Отговори
# 165
  • Замък сред облаците
Ей, бях забравила за Балев био. Ще се възползвам като ходим до свекърите събота, мерси!

# 166
А и зелена чушка бях взела оттам, пека, беля и смесвам с картоф - много му хареса, нищо че нагарча. Че май готово пюре със зелена чушка не съм виждала, а пък е добър период за въвеждане.

# 167
  • Замък сред облаците
Аз червена знам че трябва, ама още не съм.

# 168
Здравейте, ето какъв е режима на Виктория, доколко е правилен не знам ама по него си караме 😁
Сутрин към 9 - 150мл АМ , не иска повече
Обяд 12-12:30 - зеленчуково пюре с жълтък или заешко ( само него съм вкарала досега ) грубо около 200 грама
Следобед 15:30-16 - каша с плодово пюре или намачкан  банан 😁 около 200 грама също
Вечер към 20 часа - 210 мл АМ
Посреднощ 😁 Към 2-3 по принцип - 180 мл АМ
Това е засега, чудя се кое да е следващото заместено хранене дали сутрешната или вечерята , не помня как действах с каката.
Вода пие доста малко, цял ден предлагам, но просто не иска. И шишета смених, и чаша купих и пак си е като Камилче 😁😁

# 169
Не знам, на нас не ни казаха каква чушка, но после гледах по разни таблици, че дават зелена за този период, но няма значение де. Водя се и по цветовете аз, че евентуално по-червените може да са по-алергизиращи, но това е някаква измислена от мен логика.

Валена, добре звучи менюто ви, явно и ти даваш вече жълтък и месце Simple Smile Аз мислих, мислих и реших че и мойто дете ще порасне, дори и да отложим с един месец жълтъците и месото както казва ЛЛ 😁 та реших че ще го слушам пък каквото такова (засега де).

# 170
  • Замък сред облаците
За чушката специално идеята е че червена е узряла моята логика Simple Smile

Грахът млечен ли е в Балев био - spring pea, тоест?

# 171
Аз днес поръчах от тук, имат секция с храни за бебе- https://www.bioselection.bg/za-bebeto-cat41.html

Отделно взех и на моравско село картофи и моркови, да ги сравня с тези на Софина/ харесаха ми, но някои от картофите бяха измръзнали и всички зеленчуци бяха много кални, ясно че от земята излизат, ама направо е страшно миене и търкане на всяко./

Малко златни ми излизат, но ще видя какво ще дойде, особено за броколи, карфиол и тиквички.

Вие как дадохте зелената чушка и спанака? Искам и авокадо да дам, но освен с банан не се сещам с какво да го предложа, а не съм стигнала плодовете.

Маги, за схема силно казано- в петък стават 3 седмици от както започнах/ беше на 5+++/, вкарах зеленчуци: картоф, морков,  пащърнак, тиква, тиквичка,  сладък картоф, днес броколи и мисля, ако всичко е наред да почна  от понеделник месото, че вече ще е на 6,5 месеца тогава. Нашата педиатърка ми каза 1 седмица месо, след това 1 седмица  жълтък, за да ги въведа, после през ден. От следващия месец ще почна с кашите/ като стане на 7 месеца/. Като идея харесвам алгоритъма на Владимирова, но може би ще вкарам малко по-рано плодовете около кашите.

# 172
  • гр.Пловдив
Мира, и аз давам готови пюрета основно.

Мен това ми направи впечатление при Теди - изяжда 190гр плод, обаче 130мл мляко; в случая обемът на плода е повече, цяло бурканче, тоест не е до капацитет на стомахчето. Затова се вкарах в разсъждения и коментари. Вариант да не иска повече мляко е, ако още е на по-малкия размер биберон на бутилката и да ѝ идва слаба струята мляко.

AA,на голямо шише е 260мл ,но повече от 100мл рядко й се случва да изпие,макс 120 да кажем,имам идея,че не й харесва млякото, и да, събират се около 5-6 пъти АМ ,но количеството не е голямо реално Thinking

А зеленчуково пюре с месо на обяд винаги бурканчето е от 125 гр и й идва свръх все още ,кашата е към 200гр и ще я преместя за вечеря както ме посъветвахте Hug

# 173
  • Замък сред облаците
Да, и вкуса на АМ е вариант 🤗 дано сме ти били полезни и сме те улеснили 🤗

# 174
честно казано, не си спомням, а съм хвърлила опаковката, в една синьо-зелена май картонена кутия беше

# 175
Аз вече май ще се ориентирам към домашно приготвени пюрета. Днес на обяд си отварям моркова - ми съвсем слабо беше завита капачката, изобщо не изпука, според мен или е бил отварян в ДМ, или децата ми са го отваряли, но никой не си признава. Отделно като гледам пюретата нататъка - масово с царевично брашно, оризово нишесте....нещо май не искам така.
Влязох в ebag току що, сложих в кошницата картофи, моркови, пащърнак, тиквички, карфиол, сладки картофи. Броколи пише, че днес очакват доставка, така че ще изчакам. От моравско село са май. Мисля да ги сваря, пасирам, замразя във формички за лед и прибера по торбички в камерата, а преди ядене да размразявам на водна баня. Нещо такова ще бъде.
Но и в биоселекшън има доста избор, може и от там да ги пробвам. Като цяло...на Софина и Моравско село имаме ли им доверие? Имате ли сертификати и т.н., сигурни ли сме, че не са пръскани и нямат нитрати? Поне над допустимото за пеленаче количество....

PS, пак щях да забравя. За нефролог направлението с код 53 ли трябва да бъде или може 17?

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 17:42 от Raffaella_

# 176
  • Замък сред облаците
Софина имат сертификат и е подновяван скоро (те нали са за срок от 5г), а са от 2010г някъде на пазара.
Картофите и морковите им имат вкус на бабините 🥺 в момента точно нагъвам един суров морков, нищо общо с обичайно срещаните по хипермаркетите.

Още нещо исках да ви кажа, че се сетих следобед докато се разхождахме ама какво беше….

П.п. Днес взех от месарницата сирене Дюлево, жестоко е 😅 това за мама и тати де, не за бебоците

# 177
Мамите с шишетата,като стана въпрос за бибероните, кои марки и размер използвате? Стана ми интересен коментарът на АА за размера и количеството изпито АМ...аз имам на авент и двата модела,размер 3, меките за мляко,твърдите за вода
За режима-водя се изцяло от нея,горе-долу така,получават се 7-8 хранения,макар че часовете и количествата доста варират
6- 90 мл АМ
8- 60 мл АМ
10- 90-120мл АМ
12- 90 гр пюре с месо и 60 мл мляко
3-100гр млечна каша и 60 мл мляко ,без плод,още не съм въвела
6-90-120 мл АМ
8-150 мл АМ
12-150 мл АМ

# 178
Аз за МорАавско село съм малко недоверчива  ще ги пробвам, иначе са сертифицирани, ама в България знаете как става. На Софина наистина са много вкусни, но доста от нещата вече ги няма, аз взех пащърнак, сега гледам, че е изчезнал.

Освен картофи, какво друго не можеше да се замразява и ставаше гадно? Вече съм забравила съвсем.

Някой за София да е попадал на хубаво месо? Още тая надежда,че ще намеря и ще си замразя да имам.

# 179
Брат ми ми хвалеше някаква месарница в локалното срещу парк център - било хубаво и евтино месото, като за възрастни де. За месо от пасищни животни/био месо не знам има ли откъде.

Общи условия

Активация на акаунт