Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 534
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, бъдещи мами!
В 21г.с.+5 дни и терминът ми е на 27.07.2023г.
Но съм доста разтревожена след втората ФМ.
През цялата бременност нашето мъниче само се крие, дава гръб и прегледите минават доста мъчително за доктора. Миналата седмица на ФМ бебо пак беше застанал с гръб и сърцето не можеше да се види, за това доктора каза да отида и тази седмица, за да може бебо да се завърти и да има видимост към сърцето. Всичко изглеждаше и беше нормално, но в края на прегледа доктора ми каза, че го притеснява, че бебето ни може да има синдрома на Даун. При прегледа на вратлето ми каза, че нухиалната гънка е малко по задебелена, била в нормите но в горната граница. Не ми каза колко точно е дебела, и втория маркер бил, че на ехографа се виждали малко по-светли червата. Аз бях шокирана от казаното при положение, че цялата бременност ми протича повече от добре и до сега прегледите и изследванията ми бяха отлични. Доктора каза, че това може да са незначителни маркери, но ми препоръча ако имам възможност да направя неинвазивен пренатален тест. Без да поискам второ мнение, веднага на следващия ден направих теста. Когато отидох в лабораторията носих и БХС и като го погледнаха там и ме попитаха какво правя в лабораторията след като на скрининга резултата е нисък за синдрома на Даун. Очаквам другата седмица да излезнат резултатите от пренаталния тест и се надяваме това да е просто едно легално изкарване на допълнителен лев за докторите.
Някоя от вас, ако е преминала през същия стрес ще се радвам да сподели, за да се успокоя и аз малко.

# 601
Не се притеснявай всичко ще бъде наред 🍀
Колкото до пренаталния тест- аз го направих още в 10 г.с. За мое успокоение и за да избегна такъв тип размисли и страсти.
Мисли положително и не се затормозявай. Изчакай да излязат резултатите🍀 стискам палци всичко да бъде наред

Здравейте, бъдещи мами!
В 21г.с.+5 дни и терминът ми е на 27.07.2023г.
Но съм доста разтревожена след втората ФМ.
През цялата бременност нашето мъниче само се крие, дава гръб и прегледите минават доста мъчително за доктора. Миналата седмица на ФМ бебо пак беше застанал с гръб и сърцето не можеше да се види, за това доктора каза да отида и тази седмица, за да може бебо да се завърти и да има видимост към сърцето. Всичко изглеждаше и беше нормално, но в края на прегледа доктора ми каза, че го притеснява, че бебето ни може да има синдрома на Даун. При прегледа на вратлето ми каза, че нухиалната гънка е малко по задебелена, била в нормите но в горната граница. Не ми каза колко точно е дебела, и втория маркер бил, че на ехографа се виждали малко по-светли червата. Аз бях шокирана от казаното при положение, че цялата бременност ми протича повече от добре и до сега прегледите и изследванията ми бяха отлични. Доктора каза, че това може да са незначителни маркери, но ми препоръча ако имам възможност да направя неинвазивен пренатален тест. Без да поискам второ мнение, веднага на следващия ден направих теста. Когато отидох в лабораторията носих и БХС и като го погледнаха там и ме попитаха какво правя в лабораторията след като на скрининга резултата е нисък за синдрома на Даун. Очаквам другата седмица да излезнат резултатите от пренаталния тест и се надяваме това да е просто едно легално изкарване на допълнителен лев за докторите.
Някоя от вас, ако е преминала през същия стрес ще се радвам да сподели, за да се успокоя и аз малко.

# 602
  • София
И аз си правих пренатален тест, още в 10 г.с.,също за да избегна всякакви свободни съчинения. Също така не разчитам и на БХС
Успех, и дано всичко да е наред!

# 603
Аз също правих пренатален тест след БХС в 14 г.с. (макар резултата от БХС да си беше нормален). Странен коментар като цяло на тези от лабораторията за пренаталния тест.

