ТСХ и хормоните да са в пъти увеличени...кошмар.Някои има ли впечатления от д-р Тасевска ? Или някава препоръка за лекар във Варна с които има нормален достъп ?

# 741
Когато ти спрат поддържащата доза, първата контрола е на 3-ти месец. Следващата на 6-ти месец и едва след това на 1 година, 2 години и т. н.
Неслучайно е това, защото са наясно на какви периоди може да се направи рецидив. Най-честите рецидиви са на 3-ти месец. Много голям процент.
ТСХ се държи още. То Трак е по-показателен в случая. Ще проследиш, ще видиш. Да не бързам и аз със заключения и да те притеснявям.
Доктор Райков ме беше пратил декември  2020 г за изследване в Света Марина в лабораторията им (май на втория етаж беше) на TSI

Понеже поддържах Тсх в норма, около 3 с 1 тирозол, и поради всекидневен стрес, проблеми, тревоги, бях станала твърде емоционална и бях в голяма депресия, Тсх беше паднало на 1.86, нормални Т4 и Т3, но трак беше скочил на 3.18.
Резултатът от изследването беше положителен. Имаше норма при Базедова болест до 0.55, а при мен беше май 0.95 и каза, че вероятно вървим към рецидив. Повече не пуснах Трак. Поиска ми Тсх след 3 месеца. Но тирозол 1 таблетка не съм спирала.
Беше скочил на 2 и нещо Тсх.
В този период на стрес реших да пия Натокиназа ензим по 1 на ден следобед. Два часа след храна пия хапчето с голяма чаша вода, после два часа не ям и не пия нищо, освен вода. Да не се смесва с храненето изобщо. Тогава действа разреждайки кръвта. Иначе с храна действа като храносмилателен ензим.

Екстракт от маслинови листа на капсули по 1 таблетка. Него пиех отделно от натото.
Супер ензими на Нау сутрин и вечер по 1 таблетка по време на хранене.
Направих 5 месеца курс.
Кръвна картина преди това с отклонения в Трак, холестерол, триглицериди, хемоглобин, еритроцити.
Последващо Трак не пусках, но Тсх повишено, холестерол подобрен, хемоглобин понижен в норма. Аз се поуспокоих.
Нали все говорят, че се разболяваме от проблеми със стомах и черва, от сгъстена кръв и заталачване на организма, та реших да се чистя с маслинови листа и наттокиназа и да помогна на храносмилането с тези ензими.
Ползи имах. Спрях после всичко.
Периодично пия наттокиназа. Понякога месец, понякога 2-3. Имам ползи от нея.
Ако искаш да опиташ, това е което съм пила. Сега започнах пак наттокиназа.
Мисля че и в периода на менопауза ще са ти в помощ.

От сайтове в бг са скъпи. Купувала съм. Иначе приятелка ми взима няколко пъти от ай херб и там са доста изгодни.

Доктор не мога да препоръчам. Аз самата не съм се спряла на никого. И аз се чудя какво ще правя.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 08:38 от Merelenda

# 742
Не ме тревожиш ти изобщо, по-скоро си мнението ти е ценно за мен ,пък и не само.Вървя към рецидив то е ясно ,въпроса е да не направя пак тиреотоксикоза и да "хванат" нещата навреме. Как ти понасят на стомаха тези добавки на стомаха ? Бибтрябвало щом са ензими дори да облекчат работата на стомаха и червата....
Съветват ме да спра глутена и да намаля млечните.Умувам и аз какво да правя .

# 743
Много добре ми понасят ензимите на Нау приети с храната. Дори смело си хапвах паста болонезе с ензим 😁
Наттокиназата мааалко може да дразни, ако се избере вечерен прием. Получавам парене високо горе. Затова я изместих денем и нямам проблем. Водата оправя всичко. Затова се пие пълна чаша вода. Вечер като я пиех и се будех от парене. Ставах да пия вода да ми мине. Това беше само в началото. Денем като пия нямам проблем.
Маслиновите листа не ми пречат.
Бях скрийнвала от един сайт части от книга за ползите от тях и проучвания на един учен. А поводът изобщо да започна да ги пия е това че първоначално пиех Натаспин Н, който е наттокиназа 2000 FU и хидрокситирозол 6 мг (което е екстракт от маслина)
И търсейки ползите попаднах на книгата с проучвния и за какво ползват при лечение. Така започнах отделно наттокиназа 2000 FU и екстракт от маслинови листа 500 мг или 400 мг.
Преди време Айдън Мустафов препоръчваше също листата. Продаваха в турските магазини за чай.
Аз реших да си пия на капсули.

# 744
Здравейте,
някой има ли впечатление от д-р Магърдичян от Варна ?

# 745
Чувала съм добри отзиви, но трудно се записва час и много се чака.
Близка сподели, че чакала 2 месеца и са и отменили часа след месец, не са и записали нов и тя не се е записала пак.
Имам 2 положителни отзива. Доколкото помня не се занимава с диспансеризирани пациенти. Не знам за проследяване дали е удачно, но пък ако отидеш сподели после.

Той е син на ендокринолог д-р Деведжиева. Тя почина. Не съм я посещавала, но когато ходех при проф. Христозов в адвокатската градинка тя имаше кабинет до неговия и доста пациенти.

# 746
Аз днес докато разглеждах случайно попаднах на свободен час в понеделник ,аено някой го е освободил.За вторник така или иначе имам час про мойта докторка и се чудя дали да ида и при Магърдичян за второ мнение,защото при рецидив вече ще ме пращат на операция или йод.Ако аз реша разбира се.

# 747
  • София
Да попитам, след като ви се нормализира хормона колко често ходите при ендокринолог? Моят каза веднъж на два месеца, но при положение, че изследванията са в норма, нужно ли е наистина? Т.е. изследвам се всеки месец, но посещението при лекар ми убягва като идея, освен плащането на преглед.

# 748
dRipla, не пречи да чуеш какво ще каже и той, макар да си знаем накъде отиват нещата.
Но пък знае ли човек!

Бояна, аз първите 3-4 г ходех на 40-45 дни. Така е, дори да поддържаме в граници хормоните с 1 таблетка тиреостатик, остава си плащане на преглед и ехограф, че и хормони. Сума си е това. То пак зависи при кой доктор се ходи. На някои не им правят всеки път ехограф и не им взимат по 30-80 лв за преглед.

# 749
  • София
Ехограф на 6 месеца. Изследванията си пускам в лаборатория и мога да видя дали са ок. Просто ми е непонятно защо трябва да ходя и на лекар, който за 3 мин ще погледне изследванията и ще каже ок. Лабораторията е към 40 лв и прегледа на листовете толкова. Вече истински преглед с ехограф е 140 при моя ендокринолог, но това пък съвсем излишно вече при нормализиран хормон и 1 таблетка Тирозол дневно. Не искам да го обидя като го питам, затова питам тук.

Общи условия

Активация на акаунт