Наследствен въпрос

• 1 503
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Казанлък
Нямаме никаква информация за роднините на съпругата Б, доколкото знаем тя е била от друго населено място.
Тоест, ако тя има живи братя и сестри, те биха били наследници на починалите  й деца, но децата на въпросните братя/сестри няма да бъдат.

# 16
  • Пловдив
Нямаме никаква информация за роднините на съпругата Б, доколкото знаем тя е била от друго населено място.
Тоест, ако тя има живи братя и сестри, те биха били наследници на починалите  й деца, но децата на въпросните братя/сестри няма да бъдат.

Ако съпругата Б е имала живи братя/сестри и/или родители към момента на смъртта на най-малкото й дете (което е последният наследник на дете Б от родители ХХ), то те биха могли да бъдат наследници на последният починал син от семейство Б.
И всъщност тази жена Б нямала ли е погребение, никой от роднините й ли не е дошъл на него, че никой от близките на дете А и дете С да не знае имала ли е братя и сестри, нямала ли е? Все едно аз да не знам жената на брат ми има ли родители, има ли братя и сестри. Дете С не си ли спомня тези събития, не е ли присъствал на тях!?

# 17
  • Казанлък
Много ви благодаря за помощта, но не ми се навлиза повече в подробности
Основния ми въпрос е изяснен и ще се консултирам с по-вещ адвокат или нотариус.
Лека вечер!

# 18
  • София
Всичко зависи от това кой в каква поредност е починал.
Успех!

# 19
Аз се объркАх с А, Б и С.
Но да дам и моето мнение - след смъртта и на второто дете Б, неговият дял отива при лелите и чичовците му (братя и сестри на бащата И на майката). Ако има починали лели-чичовци, тях ги заместват децата им, т.е. първите братовчеди. Сега не знам дали лели-чичовци изместват братовчеди.

# 20
  • Пловдив
Първо почиват семейството Х+Х.
Семейството на Б, в следната последователност: баща Б, майка Б, син Б, син Б.
Син Б1 се наследява от син Б2. Син Б2 бива наследен от първите си братовчеди или лелите/чичовците, зависи кои от тях са живи, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ от коя страна са му роднини, като жива леля/чичо/вуйчо изключва жив братовчед. Дори да са от различни страни.

Лелите и т.н. не се заместват от децата си. Жива леля, вуйчо или чичо получава всичко, ако са живи повече от един - поравно. Ако няма такива, тогава идват наред първите братовчеди, пак на калпак поравно. В тези редове няма заместване.

----
Цитат
Да, точно така. Сега обърнах внимание, че леля или чичо С е жив/-а. Значи той наследява сам или заедно с живите към момента на смъртта на син Б2 леля или вуйчо от другата му страна, ако има такива.

Иначе и аз знам поне как се казват и откъде са родом родителите и сестрата на снаха ми, без да ги познавам лично, ама хора и случаи всякакви.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 12:25 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт