Отговори
# 180
  • Замък сред облаците
На Филипс шишета сме ние, биберон 4 му е маркировката, с 3 дупки.

Трета смяна на размер биберони ни е това, според мен като има нужда от повече мляко, а му идва слаба струята от по-малкия биберон се активира принципа като при сукането - прищраква копчето и мозъка дава сигнал че няма смисъл повече да пие. Това си е моя теория, но като беше на 4м точно това стана и като сменихме бибероните от размер новородено към следващия се разяде нормално.

# 181
АА,кой от двата? Звучи доста правдоподобно това с дупките, искам да пробвам и аз ... благодаря за споделянето!🙏

# 182
  • Замък сред облаците
Натурал Simple Smile интересно е че по-големите шишета вървят с биберон 6+ с 3 дупки, я ако искаш да купиш само биберон 6+ е с 4 дупки 🤷🏻♀
Ей тези са нашите:
https://remedium.bg/avent-natural-butilka-za-hranene-s-biberon-n … a-x330-ml-23989/p

Сетих се какво ми беше на акъла следобеда. За добрия сън допринасяли храни богати на триптофан - примерно овесена каша с банан. Simple Smile

# 183
интересно, и аз купих биберони 6 плюс, но дупката е като кръстата отверка, но само с три лъча а не са отделни дупки.

ще опитам и аз овесена каша с банан 😁 имам нужда, аз се чудя защо така скачам на банани последно време

# 184
Овеса знам, че е с глутен, той не се ли дава по-късно?
https://roditel.bg/vavezhdane-na-zarneni-hrani-sas-sadarzhanie-n … enyuto-na-bebeto/
Освен ако не е изрично упоменато "безглутенова овестна каша". Знам го, защото баткото много яде овесени ядки и по едно време му спрях глутена, та търсех безглутениви овесени ядки.

# 185
Ще взема аз да си направя овесена каша с банан Grinning Дано поне аз спя.

Само да кажа за първия тип биберони , които Gina е показала,те са за анти-колик шишетата, които са различен модел от тези, за които АА говори.

# 186
  • Замък сред облаците

Само да кажа за първия тип биберони , които Gina е показала,те са за анти-колик шишетата, които са различен модел от тези, за които АА говори.

Тя спомена, че има и двата модела Simple Smile

https://roditel.bg/vavezhdane-na-zarneni-hrani-sas-sadarzhanie-n … enyuto-na-bebeto/
Освен ако не е изрично упоменато "безглутенова овестна каша". Знам го, защото баткото много яде овесени ядки и по едно време му спрях глутена, та търсех безглутениви овесени ядки.

Овесената каша на Холе е gluten free, dairy free.
Овесът принципно е без глутен, но овесените ядки се пакетират често на линии с глутенови продукти и съответно може да са замърсени с глутен. Овесът сам по себе си няма.
Дискутирахме го тук преди има-няма 2-3 седмици.

# 187
Преди сън ли се приема овесената каша с банан? 🥱

Моят мамин синковец плаче когато обърна гръб или се отдалечавам от него, дори когато е в баща си 🤦🏻‍♀️

Относно храненията са 5 пъти на ден, АМ е 170 мл, а часовете са около :
1. 8:30-9ч от днес каша с плод и добавям АМ общо 170гр;
2. Около 12ч зеленчук 90гр, дохранване 80мл АМ;
3.около 15:30- 170 мл АМ (до вчера тук беше плод и дохранване с АМ, но плода изместих на 1во и за десерт на 2ро хранене) ;
4. 18-18:30- 170 мл АМ;
5. 20:45- 21:00 - 170мл АМ.
На 1.02 ще става на 7м.

Авокадо дадох чисто, просто намачкано. По този начин давах и банана.
Още нещо исках да напиша в отговор на някого, но просто изключих какво беше, и за кого 🤦🏻‍♀️

# 188
  • Замък сред облаците
Не, по всяко време на деня Simple Smile ама понеже други храни с триптофан са млечни, дива риба, ядки - все неща, които още не даваме,  и овеса и банана ми се набиха в главата Simple Smile

# 189
Не, по всяко време на деня Simple Smile ама понеже други храни с триптофан са млечни, дива риба, ядки - все неща, които още не даваме,  и овеса и банана ми се набиха в главата Simple Smile

Скоро ще стигнем и до още 😅
Много искам да ви споделя позата, в която моят хубосник заспива 🤣 Главата задължително трябва да виси😅 
Забравих как се скрива съдържание, ако може подсетете

# 190

Тя спомена, че има и двата модела Simple Smile

Овесената каша на Холе е gluten free, dairy free.
Овесът принципно е без глутен, но овесените ядки се пакетират често на линии с глутенови продукти и съответно може да са замърсени с глутен. Овесът сам по себе си няма.
Дискутирахме го тук преди има-няма 2-3 седмици.

