Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

• 68 786
  • 912
  •   1
Отговори
# 810
Договор може да бъде прекратен и сумата възстановена, поради неизпълнение.

# 811
Ох аз да попитам за област Велико Търново местенце някой сеща ли се , където е за малко хора (30-40 човека).
Просто ми се иска , самото място да е по малко , за да изглежда по добре самата сватба. Да не е на място където има място за 120-150 човека и да е пусто и празно... Не се сещам , за такива местенца.
Raya garden и винПалас може и резиденция Рачеви.

# 812
Ако искате навън, Примо Густо е Арбанаси.

# 813
Имате ли договор/капаро към фирмата? Честно, аз не бих ползвала услугите на някой, който не ме кефи. Ако искате споделете в кой район сте, да видим ще мога ли да препоръчам декоратор (може и на лично, ако искате)

Благодаря за отговора! Да, имаме подписан договор вече. Права сте, и аз не знам как се навих да заработим с тази агенция, може би защото се почувствах притисната от времето. Става дума за региона на град Варна, бях се допитала до 3-4 агенции, като една от тях нямаше въможност за нашата дата, а някои от тях дори не отговориха. Та, започнахме комуникация и работа с въпросната агенция, и след подписаването на договора средата на януари, все още нямаме конкретна оферта, а само някакви нахвърляни снимки по ПДФ-и, word файлове  и константен натиск да се добавят още и още неща към декорацията. Пределно ясно ми е, че всяка една агенция иска да знае предварително за каква сума се захваща и за какъв тип ангажимент става дума. Но аз бях пределно ясна от самото начало, че искаме семпла и по-обрана декорация.

Здравейте,
Разгледайте добре договора Ви. Всеки едни вендор има клауза за разваляне на договора без каквито и да е било удръжки в определен период преди сватбата. Ако нямат, то явно политиката им е такава и професионализма не им е на ниво. Притискайте ги, защото да нямате изненади с наближаването на сватбата.
Правилния принцип на подаване на оферта е: по нещата, които сте дискутирали на среща се прави оферта. В тази оферта са добавени всички детайли за събитието Ви. Тези детайли са разделени по пера, всяко едно колко ще Ви струва, за да разберете кое ще Ви бъде по джоба от кое няма да се лишите и тн.
Капарото се плаща след като имате ясна представа коя услуга колко пари ще Ви струва.
Разгледайте отново договора си с всичките условия ясно описани. Вие сте възложител по него и винаги имате права във взимането на решения.
Поздрави,

# 814
  • София
Момичета, започваме да се оглеждаме за някой изпълнител, който да вдигне малко хората за час-два, ако изпълнява и функцията на водещ ще е още по-добре. Не търсим някой известен, а по-скоро някой млад,талантлив и зареждащ човек. Откъм стилове нямаме ограничение.

Намерете във фейсбук Mr.Vog - това е Георги Кючуков, певец и вокален педагог. Правихме сватба с него, пя три серии по 40 мин, от Любо Киров, през Рики Мартин, та и до Слави. включително изпя първия сватбен танц.
Нямам представа за хонорара му, но няма да е 3к

# 815
Момичета, аз пък започвам да се панирам за булчинската рокля. Ходих, мерих, но няма търсената засега. А времето лети.
Къде в София да търся рокля - изчистена и не твърде скъпа?!?

# 816
Мога да препоръчам в Пловдив - аз също съм от софия, но с 2-3 ходения до там, си я взех - Atas atelier.

# 817
  • Melmak
Момичета, аз пък започвам да се панирам за булчинската рокля. Ходих, мерих, но няма търсената засега. А времето лети.
Къде в София да търся рокля - изчистена и не твърде скъпа?!?

Ходи ли в Младост? Как са нещата там? Предстои да търся и аз.

Даже в абаут ю харесах 2-3 рокли.

Асеновград винаги е вариант.

