Термин Август 2023г. - Тема 2🤰

• 43 891
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Аз ще се включа с дата, ако премина трапа на 12-те седмици с това отлепяне.
Честито на вече разбралите пола и с хубави резултати от пренатестовете! 😊

Здравей!
Аз също бях с отлепяне още в самото начало на бременността и доста се бях притеснила понеже съм с един мисед преди това, но с повече почивка и ограничение в движението до минимум, всичко се оправи.
Гледай да си лежиш повече, а и между другото моя док каза, че при 70% от жените се получава отлепяне, така че явно не е толкова страшно.
Изпращам ти много позитивна енергия и се надявам да имаш една лека и прекрасна бременност! 🙏🏽😊

# 121
Alisa18, при теб след колко време се оправиха нещата? Приемаш ли Утрогестан или някакви други лекарства? Аз също съм с частично отлепване на плодния сак и през последните 3 седмици предимно лежах, но вече трябва да ходя на работя и не знам дали това пътуване с градския транспорт и движение ще се отрази по някакъв начин и дали не трябва да лежа и да почивам още известно време.. Тази седмица ще ходя пак на лекар да видим дали всичко е наред, но ми е много притеснено честно казано. Sad Иначе си имам симптоми - гаденето не ме оставя, а вече започнах да повръщам и по нощите.. Има дни, в които едвам си стоя на краката, когато се наложи да изляза някъде. Sad Ако съм седнала или легнала, се чувствам по-добре, но не и права.

# 122
k.belleza  Миналата бременност докторката ми каза да пия Дуфалак всеки ден по две дози докато започна да ходя всеки ден. След това още седмица по една доза. И честно казано след това, вече, седма година, ходя всеки ден.
Днес бях на преглед. Душата ми беше слезка в петите, но всичко мина добре. 9+2 г.с., 2.5 см, сърцето 180 удара в минута. Термин остава 20.08.2023.
Каза че щом като изглежда добре, формата на плодния сак не е от значение. Терапията с но шпа и утрогестан остава поне до 14 седмица и, разбира се, почивката.
Ще се виждаме на две седмици, тоест още веднъж преди да ми даде направление за БХС.

# 123
Alisa18, при теб след колко време се оправиха нещата? Приемаш ли Утрогестан или някакви други лекарства? Аз също съм с частично отлепване на плодния сак и през последните 3 седмици предимно лежах, но вече трябва да ходя на работя и не знам дали това пътуване с градския транспорт и движение ще се отрази по някакъв начин и дали не трябва да лежа и да почивам още известно време.. Тази седмица ще ходя пак на лекар да видим дали всичко е наред, но ми е много притеснено честно казано. Sad Иначе си имам симптоми - гаденето не ме оставя, а вече започнах да повръщам и по нощите.. Има дни, в които едвам си стоя на краката, когато се наложи да изляза някъде. Sad Ако съм седнала или легнала, се чувствам по-добре, но не и права.

В 5 г.с беше първият ми преглед, когато видяхме сак и отлепяне, док ми назначи две изследвания на ЧХГ, за да сме сигурни, че има развитие, бях доста притеснена, но развитие имаше и то доста добро.
Извика ме на преглед точно след една седмица, в 6 г.с, като тогава отлепянето вече беше минимално.
Оставаше съвсем малко да си залепне изцяло, а към днешна дата си остава само спомен.
Така, че долу горе около седмица-две е отнело при мен.
Аз лично си взех болничен, а и по него време се разболях с жестока кашлица, това ме изплаши още повече, понеже коремните ми мускули бяха започнали вече да ме болят и си помислих, че това може да доведе до повече усложнения, уви всичко мина добре, за което се радвам много.
Избягвах да се движа често, лежах, дори и седнала не стоях толкова много.
Относно пътуването, не е зле да избягваш прекаленото пътуване, понеже едно, че е стресово, друго че от всичките дупки на пътя при едно такова отлепяне е хубаво да се пазиш.
Аз поне когато разбрах, че съм с отлепяне изчетох доста в интернет и наистина сведох до минимум излизанията, както с автомобил, така и пеш.
Не съм приемала и не приемам утрогестан, в 5 г.с ми казаха да пия но шпа, понеже имах силни болки, явно заради отлепянето, а в 6 г.с ми изписаха Алеракт, който продължавам да приемам.
Виж как са нещата тази седмица, дали има напредък и се консултирай с АГ, ако работата ти не е физически натоварваща и имаш подобрение, не би представлявало проблем да работиш.
Аз работя в офис, но АГ категорично ме попита тогава какво работя за да знае как да процедираме, но аз така или иначе си карах грипче и се изолирах вкъщи, за по-сигурно!
Стискам ти палци и пиши как е минал прегледа 🫶🏽

