Термин Август 2023г. - Тема 2🤰

• 42 712
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
И аз мисля след като се нормализират нещата да си ходя на фризьор за боядисване и козметик. Не мисля че това ще навреди по някакъв начин, а и все пак е хубаво да се чувстваме.

# 646
И аз мисля след като се нормализират нещата да си ходя на фризьор за боядисване и козметик. Не мисля че това ще навреди по някакъв начин, а и все пак е хубаво да се чувстваме.

За козметик аз предупредих моята още съвсем в началото, понеже не всички продукти и уреди са подходящи за бременни. При почистването пропуска една маска с киселина и един уред с дълъг накрайник и токови вълни (който до колкото помня беше против зачервяване). Процедурите при всички са различни, така че е добре да споделиш, за да не сложи нещо вредно. 😊
Аз дори се засмях, че козметичката разбра преди майка ми, но не ми се рискуваше.
Относно боядисването - аз я поддържам в моя цвят близо и не ми се налага да се боядисвам често, по-скоро го правя, за да има по-добър блясък с безамонячна боя. Чела съм на много места, че не е вредно, попада много малка част върху скалпа и няма доказани вреди.
За подстрижка изчаквам, заради бабини дивотии 🙈 все пак не мисля да чакам 9м да се подстрижа.

# 647
И сега и през предната нременност ходя на фризьор. Не се боядисвам. Само подстригване. Задължително кажете на козметика, за да съобрази процедури и продукти (това работя).
licorne,13-та седмица е още 3-ти месец.

# 648
За секса и аз съм на мнение ,че ако няма болка или неприятно усещане няма проблем.От начало моя се дърпаше и не казваше,но определено го беше страх(миналата година имам спонтанен аборт),но като видя ,че при мен няма проблем се отпусна ,но ми е по-удобно да сме на една страна и той да е зад мен ,иначе не ми е много удобно,а да съм от горе направо изключено,тъй де откровена съм като стана дума да споделя .Но мисля че като ми порасне корема няма да имам никакво желание.През първата бременност ме беше страх,а и нямах желание.
Лошото е че това гадене не се маха,два дена беше що годе добре,но снощи пак повръщане,та за рибка и по различна храна не ми минава и през ум.

# 649
Здравейте, доста сте изписали последните часове.
Първо за секса, нямам желание, имам дискомфорт ии от началото сме го правили веднъж.
За боята, някъде четох че е по добре да се мине към безамонячна.
Ако някой се притеснява, има бели коси а не иска боя има спрейове, които много добре прикриват, а за черните коси има специални моливи с които се цапа по корена, на принципа молив за очи е ( и на мен ми беше странно, когато видях такова нещо) и върши работа.
За морските дарове, позволявам си да хапна пържена (шаран) или на фурна (лаврак и ципура). Обожавам суши и много ми се хапва, но четох че не е хубаво да се яде полусурово или пушено месо, каквато е сьомгата.

Супер се радвам на всички хубави новини, напоследък... Аз във вторник съм на пренатален, надявам се в същата седмица да разбера дали всичко е наред, защото съм сигурна чее всички сме така 😊

# 650
Относно боядисването аз преминах на индийска къна.

# 651
След инвитрото докторът даде списъл със забранени неща и едното беше боядисване. Е, да но с моите бели корени това няма как да се спазва и до момента съм се боядисвала 3 пъти. Ползвам боя Phyto, като уж по- безвредна.

Бихте ли споделили и с нас този списък?
Благодаря 💐

Честно казано не го пазя, но ще споделя с някои от препоръките за които се сещам:
Без боядисване
Без секс до 3ти месец
Да не се консумира джинджифил, магданоз, грейпфрут …
Да се избягва контакт с малки деца и животни.. за това се сещам в момента.

Относно спрейчетата за корени, повярвайте ми след докосване вече се е изтрило, а и този спрей , който се впива директно в скалпа едва ли е по- безвреден от боята. Даже него го избягвам в момента .

# 652
След инвитрото докторът даде списъл със забранени неща и едното беше боядисване. Е, да но с моите бели корени това няма как да се спазва и до момента съм се боядисвала 3 пъти. Ползвам боя Phyto, като уж по- безвредна.

Бихте ли споделили и с нас този списък?
Благодаря 💐

Честно казано не го пазя, но ще споделя с някои от препоръките за които се сещам:
Без боядисване
Без секс до 3ти месец
Да не се консумира джинджифил, магданоз, грейпфрут …
Да се избягва контакт с малки деца и животни.. за това се сещам в момента.

