The Last Of Us

• 34 713
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
Епизодът наистина не беше лош, имаше тръпка, когато умната гъба дебнеше Ели. Другите сцени бяха повече пълнеж отколкото нещо съществено. Бела Рамзи определено не ми е симпатична (направо е дразнеща за мен), а лесбийската сцена ми дойде леко излишна. Не познавам играта, гледам само сериала. За съжаление се спойлнах за главното "нещо" след като питах chatgpt коя е Аби. Нямам време, иначе с удоволствие бих изгледала първи сезон отново.

# 646
Гледам първи сезон по някоя серия вечер за заспиване. Ами и в първи сезон имаше лезбо сцена, там в лунапарка Ели докато е била обучавана от Федра

# 647
Да, имаше, затова намирам повторението за излишно. Въпреки, че акцентът (според мен) беше не върху целувката на девойките, а върху опита на Джоел да защити Ели.
И за тези като мен, които нямат време за повторение на първи сезон, един клип в ютюб с бързо припомняне на основните събития:

# 648
  • Русе
Скрит текст:
Изгледах епизод 1 от сезон 2

Разочароващо начало. Все едно друг екип са правили този епизод сравнен с нивото от сезон 1.

И кой идиот е решил, че този клечок Кейтлин Девър може да изиграе Аби от играта? Аби е здрава като добиче, а тук стои като някаква балерина.
По принцип не съм играл част 2, анатема за нея и за световното зло, Нийл Дръкман, който плю на милиони ултра, хипер фенове. Запознат съм с нея и какво се случва от ютюб, но за мен всичко започва и приключва с първата и оригинална игра, която ще си остане вечна класика.
След това всичко отива по дяволите...

Скучен епизод, дразнещо и излишно феминизиран. Това ми е краткия и пълния коментар за епизода.

Епизодът бе сравнително по-бавен, но това е обяснимо, след като са решили да разтеглят историята в два пълни сезона.

Подборът на актьорите в случая бе малко странен наистина; физиката на Аби бе едно от определящите неща за самия й персонаж. Избраната актриса изглежда красива и женствена, в пълен противовес на каквото очаквах.

Три неща бих определил като леко недопадащи ми в епизода. Едното е играта на Бела Рамзи – преиграва доста момичето. Но вследствие на 1-2 момента допускам, че е възможно и да е от сценария – и всъщност не тя да преиграва, а персонажът й да театралничи постоянно и тя да следва указанията. Това ще се разбере по естествен път.

Второто бяха редовните намеци как мъжете подценяват жените, които са напълно способни да се оправят сами и не им отстъпват по нищо. Просто бе абсолютно излишно и на поне два момента ми избоде очите като пето колело.

И последното бе сюжетният наратив как "откакто свят светува, всяка дъщеря се кара с баща си и той стърчи неловко и се чуди как да оправи нещата и да възстанови връзката с детето си" и прочие алабалистики. Ами не, цялото подобно класическо "пуберско" поведение възниква съвсем скоро, едно от 50-те години насам. Преди това децата не са имали много възможност да се тръшкат, продават мурафети и правят родителите си на маймуни. Самото житие не го е позволявало. Бих очаквал в един постапокалиптичен свят също много-много бързо да отпадне тази социална динамика в отношенията между поколенията.

# 649
По напред в темата бях питала кога ще имаме достъп до втората серия от втори сезон и ми бяхте казали 20-ти, но снощи нищо никъде нямаше.... Нещо повече по въпроса някой знае ли?

# 650
Ами потърси днес.
Виждам че има втори епизод.

# 651
По напред в темата бях питала кога ще имаме достъп до втората серия от втори сезон и ми бяхте казали 20-ти, но снощи нищо никъде нямаше.... Нещо повече по въпроса някой знае ли?

По НВО я имаше, по сайтовете още я няма. Предишната мисля, че 2-3 дни по-късно излезе.

Гледах, 95% от времето бях на тръни, което за мен прави един епизод хубав. Нямам търпение за следващия. Само речите на Аби леко ми досадиха, но бяха необходими.

# 652
  • София
Епизод 2

Скрит текст:
Пресъздали са смъртта на Джоел почти като в играта, но там беше по-брутално, защото Аби налагаше със стика Джоел, докато Ели гледаше и молеше за пощада. Тук това го спестиха, а само дадоха как го доуби.
Бела Рамзи се раздаде на макс и според мен добре се справи, но някак си в играта ефекта беше много по-брутален отколкото в епизода. Но като цяло съм ОК с цялостната сцена около Джоел/Аби/Ели. Джоел искаше да се свършва по-бързо, той самия вътрешно отдавна се беше осъдил на смърт и живееше само заради Ели. И нямаше търпение да се приключва по-бързо и неговата мъка. Поне в мига преди да умре, видя, че Ели все още го обича.

Не съм съгласен обаче така да разделят вниманието относно най-сюблимния/кардиналния/шокиращия момент изобщо от двете игри - абсолютна неочакваната за всички смърт на Джоел и то още в началото... Трябваше 90% от времето да е за тях с някои локални зомби нападения ако искат да има малко повече екшън.
Но тази атака над Джаксън беше напълно излишна и много ме подразни. Не се прави така. Не правиш два пикови момента, когато единия е най-важния изобщо дотук в сериала. Не разделяш по този начин вниманието.
Явно са искали да налеят всичко в епизод 2 и после само приказки, сълзи и сополи няколко епизода напред.

Като цяло добър епизод, много по-добър от епизод 1, но за мен това е сериозна грешка от страна на екипа на шоуто.

Обаче си представям сега какъв ще е шока за тези зрители тук в темата, които изобщо не са знаели и подозирали за смъртта на Джоел. Е, за тях ще е мега ШОК. Спор няма. Уфф. Гадно.

# 653
М, дааа.....шок!

Скрит текст:
Спойлер!

Скрит текст:
Понеже не играя играта и не знаех, че така ще се развият събитията. Май ще спирам да го гледам. Леко ми беше станал досаден, а сега без Джоел, май, май няма да го бъде....

# 654
Аз не съм играла играта, но знаех...

Скрит текст:
че някой главен ще умре. И понеже абсурд да е Ели, остана да е Джоел Grinning доста тъжничко и тъпичко... но пък съм шокирана, че го бастисват толкова бързо... Confused замислям се и аз дали да доглеждам. Ели ми е един голям черен хикс, другите са ми супер безразлични... сал един Джоел имаше и той умря...

# 655
Скрит текст:
Аз го харесвам принципно Педро Паскал и затова го гледах. Иначе ми е леко скучноват, очаквах повече като развитие. Примерно Живите мъртви ми беше доста по-интересен, като за доста сезони....

# 656
  • Somewhere far away
Томи също показа че е много добър и силен персонаж. И много добър в оцеляването, другите как избягаха с огнехвъргачите -  само той показа смелост. Голямата битка с хордата мисля, че беше много добре заснета хареса ми, напомни ми на стената от Игра на тронове. Идеята е да се покаже че гъбата един вид има съзнание и може да мисли, поне донякъде т.е. има hive mind.

# 657
Абееее, малко ми е странно. На минус 10 гр поне, ако не и повече,  тез гъби трябва до са замръзнали.

# 658
  • Somewhere far away
Пазят се топли под земята, поне така аз го разбрах. В природата също много гъби не умират на студено, а изпадат в хибернация.

# 659
Възможно е, но пък как скачат като да са супер атлети. Но, да не забравяме, че е по игра. Може би е трябвало да променят малко сценария за сериала.....

Общи условия

Активация на акаунт