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 15:34 от Alisa18

# 124
Момичета, зная че повечето от вас са забременели по естествен път, като някои си имат и по едно, две дечица, но четейки за тези отлепвания на плоден сак, както и кървене в началните седмици - някой прави ли си труда да ви насочи за изследване на нивата на прогестерон?! Не случайно го наричат “пазителя на бременността”. Прогестеронът подготвя матката и я прави гостоприемна, понижава контракциите. Отлепването понякога се получава именно поради контракции в матката. Моята бременност е след замразен трансфер и бях на ударни дози прогестерон ( в корема и мускулно ), предписани ми от докторът в Турция. Вярно, че все пак всичко е до организъм, но трябва да ви кажа, че аз на втория ден след трансферът вървях няколко километра ( разходка ). В началото на 7 седмица също си направих едни 6-7 км на бавен ход. Всеки ден вървя бавничко поне по час и половина, два. На последният ми преглед следящия АГ каза, че сакът е перфектно прилепнал. Ако дозите Утрогестан са ви ниски, говорете с докторите си да смените с Циклогест. Той е 400mg, Утрогестан е 100mg. Желая на всички ви спокойна бременност, без стресови ситуации! На тези от вас, които са работещи, искам само да кажа - законът ви защитава, използвайте си болничните, за да сте спокойни у дома. Клюкари на работното място винаги ще има, “ще ви ядат краката”. Шефовете ( някои), ще ви накарат да се чувствате дори виновни, че сте бременни. Да не ви пука! Правете това, което мислите, че е най - доброто за вас и за вашето бебче! Вие сте най - важни, а не хора към които нямате зависимост! Ако нещо се случи на работното място ( опазил Господ ), моралната ви отговорност няма да отмие стресът, на който сте се подложила.
Бъдете здрави! 🍀

# 125
Благодаря ти, Alisa18!
И аз пия Алеракт и Но-Шпа (понякога ги повръщам де), но си слагам и Утрогестан. Вероятно ще трябва да го приемам доста време.
Иначе до работа и обратно пътувам поне по 2 часа на ден с градския транспорт, което ме притеснява и не знам дали е проблем в моето положение. Понякога се налага да вдигам тежки папки с документи + да нося лаптопа на гръб и после да го връщам вкъщи (иначе съм предимно седнала на бюро в офиса).
Аз мисля да се следя при двама лекари - по здравна каса и платен преглед. Ще пиша какво е станало като ме прегледат тази седмица. Вече би трябвало да съм в 9 г.с. и няколко дни, а отлепването ми го откриха в 7 г.с.

# 126
Благодаря ти, Alisa18!
И аз пия Алеракт и Но-Шпа (понякога ги повръщам де), но си слагам и Утрогестан. Вероятно ще трябва да го приемам доста време.
Иначе до работа и обратно пътувам поне по 2 часа на ден с градския транспорт, което ме притеснява и не знам дали е проблем в моето положение. Понякога се налага да вдигам тежки папки с документи + да нося лаптопа на гръб и после да го връщам вкъщи (иначе съм предимно седнала на бюро в офиса).
Аз мисля да се следя при двама лекари - по здравна каса и платен преглед. Ще пиша какво е станало като ме прегледат тази седмица. Вече би трябвало да съм в 9 г.с. и няколко дни, а отлепването ми го откриха в 7 г.с.

