Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 6

• 52 814
  • 788
  •   1
Отговори
# 210
Еми не е нормално според мен! Сметката пак ни е 536лв.
Купих смартконтакти за конвекторите специално и те показват, че двата денонощно включени ,без да променям температурата им, са изразходвали общо 800квч.
А според евн общата ми консумация е 2500квч. Възможно ли е 1 климатик , стандартни електроуреди като използване да изразходят още 1700квч?
Баси, дори през ден готвя, че нямам време понякога и ядем навън!

# 211
  • София
Не е нормално, но вие не бяхте ли с голяма площ апартамент? Два конвектори и климатик за колко м2 отопляема площ?
Подайте си молба за проверка.

# 212
Мисля, че и първият път посъветвах да се пусне сигнал.
Електромера гледахте ли, нег.показания съвпадат ли с тези по фактурата? Номерът му съвпада ли с вписания?

# 213
Не е нормално. Колко е  била сметката без отопление, примерно през октомври?

# 214
А миналата година за този период колко е била?

# 215
За януари 265.С 20 повече от предишната.Явно двете седмици ваканция са оказали влияние.

# 216
130кв е.
Миналата година беше 300 лв.
Не пуснах проверка исках да сравня като са включени смарт контактите дали съвпадат писанията.
Днес ще изключа главния бушон (от евн ме посъветваха пурво така да пробвам) поне за час и да видим дали се върти

# 217
  • Пловдив
Купих смартконтакти за конвекторите специално и те показват, че двата денонощно включени ,без да променям температурата им, са изразходвали общо 800квч.
А според евн общата ми консумация е 2500квч. Възможно ли е 1 климатик , стандартни електроуреди като използване да изразходят още 1700квч?
Е ,нали и колата се зареждаше през няколко дни ?
Нищо не пречи да си преместите единият  смартконтакт на климатика ,след като вече сте наясно колко хабят конвекторите .

# 218
Пък може другия да провери зареждането на колата.

# 219
Не е нормално, ужасно много е. Около 180 лв би трябвало да е сметката само за конвекторите. Дори още 180 да изгори климатикът, което е абсурдно, няма как стандартните уреди да ударят 200. Бойлер имахте ли?

# 220
Колата я зареждам веднъж на 2 седмици. Нея лятото я засичах, харчи ми до 10-20лв на месец. Не е от нея.
А климатика е с твърда връзка и няма как да сложа контакта.
Ей сега излизаме и спирам централния бушон.

# 221
  • СИ
Не е нормално, ужасно много е. Около 180 лв би трябвало да е сметката само за конвекторите. Дори още 180 да изгори климатикът, което е абсурдно, няма как стандартните уреди да ударят 200. Бойлер имахте ли?

За многото, много е. Но, като едното нищо може да се окаже, че си го гълтат тоя ток. Ние сме четирима и последната сметка беше към 270 лева, при това леко се ограничаваме. Тоест изключваме или намаляваме конвекторите когато ни няма. Готвим на основно на газ. Децата също си изключват радиаторите когато излизат.
Затова си мисля, че 4 членно семейство без да се ограничава спокойно може да направи сметка от 500 лева.

# 222
За многото, много е. Но, като едното нищо може да се окаже, че си го гълтат тоя ток. Ние сме четирима и последната сметка беше към 270 лева, при това леко се ограничаваме. Тоест изключваме или намаляваме конвекторите когато ни няма. Готвим на основно на газ. Децата също си изключват радиаторите когато излизат.
Затова си мисля, че 4 членно семейство без да се ограничава спокойно може да направи сметка от 500 лева.
Нищо не ограничаваме, тричленно семейство сме. През целия ден климатици на 25 С, задължително поне по 1 пералня и сушилня на дневна, съдомиялна също, готвим на ток, през деня винаги има хора вкъщи. Преди няколко поста написах - 205 лв. сметка за януари.
Къща, втори от два етажа, четири външни стени.

# 223
Нищо не ограничаваме, тричленно семейство сме. През целия ден климатици на 25 С, задължително поне по 1 пералня и сушилня на дневна, съдомиялна също, готвим на ток, през деня винаги има хора вкъщи. Преди няколко поста написах - 205 лв. сметка за януари.
Къща, втори от два етажа, четири външни стени.
Има огромна разлика в консумацията на климатик и конвектор.

# 224
Щом е било 300 лв миналата зима, значи следва сега пак да се въртите около тази сума - 300-350-до 400 лв.

Оглидайте си добре пак вписаното във фактурата.

Общи условия

Активация на акаунт