Отговори
# 360
  • Замък сред облаците
Деси, ужас просто… 😒 Радвам се, че вече сте се постабилизирали 🤗

Ние минахме на ДК, Йоан е качил 400гр, на ръст няма промяна, глава и гърди +1см. ЛЛ беше много доволен че си хапва стабилно. Каза че няма да бързаме при него, сега жълтък, след месец глутен и после месо.
Даде направления за изследвания и коремна ехография, препоръча ни д-р Филипова в 14 ДКЦ (пиша, за да не забравя името).

Аз днес пръсках със Саво срещу мухъл в хола. Имаме подпрозоречна ниша на цялата външна стена, тя е без пряк достъп, че пред нея е радиаторът. Тааа там обикновено се образува мухъл и държим фронта зимата, но тази не успяхме с цялото съхнене на бебешко пране (няма сушилня) и като чистих в неделя ми призля. Напръсках преди да излезем за ЛЛ, отворих прозореца, сега сме залостени в спалнята и детето е “под арест” в кошарата. Ама днес така. То ни с мухъл може, като напръскаш пък и хлора е ужасен…

# 361
Абе някой като каза че Бочко бил концентрат и се замислих че те реално всички гелове за миене на съдове са вид концентрат и винаги се разреждат по един или друг начин, като миеш с гъбатаЬ хванах един друг дмски и на него пише да се разрежда, даже с 5, а не с 1 л вода както Бочкото. Че нспоследък много ми изсъхват ръцете и се зачудих дали не е от препарата. Ама на мен всичко ми изсъхва и лице и устни, ужас е постоянно мажа

Купихме няй-сетне и точния биберон и Йоан най-сетне си засука мляко от шише като хората. че даже доста поизпи вчера вечерта. Доволна съм , утре спокойно ще си изляза вечерта на йога, живот и здраве.

АА, тоз нашият педиатър много интересен човек, на осем и кусур месеца тепърва месо, те децата тогава на кухня ги записват 😁 Ама сигурно има нешо предвид. Аз обсче като кърмила досега, се глася от другата седмица да почвам пуйка и заешко. След като голямия ми ужас яйцето се понася добре не се страхувам толкова от месото. А и Йоан не провявс никакво желсние към плодовите пюрета. За това пък много обича чиста оризова каша, но мисля да зяпичнс да му я правя млечна, че това си е доста въглехидрат. Но едно по едно. После мисля да заменя кашите с безглутенови палачинки и да му давам да гризе. Всъщност плодове яде само печена ябълка дотук или суров банан но само на парчета, само дето купешките плодови са много кисели, и мЙ това не го кефи, а бананът не му е интересен ако му го давам с лъжичка

# 362
  • Замък сред облаците
Не знам, явно действа индивидуално и мен ми допада. Може би има нещо с протеините, защото жълтък каза само 2 пъти седмично с постепенно увеличаване (колкото грах зърно, колкото лешник, колкото орех и т.н).

Аз вчера дадох за пръв път “цяла” храна - банан разделен на три както Solid starts препоръчват. Беше му интересен, но му се чупи в ръцете (нормално), сбута няколко парчета в уста, изплю ги, гагна накрая и понеже нещо се притесних намачках остатъка и му го дадох с лъжичка, после додадох и малко кайсиево пюре (нова храна). Още не седи съвсем стабилно в столчето, като се умори се сгъва на две 😄 и ще отложа една идея предлагането на храни по ЗВБ докато е по-стабилен.

# 363
Деси, стискам палци да оздравявате бързо и без да повтаря.

АА, мухълът е ужасна работа, в старата спалня/ беше северна/  беше избил в гардероба и аз една зима така пръсках и после с дни не се дишаше, дано се измирише при вас скоро.

Да, наистина е интересно  всеки лекар  какъв различен подход. Йоанчо стана стръвниче откакто му дадох месото, направо е на скандал, ако се забавя или види пюрето в купата и минат 2 минути докато изстива, ще видя как ще е другата седмица с жълтъка, там малко повече се притеснявам.

# 364
Ами не знам колко е индивидуален, защото ние се падаме ту при него, ту при колежката му и общо взето доста набързо ни се казаха от нея нещата, като няколко пъти повторихме, че е почти на 7 месеца, че тя някакси го третираше като 6-месечен, вероятно заради децата на АМ. Но няма значение. Пичове са като цяло, дано не бъркам, че не ги слушам, но реших да съм по-смела
Тъкмо това си мислех и аз, че не съм давала още кайсия и праскова, ама предпошагам пак няма да му се харесат, за това ще слагам една две лъжици в кашата, да не усеща много и се надявам, че по-нататък с предлагането ще се отвори и за тях. Според Маги Пашова една храна се предлагала по минимум 20 пъти, та ще предлагам и аз до откат. Иначе зеленчуковите ги яде с голямо удоволствие (ако са топли и домашни), понякога приема и купешко, ама пак задължително достатъчно топло, иначе ме поглежда с един разочарован поглед, смотолевя нещо на бебешки и почва да дърпа лъжицата

