Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 56 218
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Така е - до усещане е. Не мога да кажа дали кварталът е лош, не съм живяла там, но не ми допада и не бих се преместила там.

# 316
Как ви се струва замяна (не буквално, продажба ще е )  на панелка в Дружба за друга панелк, малко по-голяма в Мусагеница, Младост, Дианабад ? Разликата ще е поне 30 к. В цената и отделно за ремонт, че са големи кочини предлаганите.
Мусагеница, Дианабад. Може да видите и Борово, Бели брези, Гоце Делчев.

# 317
Как ви се струва замяна (не буквално, продажба ще е )  на панелка в Дружба за друга панелк, малко по-голяма в Мусагеница, Младост, Дианабад ? Разликата ще е поне 30 к. В цената и отделно за ремонт, че са големи кочини предлаганите.
За мен лично не е оферта. Младост не е нещо особено, единственото предимство е близостта до Бизнес парка, това вдига цената. Не бих дала +30к евро за друга панелка в панелен квартал. Панелката си е панелка, ако ще ъпгрейдвате, поне вземете ново строителство.

# 318
Разликата в цената е и заради квадратурата. Ако е ново, няма да е в тези квартали и пак разликата в цената ще е по-съществена. Отделно, че трябва да е на зелено и да поемеш риск. Готово и читаво, в сносен квартал, за под 230 к. Няма, а дори и около тази цена е компромисно. Гледахме един в Редута/Слатина  -225 к. и беше на 5-ти етаж без асансьор.

# 319
Няма ли някаква възможност да се продаде в Дружба+30к да се вземе нещо друго?Може да не е ново.Защо разправии със замяна и доплащане?Не харесвам Дружба и Младост.Дианабад не го познавам,но виждам,че е вървежен.

# 320
  • Sofia
Младост не го харесвам. Изобщо не е като преди 10-15 години, за съжаление към лошо се промени. Така, че Младост спрямо Дружба не е невероятен ъпгрейд. Сега пак има микрорайони в Дружба, микрорайони в Младост, които са танто за кукуриго, така, че трябва да се мислят конкретните оферти.

Дианабад ми е по-симпатичен, но и там е същата история и трябва да се преценява. Т.е като ще доплащате 30к + ремонт, да си струва.

# 321
Как ви се струва замяна (не буквално, продажба ще е )  на панелка в Дружба за друга панелк, малко по-голяма в Мусагеница, Младост, Дианабад ? Разликата ще е поне 30 к. В цената и отделно за ремонт, че са големи кочини предлаганите.

Ако е в Дружба 2 ремонтирай на място и изчакай - емоциите и чувствата са временни, тия квартали където ще купуваш са презастроени и рискът да попаднеш на нещо с проблеми в панелен блок е голям. За другите части на Дружба нямам мнение.

# 322
И според мен ъпгрейдът трябва поне да е  към повече площ в друг, по-желан квартал. Замяна за еднаква площ, само със смяна на квартала, не е оферта, според мен. Във вашата ситуация.
От Младостите, които не познавам в сегашния им вид, мога да кажа, че съм минавала през 1А покрай метростанцията и булеварда и ми направи приятно впечатление. Покрай булеварда има много нови кооперации, навътре са панелки, но от най-новите (средата и края на 80-те гг. на миналия век), изглеждаха ми в много добро състояние отвън. Някак уютно и домашно ми се стори кварталчето. Но е малък квартал, пуснах на търсачка и ми излязоха на практика 2 панелни 2-стайни - един тотал щета (125К) и един леко изремонтиран, без да е УАУ и ако приемеш интериорните решения, може да се живее и само след пребоядисване (165К). По мое лично мнение, разликата от 40К заради евтиния ремонт не си заслужава. Вярно е, че тотал ремонтът на жилище отнема много време и нерви с майсторите, но на 65 квадрата може да се справиш и с 20К лева, а не евро, и да го приведеш в приличен вид, според собствените ти интериорни виждания.

В Младост 1А има много предпочитано училище.

# 323
Младост 1А (новите блокчета около МС Младост 3 и Кауфланд) е единствената част на Младост, която на мен лично ми допада и за която според мен си струва да даде човек повече пари. Другите части и панелките - не, мерси, за мен е същото като панелките в Дружба и Люлин (с риск да разлая кучетата Grinning), никакъв смисъл от местене.

# 324
Говорейки за младостите, някой знае ли какво стана с огромния строеж на Малинов до Кауфланд, където щеше да има някакви уау сгради, паркчета и прочие? Продаваха усилено на зелено, заградиха, изравниха, май и изкопи започнаха и после нищо не се чу. Преди време минавах от там и само огради си седяха.

# 325
  • София
Здравейте.
Търся мнения относно с. Лозен, като място за постоянно живеене.
Има ли някои познати, наблюдения, да коментира живота в селото?
Предимства, недостатъци... Искаме парцел/къща, хем в София, хем не си. Герман, Лозен тази посока повече ни привлича, отколкото след Люлин нагори. Намерихме парцел в Лозен и съм в голяма чуденка. С две деца сме - на 11г и на 3г. Всеки коментар ще ми е полезен, благодаря.

# 326
Вземете по голям заем и търсете нещо в което можете да влезете и да живеете. Ако имате на разположение 200к евро, от парцел до 80+90% къща ви делят към 4 години, ако ги нямате парите, вероятно да я довършите когато и малкото дете ще е изхвръкнало от къщи. Това е възрастният ми съвет - не си губете младините в проекти които се осъществяват когато ви е все тая че ги имате.

# 327
Вие си знаете най-добре кое би ви било удобно. Иначе в с.Лозен има 2 детски градини / поне аз толкова знам/ 9 нямам идея как са с местата  за прием. Има училище. Вие мислите да пътувате всеки ден до града или работите от къщи? Пътят от там до София е хубав. Особено ако ви устройва новото околовръстно. За мен обаче винаги е било най-важно как ще се обслужват децата. Докато тръгнат сами да пътуват, ще мине време. Парцела било ли е да спирка на градски транспорт, ей такива неща ми се въртят в главата. Иначе има хранителни магазини, Аптека - наблюденията ми са за Долни Лозен.

# 328
Говорейки за младостите, някой знае ли какво стана с огромния строеж на Малинов до Кауфланд, където щеше да има някакви уау сгради, паркчета и прочие? Продаваха усилено на зелено, заградиха, изравниха, май и изкопи започнаха и после нищо не се чу. Преди време минавах от там и само огради си седяха.
Аз знам буквално от кухнята, но нямам право да казвам Simple Smile) Тепърва ще стартира проектът, с нови инвеститори, но като му дойде времето-ще се разбере.

# 329
Това е лоша новина, нядавах се всичко да се размине...

Общи условия

Активация на акаунт