Относно спрейчетата за корени, повярвайте ми след докосване вече се е изтрило, а и този спрей , който се впива директно в скалпа едва ли е по- безвреден от боята. Даже него го избягвам в момента .

Защо трябва да не избягва грейпфрут аз съм във 14 седмица и постоянно ми се пие прясно изцеден фреш от грейпфрут 😁

# 653
Здравейте и честито на всички с добри новини!

Грейпфрутът усилва действието на лекарствата и химикалите, затова не е желателно да се консумира. Дори в листовките на лекарства го бях срещала.

Относно рибите: добре е да се избягват такива с високо съдържание на живак. Това са големите риби, като риба тон, риба меч, акула. Бялата риба ако е пангасиус е добре като цяло да се избягва, дори да не сте бременни. Тя вирее в най-замърсената река в света - Меконг - и съдържа цялата менделеева таблица. Сурова (суши) и полусурова (пушена) риба също не трябва да се хапва, поради риск от инфекции и дори паразити. Морски дарове може, но добре обработени термично, в малки количества и желателно да не са от региона на Китай/Индия. Миди не е добре да се ядат, те са морските филтри и събират много мръсотия и химикали.

За боядисването: аз лично не смея. Нямам нито един бял косъм, въпреки възрастта, но ми пораснаха по-тъмните корени и изглеждам неугледно. Нещо обаче ме спира. Аз дори козметика никаква не ползвам, освен сапун, интимен шампоан,  шампоан и маска за коса. Може да е налудничаво, но така го чувствам за себе си. Плюс това аз никъде не излизам, че да ме гледа някой дали съм красива или не. Напролет може и да размисля за боядисването. Simple Smile

# 654
Видях тази снимка и ми стана много мило... Реших да я споделя с вас!
Лека и спокойна вечер! 🙏❤️

# 655
Магданоз,джинджифил?
Как джинджифила го дават точно при бременните за гаденето.
И контакт с малки деца?
Това ми дойде малко в повече ,независимо каква е причината не мисля че е оправдана.Учителките в детската градина как забременяват и им няма нищо,като са в близост до малки деца(само пример)? Не целя да се заяждам, но ми е много странно.

# 656
Малките деца (най-вече тези, които ходят на детска градина и училище) са едни от най-честите разпространители на вируси, детски болести и инфекции. Особено през зимата децата са нонстоп с хрема, кашлица и т.н. От малко дете може да се хване шарка, скарлатина и подобни. Не, че от възрастен не може, но шарките повечето възрастни са ги карали като деца, а и имунитетът на възрастния човек е по-силен, че да е болен от скарлатина. Имунитетът на бременната, от своя страна, е доста по-слаб, защото по този начин тялото се възпрепятства от възприемане на плода като “натрапник” и отхвърлянето му.

Магданозът в големи количество предизвиква контракции.

За джинджифила има противоречиви мнения, прочетете в Google.

# 657
Ние правим секс супер рядко, защото постоянно ми е лошо, а вечер е най-зле. Обаче за моя мъж знам, че е проблем - той просто става осезаемо нервен след няколко дни. Доста тегаво :/
После с големия корем и с малкото бебе/дете няма да стане по-редовно, та се притеснявам... все пак млади хора сме

# 658
За децата - и аз избягвам контактите, именно поради причините, които Елиза е изброила. Разбира се има хора, които работят с деца и доста момичета, които имат малки дечица, но поне ненужните контакти, които могат да се пропуснат, особено сега в грипния сезон, не виждам лошо да се редуцират. Аз всъщност в момента съм ограничила всички контакти, не само с деца, доста асоциална съм станала Grinning

Магданоз също бях чела че не е ок

Джинджифил според моята АГ няма проблем да се консумира и ми го препоръчва при гадене.

# 659
Щом е написано, значи има основание. И това не е забрана, а препоръка. Аз от самото начало само като видя малки деца в затворено помещение и директно напускам, мисля че е ясно защо. Животните заради токсоплазмоза, е аз имам йорки и няма да го изхвърля, но се изследвах за токсоплазма. Относно джинджифила съм чела и чула доста притеснителни информации . Аз пиех чай от джинджифил с предната си неуспешна бременност, не казвам , че той е бил причината за миседа, но и нищо не се знае. Съгласна съм и за вредата от боята, но просто не мога да си позволя да го спазвам.

Общи условия

Активация на акаунт