Любители на котки - Тема 180

• 32 680
  • 755
  •   2
Отговори
# 585
  • Бургас
Милото коте.
И за Тути ми е много мъчно.

Ако искате да изследвате секрет, трябва да е минала седмица от спирането на всякакви капки и т.н., защото няма да покажат реален резултат изследванията.
Вече гъбичките и на някаква лампа се виждали, но за там не знам.
Аз мъкнах Харко, на място му взеха козинка и проба от кожата.
Горкият се вкопчва в клетката и си дърпа назад вратичката, не може докторът да го извади. После със свити уши сам се пъха в клетката, свива се в ъгъла и гледа ужесено.
Май обаче вече ще му е тясна, доста голям е станал. И след кастрацията порасна още малко.

# 586
Geo,
Ние Мин година по НГ лекувахме уши на Шошо. По същия начин с промивка и после онова мазното. Упорито беше.
Но не бяха гъбички, нещо черно. Друго беше.
Значи е в Пловдив Зе;)

# 587
На Зе слагаха ли му ваксина против гъбички?
Да чукам на дърво, след двете ваксини нямаме вече близо две години проблеми.
Може с тях да опитате. Биокан М се казват, две дози са нужни.
Горкичкият сладур, много са им неприятни гъбичките за тях самите. И за съжаление и на мен се лепнаха, но аз имам смотан имунитет. С две дози пък противогъбични и аз се оправих и не съм имала оттогава проблеми. Взаимно се лекуваме с Харуняка.
Бяхме на вет, възпалени са ушаците. Скара ми се,че не ги чистя. Трябвало поне 2 пъти месечно да им слагам лосион за почистване...хммм Защо аз не знам...
5 дни ще капим 2 вида капки и ще идем пак. Дано този път пак да го прегледа същият вет, защото при предната гъбична го проследяваха 3ма . Как се разбира има ли подобрение. Отделно на това не бяха записали какво са лекували и с какво. Защо ги правят тези досиета тогава. Всеки път различен те гледа, нещо ще ме изгубят усещам. Сега се падна доста съвестен,  дано не ме разочарова. Поне знаеше каква порода е Зе( предния ме пита от улицата ли е, не че има някакво значение) Каза, че има още 2 късокосмести чинчили.
Мария, не правихме ваксината, защото последния който лекува Зе смяташе,че не вършат работа( чак ме изненада)
А на микроскоп гледаха ли?

Онова "черното" е ушна краста, Мариета. Ама понякога може и кафеникаво да е.

Когато има чесане на уши и тръскане на глава, би трябвало да се вземе материал от ушите, да се види на микроскоп, точно за паразити.

# 588
  • Стара Загора

# 589
  • Бургас
amy_nka е права, при нас черното по ушите изчезна след няколко пипети стронгхолд(през месец) и таблетки обезпаразитяващо.
Дали не го предозираха и моя Кот и с външно, че и с вътрешно третиране...
Ама пък беше целият в бълхи, имаше глисти, ушите бяха вътре с черно...
Добре, че се намерихме с него, дано всяко коте, което е без дом си намери добри и обичливи хора, които го приемат като детенце в дома си.

# 590
  • София
Дали не го предозираха и моя Кот и с външно, че и с вътрешно третиране...
Щеше да разбереш ако е предозиран. Имах един предозиран и никак не беше ок.

# 591
Нашето двуцветно е на лов за мухи днес. Много ме кефят като почнат да подмякват с отворена уста като видят мухи 😃😃

# 592
  • София
И Преслава натресе от "онова черното" на всички. Много време ми отне да се преборя. И най-много ме е яд, че разчитах на клиниката (Провет в Тракия), че са я почистили от паразити. Все пак ми взеха пари за това. Но тях са ги интересували само бълхите, за да не плъзнат из клиниката. Защо трябва да ѝ погледнат в ушите? Или да ни кажат, ако имат някакво съмнение. Тя беше толкова мръсна, че си мислех, че е кал, която постепенно ще се изчисти. При къпането не посмях да мия и там. Нали не трябва да влиза вода...

