Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 6

• 52 083
  • 788
  •   1
Отговори
# 270
39.35 лв.
Трима. Без бойлер. Топла вода и отопление - ТЕЦ (102.78 лв.)
Обичайно януарската е с десетина лева отгоре, но имаше много слънчеви дни и не сме ползвали за всяка пералня сушилня.

# 271
39.35 лв.
Трима. Без бойлер. Топла вода и отопление - ТЕЦ (102.78 лв.)
Обичайно януарската е с десетина лева отгоре, но имаше много слънчеви дни и не сме ползвали за всяка пералня сушилня.
На ток ли готовите?
А миялна машина ползвате ли?

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 13:34 от monii

# 272
Нашата сметка татко я засече на електромера ,същата като миналия месец ще бъде - 150 лв.

# 273
На ток ли готовите?
А миялна машина ползватели?
На ток. Готвене и миялна (60 см) всеки ден.
Но от готвене до готвене има разлика. Менюто ни е сравнително еднообразно и бързо от типа на пилешко, свинско, риба на фурна, с време на приготвяне 30-60 мин. Бъркани яйца за обяд почти всеки ден. Стават много бързо, котлоните са индукционни. Супа на котлон веднъж седмично. Паста/ризото/леща/боб веднъж в месеца.
Когато сме си вкъщи за Коледа/Нова година, например и готвим разни неща по 2-3 часа, печем десерти, питки, баници и т.н., сметката скача с до 10 лева.

# 274
За да отговоря на въпросите към мен от предишната страница. Сметките са високи да, къщата не е нова, но е след основен ремонт, имаме изолация, но новата ни дограма е компрометирана(ред причини, няма да навлизам в подробности). Климатиците ги пускам от време на време, на 24-5 градуса. В момента строим къща, надявам се и направо се моля, като я направим по всички стандарти сметките да са различни.

# 275
За януари 220лв - 4 човека, 3 климатика и всичко останало на ток. Мисля, че е нормално, предвид че апартаментите под нас и над нас са празни.

# 276
  • Пловдив
Viktoriq ,а отоплението на газ с радиатори ли е ? Те не успяват ли да направят 24-25° ?

# 277
Viktoriq ,а отоплението на газ с радиатори ли е ? Те не успяват ли да направят 24-25° ?

Да, с радиатори сме. Биха успели ако увеличим до 60 градуса котела, при което не знам каква би била сметката ни за газ. Пък и много обичам да легна на дивана и да ми духа климатика в мен, много тъпо звучи, но съм доста зиморничева и ми е голям кеф.

# 278
Отчетен период 12.01 - 12.02  - 296лв
Всичко на ток тази година
Климатици в студените дни на 28-29°, вечер за 6 часа единия се намаляше, другия продължава на 24-25°
Печка в баня.
Мисля, че това ще е най - високата сметка.

# 279
Климатици в студените дни на 28-29°…
Не мъчи климатиците на тези градуси. Климатикът работи най-оптимално на 23 - 24 С.

# 280
Да, усещам как плавно работят климатиците и без да съм технически грамотна.
Не гоня оптималното, не затваряме помещения, които обитаваме у нас, често се отварят прозорци, врати...
Не е моето да затварям стаи и пазя топлото да не избяга.

Но, пък в момента  у нас показва, че навън е 16° и климатиците на 22°  оставих, не се чуват да работят, напича и през прозорци и вътре е 23°

Доволна съм как градира сметката последните месеци - 215лв, 261лв, сега най-дългия  и по-студен период - 296лв
Очаквам плавно слизане до 90-100- 110лв, колкото харчим извън активно отопление.

Наши съседи със същия брой хора, тип жилище, но голямо 10 годишно дете и едно в бебешка възраст като моите, отопляват една стая повече заради голямото дете  със своя стая  и сметката за ток е 500лв. Обяснението за тях, че всеки с различен режим на пребиваване вкъщи, излизат, влизат, отварят, забравят  отворени външни врати към двора....

# 281
Не гоня оптималното, не затваряме помещения, които обитаваме у нас, често се отварят прозорци, врати...
Не е моето да затварям стаи и пазя топлото да не избяга.
Вкъщи също не затваряме врати, навсякъде е еднаква температура. Никой не говори да се свива човек в една стая. Преди няколко страници написах - 4 климатика целодневно на 25 С, целодневно човек вкъщи +всички останали уреди - за януари сметката е 205 лв.
Ти и на 35 С да ги направиш, те пак ще си топлят до около 25 С - за това говоря.

# 282
130 лв. е новата сметка, с три лева повече от предходната.

# 283
  • Майничка
210лв., с 80 по-малко от декември.

# 284
  • При децата ми
208 лв. е новата сметка. С около 24-25 лв. по-малко от предишната.

Общи условия

Активация на акаунт