The Last Of Us

• 34 703
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
На мен ми хареса нападението, беше епична битка. Явно показват, че гъбата еволюира, което хич не е добре... имат вече акъл за 5 ст да се крият и да се топлят и да чакат подходящия момент

# 661
  • Somewhere far away
А за хората, които смятат да спрат да гледат - ако е заради Педро, не ви съветвам да бързате да се отказвате- той ще има още участие, като спомени, защото Ели непрекъснато мисли за него, напълно разбираемо .

# 662
  • София
Хареса ми момента с кучетата. Как атакуваха само. Яко.

# 663
  • Somewhere far away
Трейлъра за следващия епизод:

https://www.youtube.com/watch?v=o3bq8wpccZU&ab_channel=RottenTomatoesTV

# 664
  • София
Мислех да спра със сериала, както направих с играта след началото и, и това което видях...
В смисъл, част 1 я знам наизуст и съм голям фен. Една от най-великите игри в историята. Но част 2, извинявам се.
Зарязах я като нещо заразно и прокажено и така не разбрах какво се случва. Години по-късно ей така от любопитство исках да разбера какъв е финала ама толкова време мина, че нямам много спомени.

Според мен не е случайно, че част 1 има малко над 30 млн. продажби, което е много, а част 2 около 12, 13 млн. Буквално тройно по-малко. Спомням си тогава имаше бойкот-кампания и Дръкман започна да се оправдава и така и не направи трета част, защото загуби фен базата.

Тук обаче все пак е години по-късно и ТВ сериал. Реших да дам шанс на сериала, най-малкото пак от любопитство, а и наистина за мен оттук-нататък е тъмна Индия, като финала само го знам някак си много общо и бегло казано и страшно много важни неща е логично да ми бягат. Дори не съм сигурен какъв е точно финала и какво е посланието или смисъла. Влязло и излязло както се казва...

Та така.

Епизод 3

Хареса ми!
Изненадващо добър епизод, предвид факта, че когато хвърлиш всичко в един епизод, то следващите обикновено са 'мех' Но тази продукция все пак въпреки някои справедливи сериозни критики дори и към силния сезон 1 си е на много високо ниво и не отпускат юздите!
Хубав сценарий, диалози, игра, сцени. Почти нямаше нещо самоцелно или излишно в епизода. Харесвам такива стегнати епизоди в които всяко действие е сложено, защото е от значение, а не просто да го има.

Скрит текст:
Малее, не мога да повярвам, че тръгнаха само двете. Но си мисля, че Томи и Джеси като разберат, ще хукнат и те. Но как ще се справят с толкова много 'вълци' Ужас.
И какви бяха тези странни хора, дето бяха избити и от кого бяха избити? Приличаха на някаква секта.
Едва ли вълците са ги избили, ама то кой друг? Не са гъбите, те с оръжия не боравят.

По принцип Аби е гадна к*чка, но все пак колкото и да обичам Джоел я разбирам, защото той уби баща и. Само че тя не знае подробностите, а и Ели не знае. Ели, може да подозира и да усеща нещо, но не знае всичко. Така и не го изговориха, мамка му и съдба!
Той Джоел сам си подписа смъртната присъда след като все пак от някакъв морал и състрадание не изби всички и естествено се стигна до този неизбежен момент 5 години по-късно...

# 665
  • София
Не ми допадна много епизода. Реално какво се случи... почти нищо. Съмнявам се, че Ели ще успее в своята мисия. На доста места ми се повтарят "Живите мъртви" и може би сюжетната линия с Ели и Джоел беше някак малко по-различна и фактът, че тя не може да се зарази. Стискам палци другият епизод да е по-раздвижен.

# 666
Не ми хареса епизода , нямаше достатъчно действие и развитие Sad

# 667
Не ми беше скучно, но и не беше нещо особено този трети епизод. Общо взето ни въведоха в нова сюжетна линия с тези сектанти и вълци. Май гъбите отиват на заден план... ще видим. Не знам как двечките ще оцелеят сред толкова врагове в Сиатъл, то вярно, че жанра е фантасмагоричен, ама все пак Grinning

# 668
Доста ми хареса трета серия. Очаквах да е много зле, но се случиха интересни неща. Колелото се завърта и започва жестокото отмъщение.  Да види докъде ще стигне.

# 669
  • София
епизод 4 изглежда с доста екшън и гъбки

https://www.youtube.com/watch?v=8rPRQsQyMgc

# 670
  • Somewhere far away
Е, не може във всеки епизод да има зомбите и пуцаница. Това все пак е история за хората, както между другото всички истории. Това че се развива в зомби апокалипс, не ознаачава че зомбитата са акцента.

В този епизод акцента е върху мъката и спомените за Джоел, рефлектираме върху това - нещо човешко, любим човек умира, ние страдаме - тъпо е да очакваме екшън и зомби кървища.

Иначе за някои неща съм съгласна , че пък бяха излишни - това със съвета с речите, гласуването, с лъжата на Ели, много ясно че лъжеше макар и  доста убедително. на Ели не ѝ пука за общността, тя иска да си отмъсти за Джоел. Томи тук също е доста по -различен, може би е написан така че да се хареса повече - не че в играта е лош, просто там е по -различен като човек - по-брутален, по -арогантен и по -насилствен.
В играта томи тръгва сам по следите на аби - тук само седи и само слуша съвета /и оправя къщите ок и се грижи за кравите ок/, но не ми казвайте че не иска и той отмъщение - та той му е брат! Та така- само това ме издразни, Томи си седи на задника, което ... след предишния епизод където показа колко добре е подготвен, колко добре се бие и колко е геройчен - сега това беше супер антиклаймактик. не е ок поне за мен. В играта Томи лъже ели да му даде един ден уж да убеди мария, но всъщност тръгва преди тях и има преднина около ден.

# 671
Нямам представа как е в играта и не мога да правя паралел.
До тук - първият сезон започна обещаващо, втория не съвсем. Сега явно ще гледаме отмъщението.
Не мога да си представя да живееш в такъв свят, толкова начини по които да умреш или загубиш близък, а целия ти живот да е посветен на нуждата "да си върнеш"
И откъде по дяволите взимат гориво и патрони  😂

# 672
  • Somewhere far away
Няма значение в какъв свят живееш- ако някой близък обичан е убит пред  вас по жесток начин как бихте реагирали ? Да, всички знаем че отмъщението не води до нищо добро, само води до още отмъщение -и така до безкраен цикъл. но бихме ли отхвърлили човешкото и напълно разбираемо чувство да си отмъстим, бихме ли могли да простим, да продължим живота си без тази мисъл без тази травма - как се прощава изобщо такова нещо ? точно това са въпросите, които се задават в The last of us 2 .

# 673
  • София
Не бива да забравяме, че това е фантастичен филм, а не документален. Ако имаш 10 епизода и няма кой знае колко голямо развитие в 5 от тях, то едва ли ще завладееш публиката.

# 674
Отмъщение да, добре. Но тази жестокост, която дадоха у Аби може да принадлежи само на човек, който изначално е зъл. Това все пак е 5 години след загубата.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 12:08 от rummi_pl

Общи условия

Активация на акаунт