Любители на котки - Тема 180

• 32 732
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Да,затова е сърдита на вен,тъкмо го дадох и я снимах.

# 181
Душичката нещастна❤️. Дано да свикне с приемането на лекарството и повече да няма кризи.
За съжаление е много трудно да се обгрижват хронично болни животинки.
Спомням си как преди години моя позната се смееше, че съседите я мислели за наркопласьор. Сутрин, докато пие кафето на терасата, дозирала в спринцовки инсулина за болната от диабет котка...

# 182
  • София
Щастливка е Тути с вас! 😻

При нас положението е "бий ма, обичам та" 🤪🤣. Сутринта Блеки, докато се гушкотехме и си играехме, изведнъж ми сграбчи ръката (с другата ръка си държах кафето и се забавих да се освободя от хватката му) и докато ме дереше мъркаше, та се чуваше в другата стая.
Уцели вена и цял ден гледам да не се подуе и да тичам в Пирогов за тетанус.

Сега го заобикалям, а той се чуди как да се мазни

# 183
Направи компрес с риванол върху одрасканото. Или намали с някакъв антибиотичен мехлем.

# 184
Майка ми беше на гости 1 седмица. Сестричката на Шошо е при нея. Та майка ми заключи : Вашите котки много спят.
Е какво да прави една котка? Спи яде, спи, тоалетна, спи…
По повод лекарствата - Шошо успявам са го излъжа със спринцовка в устата.
По повод на спането - ето то ку-що излязох от банята и Принцеска е кацнала отгоре ми, виси и спи…

# 185
  • София
Направи компрес с риванол върху одрасканото. Или намали с някакъв антибиотичен мехлем.
Няма по-добро средство от йод или спирт. Спиртът е за по-повърхностни одрасквания, а йодът прониква добре навътре като за раните, които са на снимката. Почне ли да щипе, подействали са. Аз съм сложила спирт в пулверизиращо шише и винаги е някъде около мен. Дори наказвам разбойника, като давам да подуши напръсканото. Joy Бягат през глава от миризмата на спирт. Joy

Ани със сигурност го знае, но има много нови стопани на котета. Wink

# 186
Четох, че маукането на котката е средство за комуникация именно с хората. Иначе, котката нямала потребност да маука, не го прави и нарочно, да те дразни. Исках да разбера нашия защо мяука пред нощта, като всичко му е осигурено. Трябва да науча котешкия му език. Мяука дори и на път към тоалетната и след като излезе. Иска сигурно да каже "Отивам до тоалетната". Към 5 часа сигурно иска да каже: "Моля, закуска", (ама няма да стане неговата) Simple Smile Поне отхвърлих идеята, че търси и вика други котки (от 10 дни е в къщи), в това число  и майка си, може да му лисва(7 месечен е, но е живял с нея в една къща).
В купичката му винаги има гранули, ако е много гладен да яде. Една жена, която продаваше котки, ми казваше, че котките искат да имат дневен режим, да си знаят в колко часа ядат, кога спят, кога играят, и наруши ли се режимът са неспокойни.   А аз днес поспах до 9:30 и реших да го пробвам с една котешка порция от Кауфанд. И легна да спи. Сама наруших режима, друг път ставам в 7. Нашият си прави режим през деня да спи, нощем да тича, сам, необезпокояван.

С гушкането и галенето  - не съм решила още проблема, трябва още да чета и да гледам "Укротителят на котки"  -  филмите. След като ме одраска,  ентусиазмът ми изчезна.  
Дали да не се пробвам докато яде да го доближавам да го галя по гърба?
Укротителят май даваше съвети котката да те вижда като искаш да я погалиш, демек, нападаш откъм главата, но нашият ми съска. Продавачът ми каза, да го галя всеки ден, да свиква да се гали, но не мога.

Друга смешка - като се видя в огледалото, се опита да се самонападне. Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 15:06 от Pepina_n3

# 187
Никоя от котките ми не “отразява” огледалото и другия в него Simple Smile

# 188
  • София
Моите не отразяват огледалата, никак. Може и да се познават Simple Smile

Pepina_n3, погалвала съм ги докато ядат, но мисля че не е ок. Когато ядат се наместват удобно и когато ги погалиш вирват дупе, повдигат главата и т.н. и според мен им се нарушава покоя. Когато пият вода пък изобщо не ги закачам.

Котките имат различни мяукания. Хари мяукаше различно когато искаше храна или вода. Различавах звуците му.

Дейзи мяука (силно казано) когато ѝ е затворена вратата и няма достъп до другото помещение. Обикновено показва, че иска да влезе някъде като се изправи на вратата. Тя така и влиза, изправя се, подпира се на вратата и отваря със замах. Но когато е затворена вратата само показва и от време на време пуска глас. По принцип е много тиха. Ръмжи, съска и врещи само по Аш.

Аш мяука различно когато иска вода. Или иска да излезе навън.

Когато играят вадят съвсем различни тоналности. Много са интересни когато се викат.

