Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 309
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
Днес бих инфекцията тук незнам дали не сгреших? Не е точно в паласките някои бил ли е там отстрани.

# 271
  • Замък сред облаците
Това под сгъвката между таза и бедрото ли е?

# 272
Да

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 21:07 от Radi12345a

# 273
  • Замък сред облаците
Не е в препоръчаните зони, може би има отношение към усвояването на лекарството, а и кожата там е тънка.. Горната част на бедрата отпред е по-добре, но коремът и паласките са предпочитаните зони.

# 274
Благодаря дано не съм направила беля ще внимавам вече

# 275
Здравейте, имам нужда от съвет. След установяване на тромбофилия (хомозигот ПАИ), хематоложката ми беше казала следното (водих си записки от разговора): "ще трябва профилактика след трансфер - клексан или фраксипарин 0.4 всеки ден по едно и също време (много е важно да е по едно и също време - сутрин или на обяд). + Като след коагулация се преценява дали да се включи и аспирин и натапсин по 1 таблетка дневно примерно вечер. На всеки 3-4 седмици коагулационен статус, който включва АКТТ, фибриноген и Д-димер. Спрямо тези показатели се определя дозата на фраксипарина, много ли е малко ли е. Фраксипарина е през цялата бременност и се спира 3-4 дена преди термин. След раждане същое  хубаво поне 2 седмици да се поставя фраксипарин да се профилактира евентуална тромбоза."

Същевременно обаче в амбулаторния лист който ми е дала, пише започване на профилактика след положителен тест. Репродуктивният ми лекар каза, че трябва да се започне след трансфер при ПАИ. И сега започвам да се чудя кога трябва да започна с този фраксипарин или клексан, тъй като имам плануван евентуален свеж трансфер в четъвъртък?

Другият въпрос е този натаспин кога трябва да го включа? Тя казва след коагулация, но не знам кога трябва да се пуснат тези изследвания.

И още един въпрос, тъй като въобще не знам дали ще е успешен трансферът засега ще си взема от България дали клексан, дали фраксипарин ще помисля, но за в бъдеще ми се иска да продължа с най-евтиния вариант за поръчка на тези лекарства. Та вие къде мислите, че могат да се намират най-евтино, виждам, че някои поръчват от Турция, други от Гърция, но каква всъщност е разликата в цените, долу горе, за да преценя дали има смисъл изобщо да търся друг вариант, да пътуваме или да поръчваме на други хора.

# 276
  • Замък сред облаците
Аз съм същия хомозигот, принципно след + тест: НО при трансфер почваш и прием на прогестеронов препарат, който пък сгъстява кръвта, затова трябва да почнеш инжекции след трансфер.

За цените - в Турция варират, ако един месец са по-ниски другия може цената да е същата като тук. Преди 2г беше 30% разликата, но инфлацията в Турция сега е много висока.

След раждане с тази мутация месец инжекции, не 2 седмици. Инжекциите не се спират преди раждане, ако искаш пиши ми допълнително.

Като цяло хубавото е че при нискорисковите като тази коагулацията е стабилна. Следях всеки месец показателите, нямаше вариации, не са ми сменяли дозата НМХ, не съм пила АП или натаспин.

# 277
Много благодаря за изчерпателността, изключително полезно. Heart

# 278
  • Замък сред облаците
И само да ти отбележа. ПАИ е проблем с фибринолизата, слепените тромбоцити не се разграждат. Фракси и клексан правят именно това. АП не позволява да се слепват (което е нормална функция слепването), но не изцяло и не разгражда тромби така че употребата на АП при ПАИ е руска рулетка. Натаспин уж подобрява фибринолизата, но няма клинични изпитания и при условие че синтеза на ПАИ-1 е дефектен при мутацията, не се знае колко влияние има натаспина. Тъй че слушай хематолог, не АГ пък бил той и репро.

# 279
Случвало ли ви се е да изтегли кръв

# 280
  • Замък сред облаците
На мен не, но съм чела при други момичета. Пробит е по-едър капиляр. Да се избягва мястото следващите дни.

# 281
Случвало ли ви се е да изтегли кръв
На мен ми се е случвало.

# 282
  • Варна
Оххх, от няколко дни нещо правя реакция от Фраксипарина Sad
Виждам алтернативата при нас Клексан и доста по-високата му цена. От другите Алтернативи от Гърция, Турция как става снабдяването ? И има ли  разлика с цените ?

# 283
Момичета някоя има ли подкожно топче от фраксипарин за колко времето изчезва при мен стои около две седмици и при натискане боли

# 284
  • Замък сред облаците
Оххх, от няколко дни нещо правя реакция от Фраксипарина Sad
Виждам алтернативата при нас Клексан и доста по-високата му цена. От другите Алтернативи от Гърция, Турция как става снабдяването ? И има ли  разлика с цените ?

В Гърция е само клексан, цените са 9 евро за кутия с 2 инжекции (такава им е разфасовката, не са 6 като тук). В Турция има Оксапар, Аксепарин, Енокс. Оксапара знам, че е по 10бр в кутия, другите нямам идея. Цените варират според курса на лирата, може да ги провериш в ilacabak.com сайта.

Момичета някоя има ли подкожно топче от фраксипарин за колко времето изчезва при мен стои около две седмици и при натискане боли

Може и 2 месеца да стои, кръвонасядане е от спукан капиляр, тоест топче-синина Simple Smile мажи 3-4 дни по веднъж на ден с хепароид крем да поразмине малко. Като биеш инжекциите притискай после мястото за минута-две да не стават такива.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 23:51 от АА

Общи условия

Активация на акаунт