Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви дейности може да извършва едно дете на 6-месечна възраст според българските стандарти?
Какви са промените в отношенията между майката и детето през седмия месец?
Какви са съветите за стимулиране на потенциала на детето от 7 до 9 месеца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви дейности може да извършва едно дете на 6-месечна възраст според българските стандарти?
Според българските стандарти, на 6-месечна възраст детето може да се опитва да стои изправено, като се подпира, да се обръща от гръб по корем и обратно, да повдига глава, за да види нещо от интерес, да хваща крачета и играчки в обсега си и други дейности. Те са част от нормалното развитие на детето.
-
Какви са промените в отношенията между майката и детето през седмия месец?
-
Какви са съветите за стимулиране на потенциала на детето от 7 до 9 месеца?
Съветите за стимулиране на потенциала на детето включват осигуряване на пространство за усъвършенстване на движенията, подпомагане при сядане, изправяне, стоене и ходене, предоставяне на подходящи функционални играчки, игра с детето, запознаване с различни факти за животни и предмети около него, общуване с други деца и прилагане на други подходящи методи за стимулиране на развитието на детето.
-
Какви са препоръките за прехода от 3 на 2 дневни спанета при дете на 6-8 месеца?
-
Какви са препоръките за хранене на бебета от 6 до 8 месеца?
Браво на него, голям сладур, как си пази сестричката!
Той пък изяде 50гр както никога. Сложих кърма и стана доста рядко (не исках чак толкова да разреждам, но...). После тръгнах да пускам бебешките дрешки за пране, но чак като пуснах програмата се сетих, че съм сложила от нашия гел за пране и омекотител. Много съм зле. 
Винаги сме искали поне две деца. След 3 години забременях непланирано. Когато разбрах много се уплаших, че няма да се справя. Бяхме на море, имах вече 8 дни закъснение и мъжът ми просто отиде за тест. Когато видях двете чертички доста плаках от страх, но се взех в ръце. За съжаление не ни беше писано да се роди това бебче. Още на първата ФМ се видя проблем, но трябваше да изчакам и да отида на още няколко мнения. Направих после още няколко ФМ и хорионбиопсия и за съжаление трябваше да прекратя тази бременност в 17г.с., защото нямаше шансове за нея.
Беше ужасно емоционално преживяване и голяма болка ми беше, а и един от докторите изказа мнение (преди да се разбере, че трябва да прекъсна бременността), че е момче и аз през цялото време си живеех с тази мисъл, но когато получих хистологията пишеше, че е било момиченце. После се молех един ден да се върне при мен здраво момиченцето ми. Беше ми трудно да се събера психически и отново да се почувствам готова да мисля за бременност. Повече от година ми трябваше да се съвзема. Отново бързо забременях, но бременността се оказа биохимична. Пак сълзи и болка, че толкова искам още едно бебче, но явно не ни е писано. И тогава срещнах моя любим доктор! Начертахме план, пускахме изследвания и на втория месец бях бременна. След безброй изследвания, следене, пътуване, инжекции, два пъти ковид и притеснения днес си гушкам сладкото пухче.
Всички ще оцелеем. Всичко се забравя и остават само хубавите спомени иначе нямаше да се навиваме за още деца. На мен и двете раждания не ми бяха леки, но това не би ме отказало от още едно например. Винаги съм искала поне две деца и съм сигурна, че ако бяхме останали с едно щях да съжалявам цял живот, особено като се познавам. С две деца е трудно, но на мен и с едно не ми беше лесно. А някои може и с три да не им е трудно. Децата са любов, щастие и смисъл! Да са ни здрави!