Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

• 66 905
  • 912
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, юли месец ми предстои сватба. Къде бихте ми предложили да отида за рокля?

# 106
Бюджет? Какво търсиш горе долу? Град?

# 107
До 2000 лева, аз съм от Русе, но тук няма хубави рокли ще вървя в други градове. Колебая се между  “русалка” и рокля тип “пепеляшка”

# 108
  • София
До 2000 лева, аз съм от Русе, но тук няма хубави рокли ще вървя в други градове. Колебая се между  “русалка” и рокля тип “пепеляшка”

Ако ще се разходите до София препоръчвам: Viktoria Wedding
Няма такса за проба, но е необходимо да се запише точен час за посещение. Жената в бутика е много мила и ще отдели цялото внимание за вас.

Друго място, където има доста избор е: Svatben Center
Имат условия за проба. Там пробвах всички рокли, които харесах на закачалките, но в никоя не се харесах след като я сложих на себе си.

И до oтстаналите бутици, които бях набелязала не стигнах, защото си харесах от Viktoria Wedding и веднага си я купих (взех си мострата, която пробвах)

# 109
Здравейте, включвам се и аз Simple Smile със сватба в София 01.07.2023 и запазен само ресторант. В момента изибраме църква (не сме се спрели на никоя) и ритуална зала, като не сме изключили и варинат за изнесен ритуал.
Сватбата се очертава следобедно - вечерна.
Имате ли впечатления от някоя църква в София?
Вие как надерихте програмата и къде сложихте сватбената фотосесия?

# 110
Здравейте,
Някой да е наясно дали в Бургас може да се намери фотограф само за час и половина-два макс? Няма да правим събирания и ресторанти, а просто ще проведем церемониите в гражданското и църквата с най-близките и после искам да направим само няколко снимки, но за да не са абсолютно аматьорски, ми се искаше да наемем професионалист. Благодаря!

Здравей,

И ние само се разписахме и имахме една дупка от около час до ресторанта и използвахме времето за малко снимки.
Наехме Видин Стоянов, много съм доволна, професионалист е, направи много готини снимки и ги обработи бързо.
Платихме му 300лв за 2 часа, той снима и в ритуалната зала.

# 111
  • Wonderland
Здравейте, включвам се и аз Simple Smile със сватба в София 01.07.2023 и запазен само ресторант. В момента изибраме църква (не сме се спрели на никоя) и ритуална зала, като не сме изключили и варинат за изнесен ритуал.

Църковният ритуал има една и съща стойност, без значение в коя църква го направите. Какво точно ви интересува като "впечатления" от църква?
Сватбената фотосесия при нас беше преди всичко друго, за да няма дупка, в която гостите да се чудят какво да правят.

# 112

Ехее, и двете сме на една дата. Simple Smile Още редим графика, но се очертава да направим фотосесията след взимането и преди църквата и изнесения ритуал, за да не бързаме после, а и както Rapunzzell каза - да не скучаят гостите. Още повече, че ще бъде жега.
За църква ние се водихме от това, коя църква ни е най-близо до ресторанта, за да не обикаляме цяла София.

# 113
Момичета, един примерен график да дадете? Ресторанта изцяло ще се съобрази с нас за час, а и църквата още не сме я запазили - ще имаме взимане на кръстници, булка, църква и ресторант. Това е, като някъде, може би, ще вместим и фотосесия. Града е малък, няма ни трябват повече от 5-10мин между локациите и се чудя за края на август как си го представяте. Не знам 17:00ч. късно ли е за ресторант, рано ли е. Grinning

# 114
17:00 е доста рано за вечерна сватба. Ние започнахме с изнесен ритуал в 17:00, а ресторантът беше от 19:30.

# 115
Момичета, един примерен график да дадете? Ресторанта изцяло ще се съобрази с нас за час, а и църквата още не сме я запазили - ще имаме взимане на кръстници, булка, църква и ресторант. Това е, като някъде, може би, ще вместим и фотосесия. Града е малък, няма ни трябват повече от 5-10мин между локациите и се чудя за края на август как си го представяте. Не знам 17:00ч. късно ли е за ресторант, рано ли е. Grinning

И ние сме така + ще имаме и изнесен ритуал. За мен 17:00ч за влизане в ресторанта е рано, но след 18:30 ми е късно. Аз се стремя най-късно 18:30 да сме влезли, не съм наредила обаче графика изцяло засега.
Знам, че някои летни булки изтеглят изнезения ритуал надвечер, за да не е силно слънцето, но ако в ресторанта можеш да останеш, да речем, най-късно до 2 сутринта, влизането в 20:00 ч на мен ми идва късно. Моят съвет е да го обсъдите и с дж-я си, тъй като нашият ни разказа буквално минута по минута как протича сватбата от влизането в ресторанта до края на сватбата. Така ще можеш да си направиш някаква ориентировъчна сметка. 😊

# 116
  • Плевен
При нас ритуалната зала е в 16:30, а ресторанта в 19:00.Като украса вероятно бих си направила някаква малки букети за масата нищо повече.Ресторанта в събота и неделя е с жива музика.Няма агенции ,няма координатори.Ние обаче сме много малко като половината гости са семействата ни.Фото ,видео няма да имаме.Приятел ще снима с наша професионална техника.Професионалистите понякога се пренавиват и създават ненужно напрежение,не винаги успяват да "хванат "всичко.Следващия месец ще ходим да уточним кувертите и какво бихме могли да си внесем ..Торта ще поръчам евентуално малка просто за традицията.Цветовете са слонова кост,шампанско,аквамарин/камъкът е подходящ и за неговата и за моята зодия/освен това и двамата обичаме синия цвят.Аз сега съм на вълна чаши.Имам уточнена среща с шивача.Повече се притеснявам за ремонт ,койот ще започне два месеца преди сватбата.Ама каквото ,такова.Нашата идея е да се съберем с най-близките си и да се повеселим.

# 117
Надявам се всички булки в крайна сметка да останат доволни от снимките си без значение кой ги е правил, но за мен е нелепо да се твърди, че професионалистите се пренавиват и създават напрежение, а още повече, че не успявали да хванат всичко. Вярно е, че в България във всички сфери има доста некадърници, но пък вече човек може спокойно да напише и прочете отзиви за всяко по-известно име и да направи информиран избор. Чела съм оплаквания за забавени снимки от фотографи, но подобно твърдение не съм. Аз съм благодарна на нашия фотограф, който ни състави график и следеше за спазването му, предразположи ни за страхотна фотосесия при все, че сме страшни дървета, и хвана моменти, които ние сме изпуснали.

# 118
  • Wonderland

Най-рано съм влизала в 18 ч. на сватба в Пазарджик, най-късно - в 19:30 ч. Grinning Така че интервала не е голям, но 17 ч. ми се струва ненужно рано за ресторант за вечерна сватба.

# 119
При нас графика е доста разпокъсан, но избързахме със запазването на часове в ритуалната зала и църквата, без да сме си дали ясна сметка за цялостната програма. Като цяло при нас ще е нещо подобно:
11:00 Взимане на булка
12:20 Ритуална зала Красно село
14:00 Църква ( двете локации не са много близко около 15 мин с кола, а и паркирането в центъра е трудно) Св. София
След църквата ще има фото/видеосесия
17:30 Welcome drink
18:00 Влизане в ресторант - Хотел Vega

Всичко сме организирали като услуги, остава само рокля, костюм, халки и няколко дребни неща. Сватбата е края на август.

Общи условия

Активация на акаунт