Кутия за обяд-какво приготвяте за училище и офиса-тема 14

• 46 273
  • 769
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Две деца АБКМ от бебета съм отгледала; голямото даже в яслата беше на диетично меню. Повечето рецепти позволяват да не се слага мляко, тъй че няма страшно. По-важно е да не му даваш пие в чист вид.
Днес пратих боб с бекон в стъклен буркан 😂
За утре макарони от леща със сирене, филии от домашен лебец с пастет, моцарела и гауда, изостанали бухти да ги изядат в класа.

# 76
Beeps, наплашила си се от вакуумирания боб в термоса!😁 По каква рецепта правиш бухтите?🙂
За днес кордон бльо ("оранжевото нещо" му казва дъщеря ми😄), мусака, филийка с яйце и сирене, тортелони с рикота и спанак, понички с мед, ябълка, закуска пица.

Филийката, поничките и закуската затоплих във фрайъра (някои бяха в хладилника, други извадих от фризера).😅
Ябълката е супер сочна, онзи ден изяде пет (5!) такива ябълки!😃 В Кауфланд се подвизават под името "червени ябълки", но на цвят са шарени- светли, с тук-там червеникави петна. Беля ги, защото са с "восъчни" обелки, но само тези ябълки прояде след много време бойкот...

# 77
Моя тая седмица е болен и още е вкъщи.Вчера обаче го водих на лекар и понеже правихме тестове за алергии и излезе лека алергия към белтъка на кравето мляко и сега малко ще трябва да ограничим и ще се чудя какво да е.
И да не е спам-за мен за утре-пица,за обяд-картофени кюфтета,наденица.
 Бързо оздраввяване и успех с диетата!

От време на време правя опити с някакъв плод или зеленчук. За сега повечето неуспешни.

Dolce, как приготвяш нахутените кюфтенца?

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 09:47 от bibikota

# 78
  • София
Долче, на око- с кисело мляко, сода и яйца.

# 79
За днес земел, луканка, черита, маслини, топено сиренце, кисели краставички, ябълка, солети,киндер Кинг.

# 80
  • shumen
За утре за мен-за закуска-кифлички със сирене,за обяд-кисело зеле,вафла.

# 81
За днес трицветна паста, банан, две ябълки, 2 квадратчета шоколад, филийка с яйце и сирене, парче кекс с орехи, сок от моркови, ябълка и банан...Нямаше време за снимка.  Bibikota, на око правих нахутените кюфтенца.
Скрит текст:
1 пакет (500 гр) нахут, накиснат от предишната вечер и после блендиран. Не съм махала люспите, не съм варила, просто смлях в блендера с две глави лук, няколко скилидки чесън, две яйца, половин връзка магданоз, кимион, сол, червен пипер, малко бакпулвер и малко мазнина+ някакво количество вода (за да не е твърде гъста сместа). Накрая добавих и около 4 с.л. галета- до постигане на консистенция да могат да се сипват на купчинки и да се оформят кюфтенцата директно с лъжица върху тава, застлана с кухненска хартия. Първите кюфтенца направих като стандартни кюфтета, във втората тава бяха по-тънки като бисквитки (те се харесаха повече на малката, защото обича хрупкави неща). Капнах малко мазнина и пекох до готовност.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 21:44 от dolce miele

# 82
Благодаря, Долче!

Ура, последен ден от седмицата 🙃!

# 83
За днес картофено пюре,мини
 кюфтенца, кисели краставички, маслини, половин мини франзела, ябълка, меденки и крекери пица.

# 84
# 85
  • shumen
От утре и ние се завръщаме с кутиите.
За закуска-домашен кекс,банан,бонбон.След 3 час ще го взема,че имаме още малко ходене по лекари затова по малко храна.

# 86
За днес кордон бльо, нещо като крекери😅 (трябваше да са плоски питчици, но не бухнаха- но пък станаха супер хрупкави), мини меденки, две ябълки, банан, понички с мед и мюсли барче.

# 87
  • София
Баница с пълнозърнести кори, мекици от вчера с кашкавал и пилешко роле, гювеч. Сутринта бутнах половин парче торта и ябълка.

# 88
Нова седмица, ново начало с поизтъркани гозби 😉.

Картофи фантазия, млечна салата, руло от маруля с крем сирене и банички.

# 89
За днес сандвичи с майонеза,филе и чедър, топено сиренце, моркови, мандарина, ябълка, боровинки, крекери пица, меденки и един бонбон.

Общи условия

Активация на акаунт