Любители на котки - Тема 180

• 32 698
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Нашите са най-обикновени иглолистни, от най-евтините. Разравя ги, да, ама по предназначение (преди и след пиш).

# 571
  • Бургас
На Зе слагаха ли му ваксина против гъбички?
Да чукам на дърво, след двете ваксини нямаме вече близо две години проблеми.
Може с тях да опитате. Биокан М се казват, две дози са нужни.
Горкичкият сладур, много са им неприятни гъбичките за тях самите. И за съжаление и на мен се лепнаха, но аз имам смотан имунитет. С две дози пък противогъбични и аз се оправих и не съм имала оттогава проблеми. Взаимно се лекуваме с Харуняка.

# 572
Танче, аз бих пробвала да ги смеся с бентонита, на първо време, и постепенно да махна бентонита.

Наско е вече от над месец без никакви лекарства, расте и дивее, единствено има периоди през денонощието, когато кашля. Наподобявам малко както правят, когато искат да изплюят топка косми, но не съвсем. Направила съм клипче и мисля да се консултирам с ветеринарката, но ми се струва, че се разреждат тези пристъпи.

Прегледайте Наско, Нашият Мъро правеше така и се откри котешка астма. И двамата сме пушачи в къщи. Не получава често пристъпи, но предимно е през зимата, когато по не се проветрява. Макар че прозореца е постоянно отворен и имаме и пречиствател
У нас пушачи няма и пак кашлят периодично. Кашлица е и онова, дето прилича на "между кашлица и повръщане".

# 573
  • София
Танче, ние вече два пъти купуваме някакви турски пелети KAVI pellet от Топливо.

На мен вторият чувал ми се стори с по-различни пелети. Не се сещат, че могат да ги ритат по пода Simple Smile
Пробвай да сложиш лопатка от опишкан бентонит. Да им светне.

Със царевичната тоалетна ми се бяха появили мухи, много мухи. С тази за сега нямам проблем.

# 574
  • София
Нали тук имаше съвети да се смесят съставките на предната тоалетна със следващия вид пълнеж, за да е по-плавен прехода? На нас не ни се е налагало, нашият дзвер веднага върза, че щом нещото е в тоалетната му, значи е тоалетна Simple Smile

# 575
Забелязвам, че Тобчо си перчи и ближи пишлето това признак на разгонване ли е или на проблеми

# 576
Ето я и моята поспаланка. Тази сутрин се погали при мен като звънна алармата и после си легна да спи до мъжът ми. Направо като сладко спящо бебе.

Иначе е голяма глезла напоследък. Проявява капризи и за гранулите. Даже дъщеря ми я лъжеше като и даваше от ръката като лакомство.

# 577
На Зе слагаха ли му ваксина против гъбички?
Да чукам на дърво, след двете ваксини нямаме вече близо две години проблеми.
Може с тях да опитате. Биокан М се казват, две дози са нужни.
Горкичкият сладур, много са им неприятни гъбичките за тях самите. И за съжаление и на мен се лепнаха, но аз имам смотан имунитет. С две дози пък противогъбични и аз се оправих и не съм имала оттогава проблеми. Взаимно се лекуваме с Харуняка.
Бяхме на вет, възпалени са ушаците. Скара ми се,че не ги чистя. Трябвало поне 2 пъти месечно да им слагам лосион за почистване...хммм Защо аз не знам...
5 дни ще капим 2 вида капки и ще идем пак. Дано този път пак да го прегледа същият вет, защото при предната гъбична го проследяваха 3ма . Как се разбира има ли подобрение. Отделно на това не бяха записали какво са лекували и с какво. Защо ги правят тези досиета тогава. Всеки път различен те гледа, нещо ще ме изгубят усещам. Сега се падна доста съвестен,  дано не ме разочарова. Поне знаеше каква порода е Зе( предния ме пита от улицата ли е, не че има някакво значение) Каза, че има още 2 късокосмести чинчили.
Мария, не правихме ваксината, защото последния който лекува Зе смяташе,че не вършат работа( чак ме изненада)

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 18:50 от geo_antonina

# 578
Дано Зе да се оправи бързо!
Но за пръв път чувам, че трябва да чистя ушите на котка, а гледам поредната, и никоя не е имала проблеми.

# 579
Аз му ги чистя с физиологичен като се сетя; но те са винаги чистички.

# 580
  • София
Аз никога не съм чистила ушетата на Барни, само веднъж са чистени при вет, след като го прибрахме от паркинга. След това го преглеждат преди всяка ваксина и никога не е имал проблеми.

# 581
  • София
Аз също не съм чистила уши, но и те са чисти.
Аш почиства ушите на другите двама, вън и вътре, често и настоятелно Simple Smile

Знам какво са ушни гъбички и е ужасТ. Кучето ми имаше и беше ад.

# 582
Аз също не съм чистила уши, но и те са чисти.
Аш почиства ушите на другите двама, вън и вътре, често и настоятелно Simple Smile

Знам какво са ушни гъбички и е ужасТ. Кучето ми имаше и беше ад.
Аз постоянно ги преглеждам и са чисти, но явно много навътре се наместват тези гадинки.  Ако пак се появят ,ще сменя клиниката

# 583
А изследвали ли са какъв е проблема? Евентуално второ мнение в друга клиника.

# 584
А изследвали ли са какъв е проблема? Евентуално второ мнение в друга клиника.
Не са. Ще видя как ще се развият този път нещата и ако се случи пак, сменям клиниката и ще пускам пълни изследвания и секрет. Пак сега една седмица ще омазним цялата къща, той ходи сърдит ,че му слагам капки, изглежда окаяно, целият мазен ☹️

Общи условия

Активация на акаунт