Всеки път различен те гледа, нещо ще ме изгубят усещам.
Това е недостатъкът на големите клиники. Брат ми години наред посещаваше Карагьозов, но докато беше само кабинет на ул. Сергей Румянцев. Направи клиниките и стана "бизнес", а не лично отношение. Същото мога да кажа и за "Добро хрумване" в София. Sad

Да се похваля, че Киро се изпишка в пелетите. Не смея да ги почистя. Дано и другите се досетят! Joy

# 593
  • София
Кирчо ще си опровергае името Simple Smile.

# 594
  • София
Да се похваля, че Киро се изпишка в пелетите. Не смея да ги почистя. Дано и другите се досетят! Joy
Ще повлече крак той Simple Smile
От втори чувал сипваме вече и не ми мирише. Но чистя по-често. Даже и много да са пишкали пак ми мирише на дърво Simple Smile

Скрит текст:
Стомахът ми е на топка.
Синът ми е на състезание в Хърватия. Дъщеря ми пък в провинцията.
Вместо да се радваме на ергенският живот...

Дейзи е станала голяма побойничка. Оникс все по-трудно ѝ надвива в игрите. Даже реве от нея.
Докато го облизва и го захапва

А той ни е глезанчето у дома.

# 595
Каква според вас е причината Ари да ме хапе много здраво при игра ?
На деца не посяга така върло, а е разнасян и постоянно някой го мачка. Мъжа ми изобщо не смее да го захапе, какво остава да му пусне кръв. Направо ме захапва и дърпа - сякаш разкъсва месо. Изяде един пердах, но не мога да си обясня защо го прави.
Иначе спи предимно при мен, аз съм поела основно грижата за него - хигиена, хранене.
Не знам вече, страх ме е да го гушна, а много обичам.

# 596
  • Бургас
Сега ще ти се скарат, че си му отупала кожуха.
Май хапят когото чувстват най-близък.
След като се прибера вечер и ме нацелува и се намърка, я ръка ще ми ухапе, я крак ще ми издере...
Особено обича да си ме ръбне. Приемам го за част от любовта към мен. Ама боли понякога доста.

# 597
  • София
Lana Gatto, борба за надмощие и йерархия.
Или той ще се подчини или ти на него.

Моите човеци не хапят, само помежду си.
Оникс хапе на игра, но основно дъщеря ми. Тя не му се кара за хапането.
Мен само веднъж ме ухапа... през одеялото, по дупето. Simple Smile На ММ му хапе краката през одеялото, но ММ пляска лоши дупета.

# 598
  • София
Преди 2-3 дни бяхме в Практикер. Изпречиха ми се чувалите с пелети и грабнахме един от 15 кг от иглолистни дървета. Сипах в старата им лидлска затворена тоалетна и я сложих като втора паралелна тоалетна.
Виждам, че вече имаш напредък с тоалетната, но аз послушах съвета тук от темата за смесване на постелките, докато Наско се научи на царевичната. Специално за него купих бентонит, после постепенно досипвах от царевичната, докато не минах само на нея. Той пак се изпишка на дивана, пак върнах малко бентонит и постепенно отново го махнах. Оттогава не е имало проблем, но гледах в началото да сипвам да има повече пълнеж, а не само малко на дъното. За съжаление той е единственият от трите котки, който не успява да зария изобщо нищо, съответно трябва веднага да се почисти. Рие отстрани на пласмасата. Чудя се дали има как да му покажа и това как се прави и  да се научи да зарива или е загубена битка.
Във връзка с тоалетната да споделя нещо смешно. Страх нали беше докато не падна сняг на село и смятах, че си ползва някъде навън големият двор. Да ама не Simple Smile Наскоро реших да си взема пръст от едно старо корито, което беше прибрано в оранжерията със събраната от мен пръст от къртичини за разсад. Моят любим черен котарак, който е свикнал на котешка тоалетна, беше припознал точно това корито и съответно пръстта беше вече неизползваема. Дворък е над декар и половина, ама не, явно е прекалено открито за него там...

# 599
Тути получи гърч отново в 03:15 до 03:20.
Вече се отчаях.

Общи условия

Активация на акаунт