Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 50

• 72 358
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Тази вечер на азиатско

Тай кокосова супа
Азиатска салата с едамаме
Бао питки с патладжан в чеснов сос
Сладки Бао питки с лимонов крем
Скрит текст:

# 496
  • София
Пържоли с пюрета от патладжан и с картофено.

# 497
Бързи мързеливи манджи: сьомга с ориз и моркови, и пица

# 498
Кисело зеле със суджук и малко свинско.
Две години не бях яла кисело зеле от тази май пак започна да ми харесва 🤭.За първи път сама си го сготвих🤪 нещо не ми се получи много вода явно му сложих и остана чорбаливо, че и много солено стана😬  Явно се мие преди да се сготви 😂
Висш пилотаж е да направиш чиния с кисело зеле да изглежда супер апетитно 🤣

И отново сладкишът с ябълки,стафиди,
червени боровинки и портокалови кори много е вкусен😊🤩😋
Преди да бъде напудрен
И след

# 499
Морковелка , аз не мия киселото зеле преди да го готвя. Моето е домашно (мое производство). Не слагам сол на мръвката или съвсееем малко, слагам лук и малко зелева чорба (зависи колко е солена и кисела). Снимката ти е супер! ❤️

Снощи набързо, по желание на малката щерка, сготвих орзо с пилешко бон филе, тиквичка и домат, за разкош поръсих с настърган кашкавал.

Усмихнат ден! 😊

# 500

Една малко грозна торта

# 501
Солени кифлички с ким без глутен и яйца

Дежурното кремче - кисело мляко, петмез от рожков, манго, вишни, чия и орехи

Звездички с масло и сирене

Пиле с грах и картофи

# 502
  • там където има винаги вятър
Понякога и такава вечеря има/суджука, купен суров се вя на тераса, ММ редовно го "притиска", та почти е домашен Grinning/

И закуската, замразените банички от Л. /никога не съм купувала, може да не повторя/
Нямаше да ги поствам, но пиша само заради Morkovelka
Никога не съм мила кисело зеле, не слагам и от сока/чорбата.Никаква сол - само месо, червен пипер, мазнина и зеле. Готвя го на 4 степен, от 9 на моя котлон.
За мен това е най-простото готвене.
Скрит текст:
На времето, когато започнах да готвя го правех както майка. Редя от нарязаното зеле/обичам го по на едро/, слагам суровото месо/домашно беше ония години/, покривам пак със зеле. Слагам червен пипер и мазнина. Почти не го бъркам с лъжицата. В последните години обаче ММ иска да запържвам месото. Това е разликата само. Много често той го прави.

# 503
експериментите с квас при мен продължават
днес бабка с шоколад

и бабка със сладко от вишни

# 504
# 505
Зелето е домашно на баба ми и затова ме изненада колко солено стана, а грам сол не съм слагала на нищо. Сигурно суджука 🙄 друго обяснение нямам, сготвено от баба не е такова. Сок също не съм слагала. Аз и на ситно го нарязах и водата като беше повече се разкашка леко, че и не се запече добре във фурната после. Изобщо напоследък готвене не ми се отдава 🤣. Сладкишът и той при печенето не се надигна и остана леко глетав. За кошмарите съм 🤭🤫🙈
Зеле (вкусно!) сготвено от баба ми

# 506
  • София
Само първите две, после, когато ги надушат , не остават за снимка.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 20:25 от Тайна

# 507
Пилешки кълки с гъби и броколи

# 508
  • In transit
Вкъщи всички сме болни, затова сме на крем супа от тиква.

и ориз на фурна с консерва сварено пуешко месо. Много вкусно стана и бързо, най-вече. Simple Smile

# 509

Общи условия

Активация на акаунт