А, извинявам се. Уж всичко съм чела, но пак съм нещо недочела. 🤣

# 191
Ох и аз се зачудих днес за това см, а и друг път май си го използвала, но тогава разбрах см му. Grinning

Май морето не ви е все още на дневен ред, а пък на мен ще ми гръмне главата да го мисля, но като знам, че после трябва да мисля за 3 рождени дни, да стягаме баткото за училище и много ще ми дойдат нещата за мислене.

За храненето не мога да дам кой знае какъв съвет, освен да действате по- интуитивно и да не се вглеждате във всеки грам, лъжичка или калория.
Радвам се на децата, които си хапват и тайничко се надявам и моето човече да прояде. Вчера и днес му дадох за първи път оризова каша с плодово пюре от сливи. Вчера първата лъжичка я изплю, после хапна няколко. Днес хапна повече от нея. На обяд стиска устата и нищо не пожела да хапне и двата дни.

Новото му изпълнение е лежейки по гръб, вдига двата крака нагоре и със сила ги тряска надолу. После се пъчи.

Такива пюребрани гледах в Алиекспрес.

Аз нямам идея по колко яде. Освен това и режимът ни е "плаващ". Не знам кога ще се оправим.

Зелена чушка с баткото съм дала на 8м (захранен на 6м). Сега мисля да предложа от плодовете ябълка и авокадо, от кашите елда и евентуално царевица и след това да дам месо. Тъкмо ще е на 7м до тогава.

Лотос, [spoiler ] [/spoiler] е за скриване на съдържанието.

Благодаря ви, че споделяте. Всичко е полезно. Hug

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 00:43 от Miss_Independent5

# 192
Miss, благодаря 🤗
Пожелавам ти да стане дете с апетит и желание за хранене. Аз отглеждам точно такова дете, всичко си изяжда, само веднъж се разплака да му давам вече млякото и да спира с пюрето (мисля беше доста гладен, а с пюрето се засища по-бавно). Изпи си млякото, реших да го пробвам с останалото пюре (около 15 грама), доизяде си го 😅 Калории не броя, но му тегля, т.к разбира, че е нахранен едва когато е преял и после много повръща (и без това е с рефлукс, допълнително повръщане не ми трябва).

Нещо се назландисва на сиропа за хемангиома, като го изпие и се разтърсва. Бях чела в групата, че на някои деца не им харесва. Той попринцип като свърши дозата на някое лекарство плаче за още, дано това втрисане да е нещо временно, че тепърва ще се вдига дозата.

Относно повръщането се извинявам, защото забравих коя от вас беше писала дали повръщат когато са по корем. Моят повръща дори и да са минали 3 часа от храната, понякога е само връщане, но понякога повръща. На АР мляко е, уж нещата са малко по-добре, до преди 3дни беше и на сироп за рефлукс. Повръща и когато вземе да се набира напред и когато много се търкаля, не се спира, също когато го преобличам много внимавам, че и след него повръща. Стигала съм до 3 преобличания едно след друго. Надявам се скоро ще го израстнат повръщането и да се спре с това често преобличане.

# 193
АА, благодаря за пояснението!
Пфффф,това за четворка с три дупки направо ме разби)))от снощи се чудех защо каза,че са 3 при положение,че всичко ,което намерих,индикира 4😅 сега стана ясно..т.е. трябва да си купя шише за да имам този лукс😋

# 194
  • Замък сред облаците
интересно, и аз купих биберони 6 плюс, но дупката е като кръстата отверка, но само с три лъча а не са отделни дупки.

ще опитам и аз овесена каша с банан 😁 имам нужда, аз се чудя защо така скачам на банани последно време

Това е биберон за гъсти храни, и такива продават. Снощи съм пропуснала да прочета Simple Smile

https://remedium.bg/avent-natural-biberon-s-y-prorez-za-gasti-hr … a-x2-broya-6342/p

Аз като цяло мисля, че ако детето няма проблем такива биберони пречат на развитието. Нали храненето с лъжица и ЗВБ позволяват трениране на езика, което е важно за изговаряне на звуковете и проговарянето на следващ етап. А смукането на храна с биберон не го подтиква да развива това, нито да опознава храната. Освен това знам че риска от задавяне, ако даваш пюре така, бил по-голям точно защото не гълта с езика а смуче.

Общи условия

Активация на акаунт