Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 54 217
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
На мен най-тежките по трицепсите ми стояха по 2 седмици преди да започнат изобщо да избледняват Grinning

# 121
Момичета, турския клексан - оксапар 04 някой знае ли колко пари е в Турция ?

# 122
682 лири са десет инжекции. Поне миналата седмица беше такава цената.

# 123
682 лири са десет инжекции. Поне миналата седмица беше такава цената.

Благодаря!

# 124
Момичета знаете ли дали в Англия има вариант на клексан 0,4 и как се казва.

# 125
Момичета, минаха почти 4 години откакто не съм си слагала клексан и сега отново ми се налага. Предишния път ходих няколко пъти в началото в болницата да ми я слага някой и после започнах сама. Сега мисля да се пробвам без посещенията до болницата, но четох на първа страница, че се боде под прав ъгъл, а аз все наклонено съм го слагала по спомен… и иглата до край ли се слага или част от нея, вие как процедирате? По спомен аз май не я слагах до край. Четох инструкциите естествено, ще гледам да ги следя…

# 126
  • Замък сред облаците
И под 90 и под 45 градуса може, аз оставям 2-3мм, не забивам докрай. Аз лично предпочитам под 90гр, на 45 пробивам по-често капиляри. В общи линии с такива игли каквото и да правиш рядко можеш да сбъркаш (стига да е в указаните за биене места).

# 127
Здравейте, замислих се скоро дали щом натаспина се изписва като алтернатива на аспирина.. бихме ли могли да си направим Аспи тест, за да определим дали дозата на Натаспин е оптимална?

# 128
  • Замък сред облаците
Натаспин действа съвсем различно от аспирина; докато аспиринът не позволява на тромбоцитите да се слепват, натаспина  би трябвало да подобрява фибринолизата и да действа подобно на НМХ.

# 129
Да за съжаление нямат общо - нито едното не е заместител на другото. Аспирина си е антиагрент, НМХ - антикоагулант, а натаспина - фибринолитик. И в този ред на мисли - не, аспи тест не може да се прави

# 130
А как се преценява дали има нужда да се включи аспирин? Извинявам се за многото си въпроси.

# 131
А как се преценява дали има нужда да се включи аспирин? Извинявам се за многото си въпроси.
Конкретно за аспирина е по преценка на Аг - при някакъв спазъм на артериите, проблеми с кръвотока или риск от прееклампсия

# 132
  • Замък сред облаците
Или мутация, която следва да се третира с него.

# 133
  • София
На мен ми е изписан точно поради висок риск от прееклампсия, който излезе на първата ФМ. На фракси 0.3 съм и акард 150 Simple Smile според АГ новите проучвания показвали че НМХ е превенция срещу прееклампсия, не само аспирин както се смяташе до скоро.

# 134
Здравейте искам да попитам някой дали знае как мога да изместя часа за поставяне на фраксипирина, изведнъж или постепенно се прави. Аз поставям фраксипирина всики ден в 17:00 а искам да почна да го поставям сутрин за да мога за направя изследване на анти Ха?

Общи условия

Активация на акаунт