Любители на котки - Тема 180

• 32 743
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Пепина,не посягай към главата на котката фронтално.Приемат го за заплаха.И изобщо,избягвай да посягаш към главата.Майките наказват малките,като ги тупват по главичките.
Не знам като така лесно губиш желание и ентусиазъм..Търпение и не форсиране се иска.Както и емпатия към животното.
Моите не ги закачам,докато пият вода или се хранят.
Видях те в др. тема,че котвто е регдол.Би трябвало да е спокойно и леко за общуване.Води се по него и не го форсирай. Когато -тогава.
На Сакура и трябваха грубо 3 месеца.
А Закари мяучеше на умряло от момента,в който го взех,до около 2 седмици в къщи.В колата,у брат ми/цяла нощ!!/.Сиймор го успокояваше пред врата В таксито/усетих как таксиджията го хвана нервата/,на летището,по време на полета,във влака....Изуми ме това коте,от къде тая сила и енергия.Спря след две седмици.
Сакура,беше обратно-не се чу звук от нея по същия път.
За драскането-в един ден изкъпах и двамата.Получих драскотини и от двамата.От Сакура боляха много.Нейните нокти са някак по-дебели и големи.

Току-що ми излезе това
https://dogsandcats.bg/kotki/zashto-kotkata-mi-me-hape-kogato-spra-da-ia-galia

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 21:05 от red soul

# 196
  • София
Абе Шели хич не хапе от любов Grinning Напада с голяма злоба, но винаги е с причина, най-често за отмъщение. Определено при свръхстимулация, затова си знам да не я закачам, като виждам, че не иска. Като се върнем от дълго пътуване, не пропуска да ми издебне краката и да ме набие. Пуска кръв, прави ми синини, имам сума ти белези от зъби и нокти. Често се шегуваме, че от толкова злоба, сигурно е отровна Grinning

# 197
Нашата хапе като си играе и то основно с мъжа ми. С мен не играе така бурно.

# 198
Хайде да си лягаме

# 199
Блеки ме хапе и дере от малък. Четох, че това е начин на изразяване на обич (и вет го потвърди).
На него ноктите и зъбите му са огромни и направо страшни и той не може да преценява как и колко да стиска.
Иначе е с благ характер, голям мъркотко, лигльо, галчо и гушльо.
Все се каня и аз да го ухапя в такъв момент 🤣😹
Така играеше и с Маци и с котетата, които отгледахме. Гонят се, боричкат се и изведнъж стават на кълбета и не мога да ги разтърва.

Отдавна не съм ви го показвала Пантелей пътник 😻

Скрит текст:

И вече е гроги от хубави емоции

И тересно ми е как започнахте да извеждате котето? Как се научи с нагръдник....и въобще как се получава?

# 200
Само като бебета хапеха моите Blush
Напоследък са се посближили:

# 201
  • София
И тересно ми е как започнахте да извеждате котето? Как се научи с нагръдник....и въобще как се получава?
Тренирате с нагръдника у дома. Трябва да свикне, 1во да има нещо на гърба, 2 да не му пречи при ходене.
Вън - вързан. Или ще му хареса, или - не.
Единият ми котарак много обича да излиза, другия - не. Напоследък обаче вторият котарак винаги излиза на етажната площадка когато се прибираме. Скоро не сме го извеждали навън. На него обикновено му писва на 15та мин и реве да се прибира.

# 202
Ето така се будя сутрин

Утре, тоест днес местим котките в нов апартамент (ние вече се преместихме почти и ми е малко притеснена как ще се адапират.

# 203
  • София
Утре, тоест днес местим котките в нов апартамент (ние вече се преместихме почти и ми е малко притеснена как ще се адапират.
Ще свикнат.
Ние сменихме жилището когато Хари беше на 8-9г. Не помня първите му дни, но свикна. Бързо научи къде са купичките и тоалетната. Спалнята му беше любимото помещение. Сутрин се припича в източната стая, следобед се мести в западната Simple Smile
Нямаше големи сътресения.

# 204
Ние непрекъснато се местим.Нямат проблеми животните,щом са с нас.
Честито за новата къща!

# 205
  • София

Честита нова 🏠, Gabidi!
Всичко ще е ОК!
С това за котките и къщата не съм съгласна!
Нашите котки са все пътници (родителите ми като се пенсионираха отидоха да живеят в едно село на 200 км от София) и винаги са били ОК щом са с нас.
Просто котките са мързеливи същества 😂, не обичат промените и им трябва повече време за адаптиране.
Сподели как е минало!

Stefani, AnMary ти е отговорила 😊
Аз бих допълнила, че за да излиза навън котето трябва да е ваксинирано и да се обезпаразитява редовно.
Моето коте живее в къща през повечето време- свободно, а зимата- в апартамент за 2- 3 месеца От малко му се налага да пътува.

# 206
Ани, я кажи тоя нагръдник от къде е.

# 207
  • София
Ани, я кажи тоя нагръдник от къде е.

От Pepko, няма 5 лв като цена. Но няма каишка водач.
Има и такава (купувах я от Стефанов и беше 15- 20 лв), но му е малка вече и ползваме само водача от нея (нищо, че не си подхождат цветово 😂)

Тези ми изглеждат много стабилни, някой има ли впечатления?

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 10:32 от AnyHr

# 208
Имам такъв. Снимките не са много добри.
Скрит текст:

Размер S т.е. за 5-6 кг. не става. Подарявам го.
Опитът да излезем на вън се провали. Чочко е прекалено страхлив, не му понесе. Иначе обикаля по терасите, но извън вх. врата, не.

# 209
Да,тези вторите са чудесни И двамата имат,но на Зак му стана малка.
И Сакура,и Зак се измъкват от първия вид.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 20:34 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт