Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 147
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
  • Замък сред облаците
Не ми прилича на типична реакция за алергия. Сърбеж има ли?

# 226
Не ми прилича на типична реакция за алергия. Сърбеж има ли?
Рядко ме сърби след уреждането.

# 227
  • Замък сред облаците
Според мен не е алергия, а нещо се е раздразнила кожата ❤
За алергия се пуска ПКК с ДКК и повишените еозинофили сочат алергия. Обикновено зачервяването обхваща по-широко пространство и сърби много.
Може да е станала бучка на бучката Simple Smile

# 228
Здравейте, момичета.
  На фраксипарин 0.4 съм всеки ден.
В началото нито ме болеше като си биех инжекцията, нито кървеше. От няколко дни насам където и да я бия или кърви, или като извадя инжекцията илиза и малко от лекарството.
Когато мъжът ми си е вкъщи вечер, защото е на смени ми помогна и я бия в ръцете, но когато го няма я бия в корема, стават ми много бучки и синини… На преглед съм чак другата седмица. Да ви питам, в краката мога ли да ги бия, да оставя малко корема и ръцете да си “почиват”?

# 229
  • Замък сред облаците
Нямат нужда да си почиват, но бих посъветвала 2 неща:
- да се пуснат аптт, д-димер, протромбиново време и фибриноген за всеки случай, да не е разредена кръвта, ако скоро не са пускани
- да видя правилна ли е техниката на биене (има клипчета в ютюб много)

В един момент е нормално описаното, особено ако бременността е напреднала, след 6-7 месец винаги имах капка кръв, а след 8 по 1-2 капки лекарство.

В краката се усвоява най-слабо лекарството, може би да се пробват паласките вместо корема?

# 230
  • Варна
Аз съм в края на 21 гс и корема ми е на бучки и една в едната ръка. Снощи поставих в корема и след това разтърках с памука и се усети веднага как отдолу се получи джоб с лекарството и буквално като минавах над мястото се чуваше джвакане. Според ММ за това трябвало да се изкарва въздуха, за да не пълня първо с въздух и после с лекарството. Междудругото аз усещам буквално как се издува вътре мястото като балонче при първите изстисквания на въздух. Независимо дали на 90 или по-малко градуси. Често имам зачервявания и сърбеж, но все пак не мисля, че е чак толкова страшно , защото не е всеки път. Мажа с арника или с хепароид гел, но буците отдолу стоят и по 10+ дни.

# 231
При мен се случваше същото и започнах да бия в паласките.

Аз съм в края на 21 гс и корема ми е на бучки и една в едната ръка. Снощи поставих в корема и след това разтърках с памука и се усети веднага как отдолу се получи джоб с лекарството и буквално като минавах над мястото се чуваше джвакане. Според ММ за това трябвало да се изкарва въздуха, за да не пълня първо с въздух и после с лекарството. Междудругото аз усещам буквално как се издува вътре мястото като балонче при първите изстисквания на въздух. Независимо дали на 90 или по-малко градуси. Често имам зачервявания и сърбеж, но все пак не мисля, че е чак толкова страшно , защото не е всеки път. Мажа с арника или с хепароид гел, но буците отдолу стоят и по 10+ дни.

# 232
Аз гледам въздухът да е накрая за да набута лекарството навътре. Нарочно си тръскам инжекциите за да се намести накрая.

# 233
  • Замък сред облаците
Това е начинът за биене по листовка.

# 234
  • Варна
Втора бременност поставям и всичко е изпробвано 😂 по две еднакви начина слагани един път става топче отдолу , друг път не. На мен ми свършва кутията с фракси 0,4  и се чудя дали мога да сменя с клексан ? Искам да пробвам дали ще имам зачервявания и подувания от него. Снощи ми хрумна. Има ли някакво правило за преминаване от едното на другото или нещо с дозировката?

# 235
  • Замък сред облаците
Не, 0.4 клексан е 0.4 фракси. Нищо специално. Топчета стават при пробиване на капиляр - всичко е шанс тук.

# 236
Втора бременност поставям и всичко е изпробвано 😂 по две еднакви начина слагани един път става топче отдолу , друг път не. На мен ми свършва кутията с фракси 0,4  и се чудя дали мога да сменя с клексан ? Искам да пробвам дали ще имам зачервявания и подувания от него. Снощи ми хрумна. Има ли някакво правило за преминаване от едното на другото или нещо с дозировката?

Аз бях първо на Фракси 0.6, после ми го смениха с Клексан 0.6 заради сърбеж и червени петна по корема. Едно и също си е, само според мен върха на иглата на Клексан е по - остра.

# 237
  • София
Здравейте,
Искам да попитам понеже за първи път ще бия такъв тип препарат, влияе ли по някакъв начин, ако се сменят търговските марки. Днес трябва да си поставя първата инжекция и от три аптеки намерих в едната само Клексан 0,4( в едната нямаше нищо, в едната Фракси 0,6), та тази вечер ще поставя нея. Моя приятелка, има останал Оксапар, който ми изпрати и от утре съм на него за следващия месец. Ако другия месец намеря например Фраксипарин и поставям него това би ли създало някакъв проблем ?

# 238
  • Замък сред облаците
Не, но принципът е да се сменят рядко лекарствата ако може. Клексан 0.4 се поръчва без проблеми от аптека Промахон, аз си поръчвах всеки месец оттам по 30 инжекции.

# 239
Момичета, ако отново има недостиг на Клексан 0,4 по аптеките - пишете ми. Аз родих и имам останли кутии. Бях се запасила за след раждането, но докторът реши да съм само на Натаспин.

Общи условия

Активация на акаунт