На мен също не ми понася Алеракта напоследък и доста ми се гади от него, приемах по 2 табл. дневно, а сега дори една ми е трудно да изпия.
Чувстваш ли, че ти става зле след прием точно на Алеракт?
Мисля, че би трябвало вече да нямаш отлепяне, щом си почиваш и не се натоварваш, но АГ ще каже най-добре!
😊

# 127
Гади ми се и от него, и от Утрогестан, а Утрогестан го повръщах веднага след прием и затова сега трябва да го слагам вагинално. Алеракт го повръщам само понякога, но аз съм тежък случай с това гадене и повръщане.. На мен ми става зле от почти всичко - дори от водата. Sad

# 128
Гади ми се и от него, и от Утрогестан, а Утрогестан го повръщах веднага след прием и затова сега трябва да го слагам вагинално. Алеракт го повръщам само понякога, но аз съм тежък случай с това гадене и повръщане.. На мен ми става зле от почти всичко - дори от водата. Sad

При мен не е чак толкова зле, повръщала съм само няколко пъти, но от Алеракт някак си ми става лошо, освен че ми се гади.
Не мога дори да обясня какво чувствам след приема му.
От вода също съм повръщала веднъж и от храни ми се гади, любими храни, които в момента не ми понасят изобщо.
Иначе най-много ме мъчи умората следобед особено, а вечер ми става зле и нямам сили, ноо всичко си заслужава 🥰

# 129
Моето гадене сякаш намаля. Да не се хваля, още го имам и вчера повръщах, но не е това което беше. На мен също ми се гади от вода и намерих решение, като я поя от шише не я усещам толкова и сега слагам едно шише на масата и гледам да го измъча за деня, иначе от чаша с отвращение пия, сякаш вкуса на водата усещам и ми става зле.

# 130
Явно този Алеракт така действа. Аз в момента карам само на препечени филии и сирене, за да не повръщам по цял ден и да не вляза пак в болница. Почти нищо не ми понася и дори и да искам, просто не мога да се храня здравословно и пълноценно сега. Днес видях ягоди в един магазин и така ми се приядоха, но не съм сигурна как ще ми се отразят, но все пак ще си купя да пробвам. Доскоро ядях поне зелени ябълки и мандарини, но вече и от тях ми се гади.
Преди да забременея пък ядях всеки ден сладки неща, а сега ми понася само локум. Не искам да виждам никакви други сладки неща.

# 131
Явно този Алеракт така действа. Аз в момента карам само на препечени филии и сирене, за да не повръщам по цял ден и да не вляза пак в болница. Почти нищо не ми понася и дори и да искам, просто не мога да се храня здравословно и пълноценно сега. Днес видях ягоди в един магазин и така ми се приядоха, но не съм сигурна как ще ми се отразят, но все пак ще си купя да пробвам. Доскоро ядях поне зелени ябълки и мандарини, но вече и от тях ми се гади.
Преди да забременея пък ядях всеки ден сладки неща, а сега ми понася само локум. Не искам да виждам никакви други сладки неща.

За ягодите съм чувала, че не са ОК по време на бременност, но се поразчети все пак да видиш, за да не те подведа нещо 😁

# 132
k.belleza, пробвай със сушени сини сливи сутрин на гладно. Аз го имам редовно този проблем, те ми помагат.

# 133
Алиса, и аз съм с термин 03.08, и за жалост загуба в 7 гс януари 2022. Дано този път всичко е наред с бебетата ни!

Здравей,
Някакви индикации за пол има ли вече при вашето бебче? 😊
Силно вярвам и имам надежда, че този път Бог ще ни благослови със здрави бебчета!
Пожелавам ни го на всички от сърце! ❤

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 18:00 от Alisa18

# 134

За ягодите съм чувала, че не са ОК по време на бременност, но се поразчети все пак да видиш, за да не те подведа нещо 😁

Аз за себе си мога да кажа, че не съм спазвала препоръките да не ям нещо само защото е силен алерген. Хапвах и ягоди, и фъстъци и подобни. На детето също дадох около годинка. Но в рода нямаме хора с такива алергии.

Общи условия

Активация на акаунт