# 365
  • Замък сред облаците
Аз днес това коментирах, че той още седмица и е на 7-месеца, Спасов репликира: водим се по коя поред детска консултация е 🤷🏻♀

# 366
Аз днес това коментирах, че той още седмица и е на 7-месеца, Спасов репликира: водим се по коя поред детска консултация е 🤷🏻♀

Е? Никак не ми звучи правилно това. Ами ако сте изтървали една поради някаква причина? Ами ако сте направили повече в месеца? Не се водим по бебето, водим се по това колко пъти е идвало при мен?

Деси, пореден ужас, поредни болести! Оправяйте се бързо и малко почивка от болестите, аман!

# 367
  • Замък сред облаците
Е, то е около 2 седмици след като си направи месеца (този път 3), мисля че почти никой не си ходи на датата на месеца вече.
А и вероятно има значение откъм ваксини, ако има отложени ваксини, може да се забавят още алергените като жълтък, глутен. Докторката пък предния път каза че той е един от малкото с всички ваксини на 6м, масово в техния кабинет ги влачели до 8-9 месец, я щото боледуват, я щото майката иска да ги разделят.
За нас това небързане работи добре. Детето расте с добър апетит, наддава стабилно, изключително активно е, спи добре, трупа нови умения. Не смятам да подлагам на съмнение съветите, които досега работят добре при нас.

# 368
Ние сме от тези влачещите.. Последно сложихме ноември. Декември нямаха ваксини, началото на януари пак нямаха, посредата бяхме болни всички вкъщи от грип, на 25.01 ни отмениха часа, заради грипната епидемия, сега имахме за началото на февруари и пак е отменен.. много ми е притеснено с тези ваксини, че ги бавим 😔😔😔

# 369
О да! Не ме разбирай погрешно, просто ми стана странно, нищо повече Simple Smile

# 370
  • Замък сред облаците
Извинявам се и аз ако бях малко рязка, днес ме тресе ПМС нещо 😅

# 371
Леле ПМС, едно от нещата, които ме стряскат сега като намалявам кърменето 🙈 Година и половина съм без цикъл и това тка ми се харесваше. Ама пък си спомням как ми беше гадно, после ми идва и се отпускам, а сега няма отпускане Simple Smile)

АА, честно казано и аз щях да го слушам, ако Йоан не се дърпаше така на плодовете, а не мога да го тъпча само с каша един месец, та това ми даде допълнителен стимул, освен тревогите ми за желязото, които са непотвърдени.

# 372
  • Замък сред облаците
За желязото вместо да се тревожиш, аз на твое място бих пуснала венозно и да мирясам, в смисъл да знам в каква посока да действам.

Една приятелка я скастрих онзи ден, вече два месеца се тревожи вместо да пусне изследвания. Детето е на 11 месеца, злоядо и вяло в последно време. Караха гадния грип декември, няколко месеца преди това ковид. Тя разчита че при евентуално ниско желязо (то се смъква и при боледуване) спанак и жълтък ще помогнат. За спанака както знаем е мит че дава много желязо, а жълтъка тя дава с кисело мляко, което пък води до неусвояване на желязото.
Давам го само като пример че аз такива неща не мога да си причиня. Ако се съмнявам дали детето е ок, отивам на изследване, не да губя време и да се тревожа седмици и месеци наред 🤷🏻♀

# 373
Е не при нас още не е назрял моментът, но мисля да пусна от периферна кръв, и ако има отклонения там, ще мисля дали да пускам и друго. Но предвид че е кърмено бебе, не мисля че има големи противопоказания  да почна малко по-малко да му давам месце и яйце, предвид че видях че мои близки захранваши по ЗВБ дават всичко от 7-8 месец.

# 374
  • София
Благодаря момичета, дано вече да сме здрави. Аз също последните две ваксини влача.. декември бяхме болни, януари отложихме заради Калин, сега пак болни.. Имаме дата 7ми февруари, но ще видим до тогава дали ще са напълно ок. Мисля да задържа Калин вкъщи до края на февруари да минат епидемии, пандемии и да укрепнат и двамата вкъщи , че ми писна. Гледах алгоритъма за захранване на д-р Владимирова, някой беше пуснал клипче и съм впечатлена. Много неща ми допаднаха, много съвпадат и с моето действие, само се чудя как съм я пропуснала тази докторка като Калин беше бебе. Та, успоредно със зеленчуците почвам и месото, след него жълтъка. След седмица почвам и кашите. Като цяло по два дни давам новост, защото мисля не сме с алергии и не се притеснявам толкова. Хемоглобина и беше 114, не е оптимално, но не е и толкова зле.

Общи условия

Активация на акаунт