В момента чета...82

• 40 106
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
"Списъкът"Луси Фоли.
Никак не съм очарована. Толкова предвидима ,че сякаш съм я чела . Едва ли бих прочела нещо друго от авторката.

Почти преполових "Яж,моли се и обичай" . Преди много години гледах филма и помня, че много ми хареса и все се канех да прочета и книгата. Та една приятелка ми я даде на скоро . Ами стигнах до пристигането й в Индия дано е по-интересно защото в Италия беше пълна скука. Общо взето никакво удоволствие не ми носи до сега и очакванията за книгата са ми попарени с вряла вода предвид филма.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 16:45 от CoCoMilk

# 661
  • София
И накрая се чудех дали е най-добрия исландски автор, само защото е единственият Grinning

Чак единствен не е Simple Smile
На прима виста се сещам за Ирса Сигурдардотир и Арналдур Индридасон.
Така че имат, не е като да нямат. Друг е въпросът, че стилът им е по-особен и различен от този на останалите скандинавски автори. Малко по-спънат и някак си по-суров. Аз си ги харесвам и тях, исландците Simple Smile
А конкретно първата книга на Рагнар ("Снежна слепота") не беше успяла да ме погълне в атмосферата си и не я бях оценила добре.
Радвам се обаче, че не се отказах от автора и в следващите му книги ми се струва, че нещата започнаха да му се получават по-добре Simple Smile
Добре, че ме чака последната му , че нямам търпение да се завърна в Сиглюфьордюр Wink

# 662
И Йон Стефансон, от него на български са преведени 2 книги - "Между ада и рая" и "Тъгата на ангелите", в които можем да се насладим на невероятно красив и поетичен език. За мен лично е един от най-добрите съвременни писатели, надявам се българските читатели да имаме шанс да прочетем още от неговото творчество.
От Лиза Сий съм чела "Чаеното момиче" и ми беше много приятна, хареса ми, но не е от авторите, които ми въздействат и трогват. Все пак пише увлекателно и четивно, така че с удоволствие ще прочета и новата книга. За жените гмуркачки се споменаваше в "Бяла хризантема" и оттам темата пробуди интереса ми.

# 663
На прима виста се сещам за Ирса Сигурдардотир и Арналдур Индридасон.
Така че имат, не е като да нямат.
[...]
Добре, че ме чака последната му , че нямам търпение да се завърна в Сиглюфьордюр Wink
Как им запомняш имената, Миж? 😁 - дотир и - сон ясно, ама преди това голямо изкълчване на езика пада. 😁

И аз я харесвам Лиза Сий, а и предвид, че Азия ми е много непозната, след всяка книга научавам по нещичко. Поръчах и новата ѝ книга, ще я чета може би скоро...

# 664
  • Чукарландия
Сега видях, че има и трета преведена книга на Йон Стефансон - Сърцето на човека. В Гудрийдс са номерирани, значи са поредица. Записвам си ги за прочит, благодаря Райна! 🌹
Обичам и исландците! 🤗

# 665
  • София
Прочетох Последното, което ми каза. Не кой знае колко оригинална идея, но интересна. Но стилът на писане не ми допадна - сякаш книгата е писана набързо. Действието препуска и на мен ми липсваха детайли. Дадох ѝ 3 от 5.

Започнах Хартиеният дворец. Прочетох доста противоречиви мнения за книгата. Съвсем в началото съм, но има една вулгарност, която леко ме отблъсква.

# 666
Сега видях, че има и трета преведена книга на Йон Стефансон - Сърцето на човека. В Гудрийдс са номерирани, значи са поредица. Записвам си ги за прочит, благодаря Райна! 🌹
Обичам и исландците! 🤗
Поредица са, само че "Човешкото сърце" не знам да е излизало на български, може би на друг език е преведена?
Да знаеш, че ще плачеш, защото са много, много тъжни, а неговият на разказване допълнително усилва усещането за скръб и безвъзвратност.

# 667
На български са изчерпани изданията на Стефансон - поне не откривам. Къде могат да се намерят и в каква последователност са?

# 668
Изчерпани са от години, като третата част не е виждала бял свят, въпреки че в Гудрийдс се появява с корица на български - нито в библиотеките, нито в каталога на издателството не я виждам, а и в книжните новини на "Аз чета" не съм попадала на информация. Надявам се да я видим някой ден.
"Между ада и рая" е първа част, следва "Тъгата на ангелите" и "Сърцето на човека" трябва да е третата.

# 669
Момичета, приключих “Вода за цветята”. Хареса ми, но е от книгите, които знам, че не бих препрочела. Освен нея, и за “Проект Истина” усещането ми е същото. Така че, ако някой има желание, нека ми пише, подарявам ги.

# 670
Сетих се, че имаше оплакване за липсващи страници в книгата Хартиеният дворец. Слава Богу при мен не липсват, но 15 страници са обърнати и в обратен ред. Явно дефектна партида

# 671
  • Русе

Не съм чела книгата и нямам намерение,но вчера си пуснах филма, който все още не съм изгледала, защото установих, че в очакваният любовен триъгълник не е центърът жена, а мъж. Не са спестени секс сцените и оралната любов. Имам чувството, че вече във всяка трета книга се натрапва темата за еднополовата любов и става меко казано досадно.....
Иначе прочетох , която е от онези книги , която няма да се хареса на всички,но засяга важна тема: конкурсите за мини мис и как увреждат психиката на детето и родителите и изкривените представи за красота, която не е естествена толкова, колкото с добавени подобрители. Разказът тече като дневник,без пряка реч и буквално проследяваме самоунищожението на главната героиня, която иска да отмъсти на майка си. Специфична книга.

# 672
  • София
С известна досада прочетох "Когато вярвахме в сирени" на Барбара О'Нийл.
Историята е за две сестри, с детство, минало в дисфункционално семейство. Едната сестра изчезнала и смятана за мъртва, другата я намира неочаквано...стари семейни тайни...драматични събития... множество нелогични постъпки....любов (разбира се!)...бля...бля...
 До средата някак си я изтърпях и я четох съвестно, оттам до края я минах на вентилатор.
На по-романтичните ще им хареса, аз за пореден път се убеждавам,че този жанр не е за мен или просто книгата трябва да е адски добре написана, за да ми хареса.
Сложих оценка от 2*.

# 673
Има един израз на английски "curiosity killed the cat". Е, не ме уби, де, но загубих два дни с книгата на принц Хари. Доста ми беше скучна, на моменти се чудех, защо е избрал да разкаже някои неща и то не защото са скандални или обидни, а просто супер скучни и незначителни. Нямам идея каква толкова е сензацията.

# 674
  • Mostly in my mind
До 100 стр. съм на "Един аристократ в Москва". Срам ме да кажа, но малко ми е скучна. Blush

Общи условия

Активация на акаунт