Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

• 66 897
  • 912
  •   1
Отговори
# 120
Надявам се всички булки в крайна сметка да останат доволни от снимките си без значение кой ги е правил, но за мен е нелепо да се твърди, че професионалистите се пренавиват и създават напрежение, а още повече, че не успявали да хванат всичко. Вярно е, че в България във всички сфери има доста некадърници, но пък вече човек може спокойно да напише и прочете отзиви за всяко по-известно име и да направи информиран избор. Чела съм оплаквания за забавени снимки от фотографи, но подобно твърдение не съм. Аз съм благодарна на нашия фотограф, който ни състави график и следеше за спазването му, предразположи ни за страхотна фотосесия при все, че сме страшни дървета, и хвана моменти, които ние сме изпуснали.

Наистина добрите професионалисти толкова се сливат с останалите, че на моменти забравяш, че има фотограф.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 14:51 от titka2

# 121
  • София
Поради естеството на ангажимента, това че е One-in-lifetime ангажимент, сватбата е може би най-отговорното събитие, което един професионалист може да поеме, независимо фото, видео или диджей е. Сватбата няма повторение. не е Концерт дето утре ще го има в друг град.
Сватбата е върхът в кариера на оператори, фотографи и диджей. Няма дубли тука и нови take-ове, не знам как е думата на БГ. Изисква огромен опит. Поради тази особеност получавате много по-различно отношение, нагласа. Да разбира се и друга цена. Но си струва.
Примерно аз лично никога не съм виждал сватбен фото- и видеограф, диджей на 18-20-25 години. Помислете дали сте виждали и вие и защо не сте виждали.
Поради това смея да твърдя, че някой, който е в бранша, не е случайно попаднал там.
Затова има и Асоция на Професионалните Сватбени Дисководещи, както и на фото- и видеографи. Там случайни хора няма, приемът е с условия да имаш определен брой ангажименти годишно, да имаш фирма, изисквания за техника, сайт, фейсбук група, препоръка и т.н.
Гледайте ги тези детайли Simple Smile

# 122
Здравейте!
Някой знае ли какъв е ценовият диапазон в Палома Фешън?

И само да кажа, че до утре имат 18% намаление на наличните рокли.

# 123
При нас графика е доста разпокъсан, но избързахме със запазването на часове в ритуалната зала и църквата, без да сме си дали ясна сметка за цялостната програма. Като цяло при нас ще е нещо подобно:
11:00 Взимане на булка
12:20 Ритуална зала Красно село
14:00 Църква ( двете локации не са много близко около 15 мин с кола, а и паркирането в центъра е трудно) Св. София
След църквата ще има фото/видеосесия
17:30 Welcome drink
18:00 Влизане в ресторант - Хотел Vega

Всичко сме организирали като услуги, остава само рокля, костюм, халки и няколко дребни неща. Сватбата е края на август.

Нашата сватба ще е пещо подобно като часове. Какво сте измислили да правят гостите между църквата и ресторанта? Това ми е голяма драма сега.

# 124
  • София
Гостите сами ще си решат. Някои може да присъстват само на част от програмата. Не ги мислете Wink

# 125
Гостите сами ще си решат. Някои може да присъстват само на част от програмата. Не ги мислете Wink
Съгласна съм, но все пак нека да не е толкова голяма дупката. Била съм на сватба с 3 часа между църква и ресторант и се чудех какви да ги върша (особено като си в друг град и не може да си се прибереш вкъщи, да не говорим и че навън беше 40 градуса Sob Sweat Smile )

# 126
Момичета моля ви препоръчайте ми флорист/ка. Все повече си мисля да се откажа от използването на агенция за украса. За София става въпрос.

# 127
Момичета моля ви препоръчайте ми флорист/ка. Все повече си мисля да се откажа от използването на агенция за украса. За София става въпрос.
Аз бях напът изобщо да нямам украса на масите за гости, след като чух няколко оферти от агенции. Flowers in Sofia ни направих много добра оферта и очакваме да имаме страхотна украса през септември. Имат портфолио в сайта. Комуникацията е много лесна и приятна.

# 128
  • София

Топ флористът за София е Йоана Томова. Зависи от бюджета ви, разбира се
https://joanatomova.com/

# 129
И аз направих примерен график. Как Ви се струва?

Също бихте ли ми препоръчали място за фотосесия? Ще сме в хотел Акорд. Обмислям някое сенчесто място с много растителност, защото сватбата е края на юли и ще е много топло. Какво ще кажете за парк Врана?

# 130
Според мен времето между грим и фотосесия е критично малко.

# 131
Аз като един контрол Фрийк бях изчислила времето “перфектно”, но успях да закъснея с 1 час за фотосесията. Добре, че бях оставила 1:30 в аванс между фотосесията и изнесения ритуал 😅.

# 132
Добре ако изтегля прическата в 12 и грима в 13ч, ще имате ли достатъчно време? Като всичко ще се случва в хотела, няма да е вкъщи

# 133
Ще имате ли взимане на булка или с младоженеца ще се видите на мястото на фотосесията? От Акорд до Врана си е има-няма 30 минути с кола, вземи това предвид.

# 134
Здравейте, дами. Може ли някоя от вас, която скоро е имала сватба в Естера Вини край Перущица да сподели актуална информация? Чета доста различни отзиви, но са от преди около две години. Обмисляме да направим сватбата там, но се чудим дали храната и обслужването са на ниво.

Общи условия

Активация на акаунт