Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 250
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
  • Замък сред облаците
При мен май първите пъти по 10мин като се замисля, но наистина за няма и седмица-две се попривиква (е, не като да не се усеща, нали).

# 361
  • Варна
Всеки път ми щипеше много и нямаше накакво значение дали слагам лед или е без лед. Според мен леда е по скоро да обезболи леко мястото на пробождане, а не да предотврати щипането от препарата .

# 362
Аз съм по средата вече и честно казано вече почти не усещам дискомфорт, явно свикнах да си ги бия + открих си едно място на корема, където не ме боли 😅

# 363
Аз натисках с памучето отгоре - не разстриваш!
Идвам с много тъп въпрос, но.
Колко е нормално това зверско щипане след поставяне на Клексан?
Днес сложих за пръв път, вероятно нещо не съм направила както трябва. Rolling Eyes

# 364
Здравейте бъдещи мами, с хомозигот 4G/4G съм в 5-6г.с. Днес АГ ми даде фракси 0.4 и ми беше първа инжекция. Няколко часа по-късно усещам болка в зоната на убождането с иглата. Дали е нормална и изчезв ли с времето?
Също така има ли и други с моята съдба и същото лечение? Притеснена съм и търся опит. ☀

# 365
  • Замък сред облаците
Същата мутация имам, бях на НМХ 0.4 до края, както и месец след раждането (клексан по мой избор, прави по-рядко алергии). Нормално е да приболвва лекичко, особено ако нямате много подкожни мазнини, изчезва с времето продължителното усещане и се мувства по няколко минути след инжекция. Ако се нацели капиляр може да посинее или да стане топче, но е безопасно.
С времето ще научите къде е най-подходящо за биене, обичайно 2-3 пръста под и встрани пъпа (3-5 пръста по диагонал от него областта е това).

# 366
Същата мутация имам, бях на НМХ 0.4 до края, както и месец след раждането (клексан по мой избор, прави по-рядко алергии). Нормално е да приболвва лекичко, особено ако нямате много подкожни мазнини, изчезва с времето продължителното усещане и се мувства по няколко минути след инжекция. Ако се нацели капиляр може да посинее или да стане топче, но е безопасно.
С времето ще научите къде е най-подходящо за биене, обичайно 2-3 пръста под и встрани пъпа (3-5 пръста по диагонал от него областта е това).

Благодаря много за мнението! Успокоих се! ☀🙏

# 367
С вашата съдба тук сме с лопата да ги ринеш Simple Smile Бих си плътно 9 месеца инжекциите, имах синки, топчета, парене. Няма много какво да объркате при тези инжекции, в един момент се научавате да ги поставяте и дори не боли. Прочетете тази и предишните теми - коментирани са техники и какво е нормално, какво сигнализира да проблем- примерно алергия. И говорете с аг да следите коагилацията - как се отразява терапията. Тук има препоръки и за хематолози ако решите да се консултирате. Успех и лека и приятна бременност.

# 368
Здравейте, на терапия с клексан 0.4 съм, с нискорискови мутации. Вече съм 34.г.с и според АГ, при което ще раждам (секцио) трябва да спра инжекциите като вляза в 9ти месец. Предстои ми консултация и с хематолог, но се интересувам вашите наблюдения какви са - кога са ви казали да спирате хепарина?

# 369
  • Замък сред облаците
Нискорискова мутация значи нисък риск за майката, а не за бебето. Така че с тия термини - през прозореца. Терапията не се спира през 9 месец особено, когато кръвта се сгъстява най-много в подготовка за кръвозагубата при раждането - еволюционен механизъм е това. При секцио или индуцирано раждане - инжекция не се поставя само в последните 24 часа. Хематологът надали ще ви каже нещо различно от това. Ако АГ-то ви не е съгласно, търсете друг специалист за раждането, който знае какво прави.

А, да, независимо от нискорисковата мутация - ще ви назначат от родилното инжекции само за 10 дни след раждането, а е добре да ги слагате цял месец.

# 370
И аз съм с нискорискови, на клексан 0.6 обаче, защото фирбиногена и д-димера ми са доста увеличени (вече в 37-ма г.с.) и съм на терапия до края - инжекция ще си сложа вкъщи сутринта деня преди секциото, отивам да ме приемат, на следващия ден е ножа и там после продължават да ми слагат. После при изписването само ще коментираме колко (0.4 или 0.6) и още колко седмици ще слагам вкъщи. С предишното секцио пак така бях. Не се спира нищо според моето АГ, и според Паскалева като правех консултации.

# 371
Здравейте. Теси дни ми предстои трансфер. Имам хетерозигот на протромбин и още няколко нискорискови. Предвид килограмите ми имам назначен клексан 0.6 от деня на трансфера от хематолог и същата доза след положителен тест от болницата в Турция. Дилемата ми е какво да правя, от кога да почвам да го слагам?

# 372
  • София
Здравейте. Теси дни ми предстои трансфер. Имам хетерозигот на протромбин и още няколко нискорискови. Предвид килограмите ми имам назначен клексан 0.6 от деня на трансфера от хематолог и същата доза след положителен тест от болницата в Турция. Дилемата ми е какво да правя, от кога да почвам да го слагам?
И аз съм хетерозигот по Протромбин,4/5 PAI с АСЕ и изкарах предната бременност с 0.4 през цялото време,сега обаче и аз съм нагоре с килцата и очаквам в някакъв момент и аз да мина на 0.6.
Сега отново съм бременна,започнах с 0.4 от положителен тест,както ми казаха лекарите, другата седмица отново ще правя консултация с ангиолог и ще обсъдим ситуацията.
Може ли на лични да ми напишеш колко си висока и колко кг си?

# 373
  • Замък сред облаците
При трансфер се започва веднага заради приема на прогестерон, който сгъстява кръвта. Не се чака положителния резултат, защото сгъстената кръв може да попречи на имплантацията.

# 374
  • София
Влезнах с друга мисъл в темата,ама като видя някой хетерозигот Протромбин и се отплесвам 😁
Та,исках да ви се оплача, че напоследък много нескопосано си слагам Фраксито и за 5 дни успях да си направя корема във всички основни цветове.
 Докато се каня да отида за Хепароид до аптеката, се оказа че много добра работа върши и Teresienöl, с който мажа на детето пораженията от игрите.
Та 2 в 1,ако имате бъдещ палав батко/кака е много добра комбинация 😂

Общи условия

Активация на акаунт