Сериалите на НВО - Домът на дракона и Игра на тронове - 46

• 37 300
  • 702
  •   1
Отговори
# 600
аскетична, страдаща, благородна и с вид на 100% тарг е - не е необходимо да е красива
деймън също е адски грозен, но има много фенки

# 601
Аз попаднах на много добър пост за Хелена  в една от тези групи. За мен е много силен образ и актрисата се справя чудесно. Абсолютна невинност и жертва на времената и света, в който живее. Нищо дебилно не намирам в нея и състоянието й, все едно да се каже за Жулиета на Шекспир, че е дебилна. Хелена изпълнява дълга си към семейството и кралството, а получава неразбиране, присмехулно снизхождение и подценяване. И става жертва на отвратителен заговор!
Странно ми е обаче, че към нейните пророчества никой няма усет и интерес. В епохата на GoT пророчествата от всякакъв характер бяха много ценени и майстерите ги тълкуваха, изобщо всички им отдаваха значение, независимо дали и как се сбъдват.

# 602
Не съм чела книгите и не съм гледала Игри на трононове ... последните страници ви чета и повечето са неща /имена, сюжени, събития/ , от които нямам никаква идея;
Нищо ще се изледа цялата поредица от началото и ще вляза  в ритъм

# 603
аскетична, страдаща, благородна и с вид на 100% тарг е - не е необходимо да е красива
деймън също е адски грозен, но има много фенки
Ааа. Актьорът си е хубав. 😉

# 604
  • София
Мат Смит е типичният пример, че поведението и цялостното излъчване правят един мъж привлекателен.

Ако само разглеждаме снимки на актьори, Мат Смит ще е на дъното на класацията. Обаче има страшно магнетично присъствие и това го прави да изглежда хубав. Жените обичаме не само с очи. Друго ни привлича повече.

# 605
Оле Демън ми е страшно секси, не знам дали е красив, много пъти са ми казвали, че харесвам грозни мъже, а аз все ги виждам като най-красивите на света. Но Мат Смит бих го отнесла като куцо пиле домат, много ми харесваааааааааааа.

# 606
Аз си го харесвам още от Doctor Who

Не ми харесва персонажът му особено в този сезон. А и гласът му е станал дразнещ.

# 607
Понеже някой спомена, репликата на Хелена в книгите как се страхува от плъхове - не допускате ли че и тя може да е била като Бран - зеленозряща - и да е виждала някакво бъдеще, ама да не е можела да го изрази ясно.

# 608
Оле Демън ми е страшно секси, не знам дали е красив, много пъти са ми казвали, че харесвам грозни мъже, а аз все ги виждам като най-красивите на света. Но Мат Смит бих го отнесла като куцо пиле домат, много ми харесваааааааааааа.
И аз го любя страстно.Sweat Smile

# 609
  • Русе
Проблеми с пророчествата нямам. Интересна нишка и добро хрумване, което са решили да приложат. Неприятно ми е обаче, че са решили да я завъртят в тип Касандра, като за целта са я сложили да е крайно по спектъра.

Проблемът на Касандра беше, че никой не ѝ вярва. Тук са решили да постигнат същото, като направят Хелена толкова социално и емоционално неадекватна, че никой да не я взема насериозно дори мъничко.

Какво имам предвид? Ами, получава някакво видение, което явно я кара да се страхува от плъхове за себе си/децата си. Приемам, че е нещо неясно, т.е. не че вижда какво точно ще се случи в бъдещето, но все пак напълно достатъчно, за да придобие впечатление за предстояща касаеща я лично беда. И какво обаче, не прави абсолютно нищичко тя самата, за да я предотврати. При Касандра е, че тя лично нищо не може да направи, защото не е в позиция да предприеме мерки. Хелена може – тя е кралицата. Може да поиска стражи на вардят децата постоянно. Може сама да го заповяда. В краен вариант може дори да се разстрои до такава степен, че братосъпругът ѝ/майка ѝ да сложат някой страж на пост само и само за душевното ѝ спокойство и че безпокои децата.

Наместо това персонажът ѝ е до толкова изкуствено ограничен, че при разговора със съпруга си как с децата била в безопасност казва само как не драконите я тревожат, а плъховете, и зяпва празно в стената, оставяйки всички да въртят очи и да се чудят какво пак я е хванало тая лудата. Знае в общи линии какво се задава и то е достатъчно предполагаемо да я изплаши жестоко (ако изобщо изпитва емоцията), но практически не прави нищо, за да защити децата си, въпреки че разполага с пълната възможност да го стори. Това не знам къде се класира по спектъра и дали реално хората с такива състояния биха постъпили сходно, но определено тази черта от характера ѝ не ми допада, защото своего рода всъщност така крайно липсва характер на самия персонаж, а по-рано показаха, че все пак има такъв.