# 189
Блеки като беше малък веднъж скочи срещу отражението си в огледалото, съответно се блъсна в него и осъзна, че това не е друго коте. Поне така си мисля. Grinning След това ми се струва, че се учеше да се ежи, заставайки пред огледалото и наблюдаваше как изглежда.  Сега се ежи само на човеците Grinning
Тази сутрин станахме по-късно, към 10. Таласъмът вече протестираше, че е толкова късно и никой не му обръща внимание. Протестът е събаряне на разни неща и мърморене Grinning

# 190
  • София
С гушкането и галенето  - не съм решила още проблема, трябва още да чета и да гледам "Укротителят на котки"  -  филмите. След като ме одраска,  ентусиазмът ми изчезна.  
Дали да не се пробвам докато яде да го доближавам да го галя по гърба?
Укротителят май даваше съвети котката да те вижда като искаш да я погалиш, демек, нападаш откъм главата, но нашият ми съска. Продавачът ми каза, да го галя всеки ден, да свиква да се гали, но не мога.
Един трик за запознаване с нови котки е да подадеш пръст на котката - буквално - протягаш показалец все едно я сочиш. Когато две котки се поздравяват, допират нослета. Върхът на пръста в случая е като носле Simple Smile Съответно котката инстинктивно иска да дойде и да ти подуши пръста, приема го като приятелски поздрав, а пък и от любопитство. Тествано е безброй пъти с домашни и улични котки Simple Smile След това, ако не са супер страхливи, дават да ги погалиш. Разбира се, за предпочитане е да се прави, когато котката е спокойна. Също е добре човек да е близо до земята, седнал, клекнал, за да не изглежда голям и заплашителен.

За галенето докато се храни, аз бих изчакала котето да се отпусне още. Агресивно ли е, когато някой се опита да го пипне, съска ли, драска ли?

Възможно е да мяука, защото майка му му липсва. Нашата котка понякога мяука и търси приятеля ми, когато той е в командировка, например, но то е един много специфичен вид мяукане и се разпознава. Може да пробвате да му вземете някаква плюшена играчка с коткоподобна форма, да се гушка с нея, ако е самотен.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 16:51 от MojaveGhost

# 191
  • Крайбрежен район
Лъки ме буди всяка сутрин към 4-5 ч. Изнизва се от леглото, протяга се и прави една обиколка на къщата. После започва да мяука от някоя от стаите. Като види, че никой не му отговаря влиза в спалнята и продължава да си "говори". Не му ли обърнем внимание започва да блъска по вратата, да драска по гардероба, да отваря чекмеджетата и да измъква разни неща от тях, да събаря разни предмети от шкафовете, да гони някоя топка.....
Като стана задължително ме придружава до банята и седнал на мивката следи дали добре си измивам зъбите и лицето. После се запътвам към кухнята и той хуква в галоп като скача върху краката ми и игриво ме потупва с лапички. Сяда върху килимчето си и отваря една голяма уста. Но не защото е гладен (обикновено в паничката му още има гранули, аз само досипвам). Започваме едно 5 минутно глезундрене - по гърба, по дупето, по гушката, по ушетата....Голямо лигавене пада. После слагам храна и прясна вода, които той избщо не отбелязва. Свърши ли глезундренето си хваща пътя. Изчиствам му тоалетната и чак тогава започвам да си правя кафе и закуска. После се връщам в спалнята и той най-нахално се е наместил в леглото ми. Голямо мяукане да стана за да го нагаля и да легне на моето място. Страшен нахалитет! SatisfiedSweat Smile

# 192
  • София
Блеки ме хапе и дере от малък. Четох, че това е начин на изразяване на обич (и вет го потвърди).
На него ноктите и зъбите му са огромни и направо страшни и той не може да преценява как и колко да стиска.
Иначе е с благ характер, голям мъркотко, лигльо, галчо и гушльо.
Все се каня и аз да го ухапя в такъв момент 🤣😹
Така играеше и с Маци и с котетата, които отгледахме. Гонят се, боричкат се и изведнъж стават на кълбета и не мога да ги разтърва.

Отдавна не съм ви го показвала Пантелей пътник 😻

Скрит текст:

И вече е гроги от хубави емоции

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 19:09 от AnyHr

# 193
Хаха, от всички членове на семейството, Ари хапе и дере най-много мен 😱
Гледам го колко е пораснал за 3.5 месеца и направо …

# 194
  • До морето...
И ние сме в клуба с хапане и драскане.И аз съм потърпевшата.Явно наистина така си изразява и той любовта към мен,защото най-вече го прави ,когато се прибера вкъщи.🙂Докато играем внимавам да пазя ръцете ,че доста се отпуска 😄Диваче ми е общо взето и никак не е скучно покрай него❤️Снощи го снимах ,докато дебне .Вида ли тази физиономия и съм нащрек да не бъда нападната😀

Общи условия

Активация на акаунт