Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 6

• 52 092
  • 788
  •   1
Отговори
# 255
Двама човека сме и дете под 2г. Бойлера се ползва всеки ден, много рядко през ден, печката и тя така. Ползваме и изключваме.

# 256
Какво отопление - печката е за готвене, така разбрах аз.

# 257
Да, готвим на ток. Отоплението ни е дърва.

# 258
Баща ми се топли на климатик,бойлер нон стоп включен,пералня 2-3 пъти седмично,рядко готви,да кажем 2-3 пъти седмично.110 лв.беше за януари сметката,къща,с дограма,без изолации,топли само един етаж с климатик 18-ка.Лятото има слънчев бойлер от старите в лятната къща и към 30-40 лв. му е сметката,климатика не го пуска на студено.
И ние сме с малко бебе и по голям батко,2-3 перални на ден редовно.Днес 5 заради смяна и на спалното бельо,4 комплекта са си 2 перални отвсякъде.

# 259
Виктория, ужасно високи сметки плащате ! Къщата ви има ли изолация, дограмата каква е ? Климатиците каква марка са и на колко градуса ги държите?

# 260
  • Пловдив
Сметката на газ ,която Виктория плаща ,е все едно   200 лв. преди газовата криза ,което е нормално за квадратурата .
Сега ,защо газта не е достатъчна и се налагат климатици е друг въпрос .Доколкото си спомням ,къщата е много кокетна ,нова ,би трябвало да е с изолация .
 Миналата неделя спах у свекърва ми(Пловдивско ,равнина) .Стаята ,в която спим не се отопля ,но пуснахме духалка и стана 20° .Студеничко за мен ,но все пак ,там спя навлечена като ескимос ,с най -дебелата възможна пухена завивка .Еми ,не спах от студ Само за 6 часа без духалка ,на сутринта температурата бе 11° .Не искам да казвам колко плаща ,за да топли само една стая с климатик през седмицата и пелетна камина през уикенда .Като се прибрах вкъщи и стъпих на пода се почувствах като нестинарите, все едно ми пари на ходилата.Тоест ,и да се стопли въздуха ,има ли големи топлозагуби ,студен под и стени ,няма как да се "стоплиш" .

# 261
Зимата не обичам никъде да ходя на гости, при тези, които се отопляват на дърва- да топло е, но като се приберем миришем на цигани и трябва да пера абсолютно всички дрехи! Други които се топлят с евтини климатици - нагоре е добре,но краката ми са ледени. Супер ми е в къщи, топло, чисто, приятно и евтино Simple Smile!

# 262
Зимата не обичам никъде да ходя на гости, при тези, които се отопляват на дърва- да топло е, но като се приберем миришем на цигани и трябва да пера абсолютно всички дрехи! Други които се топлят с евтини климатици - нагоре е добре,но краката ми са ледени. Супер ми е в къщи, топло, чисто, приятно и евтино Simple Smile!
Не съм съгласна с това твърдение,освен ако познатите ви нямат проблем с комина.И не знам какво разбирате под евтини климатици,но свекърите ми си сложиха "евтин".Смея да твърдя,че стопля и успява да поддържа Т,еднаква, по-добре,от колкото нашите "скъпи".А ако едно отопление не се спира,след време успяват да се постоплят и стените и пода,та усещането за студено изчезва.Е,от най-голямо значение е изолацията.Но и да я няма,става по -комфортно за живеене.

# 263
  • София
У нас е чисто и топло в холокунята.
В останалата част на апартамента е студено. Ако ни няма през уикенда и пелетната камина не работи, температурата пада до 7-8 градуса. В банята е не повече.
Чакам акт 16 и да се насели сградата, за да се стоплим.

# 264
Ренко, и в двете семейства, които имат камина и се топлят на дърва в тях си мирише на пушек, много пари платиха за камините и всяка пролет правят ремонти, защото всичко е опушено. Казах им да си купят подови климатици, стойността на инвестицията беше горе долу като на камината. Не ме послушаха и сега съжаляват! Днес при това слънчево време, като се прибрах в къщи беше 19 градуса, сега вече е 24 и съм боса и по къс ръкав Simple Smile! Явно вашите " скъпи" климатици не са правилно оразмерени за помещението !

# 265
Не,по-скоро "евтиният" е преоразмерен.Но дори и така,работи равномерно и безшумно.
Колкото по-малко е разстоянието от включването на камината към комина,до неговия връх, толкова повече пуши при отваряне.Иска се и често почистване,на тръби и комин, много се влияе и от външните атмосферни условия.Абе има си тънкости,не е само да я сложиш,и да мяташ дървата вътре.
Не знам за повечето хора,но аз на 24° съм си облечена,и не с тънки и къси дрехи.Всеки е различен.

# 266
  • София
Аз на 24 градуса съм по потник, но с пантофи тип ботуши.

# 267
Незнам какъв е климатика на свекърите ви, на колко градуса го държат и какви сметки плащат? Всеки си прави сметката според финансите си! Аз обичам да ходя по джапанки целогодишно, мразя пантофи и чорапи в къщи Simple Smile!

# 268
На 24 градуса ще съм се гътнала 🤣.Вкъщи е 21 градуса в кухнята и хола,20 в спалните и детската,всичко сме по къси ръкави и гащи,с чорапи само.Малкото е босо даже че прохожда в момента и любимата му гризалка са чорапите,та ми писна да му ги обувам.
Да не ме хване метлата,133 лв.,450 киловата е тока на офиса,няма и 20 квадрата помещение,с климатик,склада и тоалетната не се отопляват,но са средни и поносими зимата.Миналият месец почти 210 лв. беше,до 10 февруари е засечен.

# 269
Януари '22-310 лв ток.Януари '23-265 лв ток.Разлика-минус един конвектор,плюс два климатика,единият от които "евтин".
(И аз ходя целогодишно с джапанки,но това няма общо с усещанията ми за топло/студено.)

Общи условия

Активация на акаунт