Любители на котки - Тема 180

• 32 678
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! От няколко месеца сме човеците на едно коте, което ни намери пред блока. Нашите четири лапички любов се казва Ноар, женска. Предстои да я кастрираме. Ветеринарният кабинет, в който й поставиха ваксините, не извършва кастрация. Бихте ли ми препоръчали клиника в Пловдив?
Нашата голяма банда са кастрирани, ваксинирани, изследвани, лекувани, когато има нужда в "Новет - животните и ние". Там съм водила и дворна/улична за кастрация и друга за диагноза и лечение.
Препоръчвам ги с две ръце. Имат две клиники - една близо до стадион Ботев и втора след новата сграда на Пловдивски университет. Имат ФБ профил и сайт, ако е нужна по- конкретна информация.

# 121
Вашите котки имат ли си къщичка? И ако имат спят и в нея?
И какво котешко дърво ползвате за острене на ноктите?

Дънерът е от този тип:
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/durveta_za_draskane/duneri_za_ … l_paradise/580641

А драскалките са такива:
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/durveta_za_draskane/stabla/351921
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/durveta_za_draskane/stenen_montaj/1340916
Втората не монтирахме на стената и по-добре стана, защото я използват за 'хоризонтално разтягане'. Стъпват на нея със задните лапи, а точат ноктите на предните и се протягат.
Дънерът ме впечатли. Тези дупки стават ли също за лежане? А вътре кух ли е?Мекото легълже най-горе допълнително ли се купува? Аз имам по-малко дърво, все пак 1 котка, но искам на хоризонталните 'етажи' да сложа такова мекичко, кръгличко легенче за лежане.

Драскалките на стена също са идейни, ако се монтират на стената, стават част от интериора. Но дънерът ми се вижда най-ефективен, заради големия диаметър. Не го ли събарят котките?

Гледах клип с истинско дърво за котки. Изглежда така:
Скрит текст:

# 122
Ели2424, кучето ни е в такова състояне. Като цяло е терминално. Може да се помогне да продължи по-качествен живот с диуретици. След време се привиква с диуретиците и се дава ново лекарство. При нас бедата е, че с диуретика й се смъкна много кръвното  и стана като парцалче. По съвет на друг лекар диуретик не бива да се дава всекидневно (както го предписа една кардиолог-ветеринарка, а само при криза - т.е. когато има признаци на недостатъчност - затруднено дишане. Радвай му се докато сте заедно. Божа работа е как ще се рзвие. Сп. лекарката  проблемът е възрастов и не подлежи на позитивно решаване.

# 123
Чудя се как мога да му помагам, с някакви добавки например ? В паниката не се сетих да питам ветеринаря.
Вета как така не е предложил нищо за лечение?
На 11 годишен човек трябва да му се помогне. Сменяй вета.

# 124
  • Бургас
Мария, бързо оздравяване ! Много красиви мацита слагате !
Благодаря!
Внимавам, не ме чува като говоря

Те с тази окраска не слушат.
Особено като са малки, са много импулсивни.
Вероятно за всякаква окраска важи.
Харко повечето неща ги разбира, по интунацията на гласа вероятно, обаче отговаря и мрънкосва като малко дете, много е сладък.

# 125
Чудя се как мога да му помагам, с някакви добавки например ? В паниката не се сетих да питам ветеринаря.
Вета как така не е предложил нищо за лечение?
На 11 годишен човек трябва да му се помогне. Сменяй вета.
Ще пие лекарство ЕналАприл, но имах предвид добавки, за да го подсилвам Simple Smile

# 126
Хора,в чудо се виждам вече,ако и слагам капка на предна лапа за да оближе лекарството ,би ли имало ефект?

# 127
  • София
Стига да не е течно, да не попие сред козината...

# 128
Течно е с капкомер.

# 129
  • София
Колко капки е дозата?

# 130
Сутрин - 1 и вечер - 1.
Иначе шишенцето е 10 мл.

# 131
  • София
Не успявате ли по друг начин? Директно в устата, цвъкната в пастет? По лапичката ще се загуби според мен тази капка...

# 132
Успявам,но с 300 зора и измъчено животно.
Голяма е борбата.
Д-р Войчев каза,че е гадно на вкус и с пастет/пауч няма да проработи.

# 133
Капни го на гранулка и я дай. Ако е гадно и не я иска, просто я тикни в устата, като хапче.

# 134
  • Велико Търново
Лисичка, а не може ли да се разтвори във вода и със спринцовка да се изстреля в гърлото? Имам чувството, че така е най-лесно от опита, който имаме ние.
Как са кръвните резултати?
Доктор Войчев наистина е прекрасен ❤️

Общи условия

Активация на акаунт