# 604
Момичета, с коя степен на зрялост са плацентите ви и в коя седмица?

# 605
За моята казаха, че е нормална. 1ва мисля се води.

# 606
  • Варна
Не сме коментирали до момента плацента. Надявам се като съм на терапия да се държи добре плацентата.
Не знам дали ако ѝ няма нещо ще я спомене изрично.

# 607
Имам питане от чисто любопитство, понеже вече от няколко бъдещи мами го видях.. какво мислите за организиране на така наречения baby shower? По принцип ние мислим да си вземем нещата, като и бабите имат желание да вземат някакви неща, след като ги изберем, но в общи линии си го приемаме като наш ангажимент пазара за бебока. Какво мислите?

# 608
Аз лично не харесвам тази глупост Baby Shower. Празнуваш нещо, което още не се е случило,
поне моите разбирания са такива и не ангажирам никого с тях. Може и от суеверие,но предпочитам първият празник на бебето да е погачата. На нея също се носят подаръци, може дори да си поръчате конкретни такива. Simple Smile А ако някой от близките ни иска да помага, ще ни даде парички, с които да си купим каквото сме харесали.

# 609
  • Варна
И аз така се чувствам, не е моето. То аз после и за 40 бях толкова изморена, че изобщо не ми се занимаваше с гости и глупости и не съм правила партита. Другото неприятно ми беше, че някои от роднините, които дойдоха на изписването в болницата, напираха да идват в нас след това. Аз в тоя момент още не знам къде се намирам, боли ме, едвам вървя, едвам седя, бебето гладно, как ли няма да седна да се занимавам с гости.

# 610
И аз така се чувствам, не е моето. То аз после и за 40 бях толкова изморена, че изобщо не ми се занимаваше с гости и глупости и не съм правила партита. Другото неприятно ми беше, че някои от роднините, които дойдоха на изписването в болницата, напираха да идват в нас след това. Аз в тоя момент още не знам къде се намирам, боли ме, едвам вървя, едвам седя, бебето гладно, как ли няма да седна да се занимавам с гости.

Да супер досада - и аз се чудя някои хора как грам не се съобразяват с личното пространство?!?

Човек иска да си се прибере да се изкъпе на спокойствие - а ако ги отрежеш директно, защото от намеци не разбират, се сърдят?!?! Що за объркани разбирания не знам...

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 11:16 от presiana78

# 611
Аз съм решила, че влезна ли в 7-ми месец, т.е след около 2 седмици и малко, тогава вече ще си позволим да започнем с покупките. Не съм набелязала все още нищо конкретно, но според мен има време, нарочно отлагах досега - не го чувствах ОК и аз, но мисля, че започна малко по малко да му идва времето. Започнала съм с един плах списък, като цяло мисля ударно да направим 1-2 пазара и това да е. И полсе някакви малки нещица в последствие. Аз просто работя все още и така ще бъде, живот и здраве, до май месец, та нямам особено свободно време и някакси не съм успяла да се отдам на мисли изцяло на бебешка тематика.
Относно baby shower-a - о, не, никакъв шанс. Satisfied Дори не разчитам на бабите да купят нещо, аз познавам майка ми - въпреки че няма почти никакви финансови възможности съм сигурна как е скатала вече някаква определена сума, която просто ще ни даде, искаме или не, а ние ще си купим каквото преценим, което аз смятам за най-най-най-доброто решение. Другата баба и тя така. Ако ги сърбят ръцете - нека купят някакви малки неща, но ако желаят да помогнат с големия пазар приемаме кеш. Smiley Не мисля, че ще има сърдити, радвам се, че нямам натрапчиви хора в обкръжението си, които да ни се бъркат прекалено. И от двете страни родителите ще помагат с каквото могат и колкото могат, когато бъдат помолени.

# 612
  • Варна
А вие месеците как ги броите? Като 10 или като 9?

# 613
Аз си ги броя като на 03.08 ми в термина, на всяко 03 число влизам в нов месец.

# 614
А вие месеците как ги броите? Като 10 или като 9?

Аз ги броя като 9.

Общи условия

Активация на акаунт