Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 50

• 72 355
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Честито на всички празнуващи, на Mikkey бързо оздравяване! Днес си имам рожденичка. Тортата която и направих.

# 511
mimi0585, чеситита рожденничка! Здрава да бъде и животът й да е прекрасен, като чудната торта, която си й приготвила! Heart
Mikkey, бързо да отминава! Heart
Вкусни питки с мляно месо изпекох днес. Лесно се приготвят и са чудесна идея за хапване по всяко време на деня. 😋👩‍🍳🥨
https://inthebeniskitchen.com/2023/02/17/%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B … JCkusYR-v4b3E9YT4

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 20:15 от beniii

# 512
Мими, Честита да ти е рожденичката.
Много нежна торта.
Мики, бързо да оздравявате. Hug

У нас - бабекови кюфтета и кебапчета на грил тиган гарнирани със зелена салата с рукола, пресен чесън и авокадо овкусени с горчичен дресинг:

# 513
Mikkey- бързо да се оправяте, тамън се оправи времето.
Мими - да е жива и здрава девойката и ако няма гадже ,пу за моето момче водолейче 😂
Бени - тия дни тази вкусотия ще се пробва!

от мен не плейтвано свинЦко с гъби

# 514
Пилешка супа от филе, моркови, картофи, фиде, магданоз и застройка от яйце и лимон

# 515
  • София
Честит празник, Mimmi! Здрава, щастлива, обичана, успешна да е порасналата ти принцеса!

Mikkey, бързо оздравяване на вас! 🤗

Патешки маншон с бира (пекох 3 часа и очаквах да стане мозък, ама тц...)
За мен със зелен боб с масло, за другите - с картофи с масло.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 22:45 от AnyHr

# 516
Мими , честита рожденичка! Да е здрава и много щастлива! 🌹
Мики , бързо оздравяване. ❤️

Бяха ми останали малко свинско и пилешко месо, половин тиквичка и набързо приготвих вечерята : свинско и пилешко с лук, морков, тиквичка и картоф. Получи се вкусно. 😊

Лека нощ! ❤️

# 517
  • София
МАЛКА ТОРТА, ИЛИ МИНИ ПАВЛОВА С МАСКАРПОНЕ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 518
  • София-Младост
Мики, бързо да минава!
Едни пилешки крилца на фурна

И овчарски пай правих, но не остана за друга снимка.

# 519
Аз пак доста поводи пропуснах, ама така е, като не се отчитам редовно.
Мими, честита рожденичка! Да е здрава, щастлива и с късмет!
Pinko, хлебчето с левито мадре ми грабна окото. Пробвах се веднъж преди година, две, да захвана, ама не ми беше успешно. Дори уж с много чисто и хубаво брашно. Може да се пробвам пак, че самият вкус на хляба си беше много хубав, макар явно да не съм докарала хубаво левитото. Ама то май беше, че колкото повече дни минават и се подхранва, толкова по-силно става. Помня правих бюреци. Естествено станаха с вкус на хляб, не като тестото с мая, но за хляб квасът е супер.

От мен отчет с Мочи понички. От японската кухня. С хрупкава коричка и дъвчаща текстура вътре.
Брашното за тях е оризово за сладкиши. Има отделни сортове оризово брашно в азиатската кухня, което ползват за десерти.

От Мароко - тажин с пилешко и сини сливи и Марокански плосък хляб/ Msemen

Успях да изкипя тажина, ама здраве да е Simple Smile Хлебчетата препекох... изобщо Satisfied

Пържени филийки и бонбони - фурми баклавички с три вида шоколад - бял, млечен, кафяв; Маршмелоу бонбони - обикновени, пак с три вида шоколад

Яйца на очи, салата домати от буркан и прясна паста с масло и сирене

Мекици със сирене ( с нощувало тесто), пълнени пиперки с млечен сос и кекс с какао (тия неща свеки ги прави)

Пак от свеки- пържоли и печени картофи в микровълнова. Тая година ги открихме и вече правим 5-6 пъти. Много ги харесвам. Една салата с домати, краставици, лук, авокадо и накрая за десерт - мляко с ориз.

Пържени картофи; пак кекс от свеки, но този е пандишпанов и без мазнина и какао.  Една супа от мен - "както се прави в детската". Една жена пусна от книга рецепта във фейсбук и я направих. Бях яла такава в заведение за бързо хранене и много ми харесва. Аз правя пилешката с картофи, пиперки, моркови, лук и застройка от жълтък и кисело мляко. Тази е общо взето - сварено пилешко, лук, морков, домат, краве масло и застройка от брашно с кисело мляко + отделна застройка с разбити яйца. Добавих от мен малко стъбла целина, лющян и магданоз. Вкусът много, много ми хареса.

# 520
И след чудния отчет на Мереленда да се наредя и аз със закуски разни:
Диетични

И не чак толкова диетични(със стара снимка)

Скрит текст:

# 521
  • Бургас
Мереленда,как печеш картофа в микровълновата?

# 522
Мереленда,как печеш картофа в микровълновата?
Скрит текст:

Стъклена огнеопорна тенджера с капак, картофи, сол и малко масло по желание
Картофите се измиват хубаво (по желание се изчеткват с четка), надупчват се с вилица на 4-5 места и се подреждат в в съда. Осоляват се хубаво. Отгоре на 3-4 места се слагат резенчета масло). Затваря се с капака тенджерата и първо се пуска за 7 минути на максимум мощност. /аз карам с копчето за бързите 30 секунди затопляне, като нащраквам 7 минути- така ми се получиха най-добре). След като минат 7 минути изваждам, отварям, завъртам картофите и връщам за още 5 минути. После проверявам. Като натисна картофа, ако е леко мекичко значи са готови. В микрото се готвят отвътре навън и щом отгоре за омекнали значи са готови.
Разлика в минутите има ако са по-големи картофите, може да се наложи още 2-3 минути да се пекат, и най-вече разлика има ако са стари и пресни. Пресните стават за 12 минути при мен (вече 3 пъти правя), а на старите им трябват още 7 минути към 12-те, докато омекнат. Най-добре средна големина картофи да се слагат. Аз най-много съм пекла показаните на снимката. Иначе около 8-10 пека в по-малка тенджерка. Може да се подредят и изправени, да не са легнали. Пак стават.
Сервирам с кората. Някои ги намачкват с кората, ако са пресни, ръсят още сол и поливат от маслото. Аз си беля в чинията, мачкам си, поливам с малко от маслото от купата и сол и много, много ми харесват така приготвени.
Имат по-скоро печен вкус, макар да не е като на жар, но ми е по-вкусен картофа, отколкото ако е сварен с кората.

# 523
  • Варна
Отложено празненство с баби и лели за рождения ден на щерката.
Патица, пълнена с ориз и бекон върху кисело зеле - откога я проектирам... обра овациите.

Салатки от броколи и цвекло, туршийки от бамя и лукчета

Печено свинско каре, не го снимах готово

Царевични питки

Йогурт торта със смокиново сладко, не е съвършена като на Мими, но се получи много лека и вкусна.

# 524
  • ВАРНА
Сандвичи с тънък лаваш

Общи условия

Активация на акаунт