# 610
Коронис смисълът на пророчествата е, че не могат да се предотвратят. Показателно е, че когато тя казва че се страхува от плъхове започват да я смятат за ненормална. Предполагам, че си чувал нещо и за самосбъдващи се пророчества. Има пророчество че някой ще стане зъл и ще трепе наред. Решаваш да го убиеш, не успяваш, човека се озлобява и става зъл гений.
Ако трябваше да се изпълнява пророчество пазачите нямаше да помогнат - спокойно можеше единия пазач да го хване диария да речем
Ето,  при Рууз Болтън си имаше цял куп хора и какво - Манс Райдър проникна с жените.

П.С. освен това пророчествата често са неясни. Хелена може да не знае нищо конкретно, а само че за децата ѝ има някаква опасност свързана с плъхове.

# 611
Мат Смит е типичният пример, че поведението и цялостното излъчване правят един мъж привлекателен.

Ако само разглеждаме снимки на актьори, Мат Смит ще е на дъното на класацията. Обаче има страшно магнетично присъствие и това го прави да изглежда хубав. Жените обичаме не само с очи. Друго ни привлича повече.

именно - по същия начин и ренира е привлекателна и интересна без да е красива - за разлика от ема дарси, която намирам за откровено грозна; за мен мат смит също е изключително грозен
а истински красивата оливия кук са направили свръх сладникава и доста дразнеща с този оцъклен кафяв поглед на оскърбена крава

# 612
Ема Дарси, ако сама не се прави на урод, си е много красива:

# 613
  • Русе
Джон, мисълта ми не се отнася толкова до характера на прочествата и дали са неизбежни, самосбъдващи се и прочие – не знам в света на драконите какви са, а в интерпретацията и отношението на хората към тях.

Таргариените действат по силата на пророчество, както го представиха (май за първи път) в този сериал. Това ги е накарало да превземат континента – за да може да се сбъдне пророчеството за спасението на света. Мелисандра прави същото и ползва виденията си, за да помага на Станис и Джон – когато Джон Сняг я пита дали могат да се предотвратят, отвръща с разбира се – иначе какъв би бил смисълът от тях. Не че не грешат, но ги ползват именно за предотвратяване на опасности – има видение, че хората на Станис ще я отровят, и го ползва, за да елиминира опасността.

Главното предсказание в цялата продукция е, че белите бродници ще се завърнат, ще покрият света с вечна зима и всички хора ще измрат. Това, че продуцентите го осраха епично, е друг въпрос. Не сме видели обаче хората да си кажат "е, щом неизбежно ще се мре, не ме занимавайте". И като се допълни, че само предсказаният герой ще може да спаси света, останалите не си казват "ми щом по пророчеството той ще ни спаси, да си се оправя, мен какво ме касае". Не, хората неизбежно действат и правят нещо, а туистовете при автор, който слага пророчеството да е самосбъдващо се вследствие на тези техни действия, правят творбата му интересна и пикантна за читателите, които харесват такива неща.

То и Касандра знае прекрасно, че нейните предсказания се сбъдват винаги на 100%. Но въпреки това прави всичко по силите си да ги предотврати. Всъщност даже беше успяла да убеди някои троянци, но недостатъчно.

Не можеш да ме убедиш, че има родител, който обича децата си и ще получи предупреждение, че ги грози смъртна опасност – явно достатъчно ясно и категорично, за да му повярва и да го притесни крайно, но след това няма да направи всичко по силите си, за да ги защити, а ще зяпа унесено в пода. Пет пари не давам дали накрая ще се окаже неизбежно, самореализиращо се или прочие. Коментарът ми се отнася до човешката реакция, не до самото видение. И персонажа на Хелена, който приемам за осакатен от сценаристите. Твърде крайна ми дойде тук показаната апатия и пасивност с оглед обстоятелствата, независимо от какъв синдром страда. "Братемъжо, децата ми са в опасност. Не от драконите, от плъховете" – и хоп бушонът пада, докато братомъжът и останалите гледат озадачено и накрая свиват рамене и кой откъдето е.

А да не отварям дума за Алисънт и нейното поведение и реакции, че ще стане цяла книга.

Колкото до Дарси, се присъединявам към мнението на Краля и останалите – считам я за доста симпатична жена. Може би не супер красива в класическия смисъл на думата откъм разните симетрии, скули, пропорции и прочие, но определено привлекателна по мое впечатление. Не и като се офъка по разните си причини, де, но тя си знае, не е приритала до моето мнение...

# 614
Ема Дарси, ако сама не се прави на урод, си е много красива:

Не и с това бретонче, резнато до средата на челото. Иначе се радвам, че мъжете имат различни вкусове за различни типове жени.

А от мъжете Емонд също е много готин, особено с тоя белег.

Общи условия

Активация на акаунт