# 818
Точно в Младост ходих. Там е супер. Обслужване, разнообразие, цени - всичко е супер за булката.
Но не успях да си харесам рокля на 100%.
Затова се панирам.
Как е в Асеновград? Магазините на една улица ли са? За колко време стават готови роклите?

# 819
  • Melmak
Аз в Асеновград съм ходила за две абитуриентски. Има от всичко, нека съм честна. Аз съм далече от кичозни визии, не обичам лъскавинки, камъни и такива неща. Имам по-изчистен стил. В Асеновград има много от всичко, не се отчайвай ако в началото видиш само кича.

Аз съм харесала мария фешън студио и ще ходя там. Гледам мацката, която шие роклите в тикток и ми е много симпатична. Роклите й са стилни. С булки работи малко по-късно през годината, около април, може и на поръчки. Иначе за колко време стават, зависи от магазина и това какво се разберете.

Аз мислех и по групите да се разровя за 2 ръка рокля, ама повечето съм виждала да са малки размери.

Аз харесах 2-3 ресторанта, мисля да звъня другата седмица да ходим на живо.

Как става запазването? Пробвате менюто? Подписвате договор?

# 820
Аз да кажа, че наскоро ми изпратиха оферта от Белите скали  цените да супер - между 50 и 67 лв.за куверт, без свешни и излишни такси. Цената на вечер за нощувка е 150 лв. Вече на 90% ще сме там. Само трябва дата да определим. Дамата каза, че има страхотни декоратор и в нашия край, а не както от агенциите ми обясняваха, че всичко трябва да е от София. Че нали и пътни да плащаме, че и нощувки. Бе я...
А да, от агенциите ми казаха, че цените за куверт в Белите скали са ат 85 лв нагоре. А уж агенциите спестяват пари. Те си слагат огромни проценти надценки...
Много се радвам, че не се подведох

# 821
  • Плевен

Аз харесах 2-3 ресторанта, мисля да звъня другата седмица да ходим на живо.

Как става запазването? Пробвате менюто? Подписвате договор?

Дано имате късмет със свободни дати.Ние отидохме да мястото , което бяхме избрали , поговорихме с управителката какво може да внесем,предложиха ни няколко варианта готови менюта избрахме си едно оставихме капаро и толкоз.Познаваме добре заведението и кухнята,но ако вие нямате впечатления може да дегустирате менюто си.Аз бих отишла като обикновен клиент и бих си поръчала ,освен това няма гаранция ,че в Денят ще получите точно същото.Назад в темата имаше булка, която сподели ,че на дегустацията всичко е било ОК и след това  беше разочарована.Договор не сме подписвали имахме бележка ,а сумата на капарото с подпис на управителката и печат.
Пожелава на всички спокойна подготовка и щастлив Ден!

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 20:48 от cvete_78

# 822
  • Melmak
Благодаря, Цвете! Ние не сме капризни за дати, ама реално трябва вече да запазим. Аз даже мисля за октомври, колкото и да е непопулярно, октомври вече не е толкова лошо времето. А и не искам да е мръсна жега, защото не обичам да се потя, също така не искам пушачите да седят отвън по 30 минути, защото в ресторанта е жега. 🤣

EDIT: как седи въпросът с adults only сватбите и децата въобще?
Усещам как не се приема добре да кажем, че не искаме деца и в БГ не е прието.
Не планираме анимация. Напоследък приятелите имат много деца и със сигурност някои ще ги доведат, но за мен тичащи деца по дансигна е ужасяващо.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 18:19 от hechicera_

# 823
  • Плевен
Имахме деца на тържеството.Кумувете ни имат 3, нямаше на кой да ги оставят.Децатс бяха горе долу на една възрастна имаше и детска площадка та се забавляваха мнооооого, не усетихме присъствието им.Сватбата ни беше в август и беше доста топло, но бяхме навън.Иначе да октомври вече е топъл и подходящ за сватба,предполага и хубава фотосесия.

# 824
Рискувате обидени гости и такива, които предпочитат да не дойдат или откровено ме могат да оставят детето/децата.

Общи условия

Активация на акаунт