Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 587
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, НЕ купувайте няколко еднакви биберони, защото може бебето да не му харесат. На моя син се наложи да сменим сигурно 10 различни вида, докато хареса някакъв биберон...

За пъпчето са достатъчни двата вида спирт (95% с клечица се маже, докато падне пъпчето, а 70% - след това). Антибиотична пудра няма нужда да се слага, освен ако педиатър не препоръча поради възпаление например.

И йодасепт в никакъв случай не бива да се слага!!!
Пиша го защото нашата (вече бивша) педиатърка ни беше казала да третираме пъпчето ма дъщеря ни с йодасепт (не е имала инфекция). Но после от други педиатри разбрах, че това е крайно неприемливо... после имахме и други ситуации с нея та я сменихме

# 586
  • Варна
И аз само със спирт съм почиствала. Но то пъпчето падна още в болницата. Биберон беше другото ми непотребно нещо, моят човек само оригинали признава, шишета, биберони - не 😀 обаче едно нещо се оказа, че много ми трябва, а не бях се замисляла изобщо и не бях подготвена - накрайници за зърна. В началото не искаше да засуче и това е, колко акушерки идваха да се мъчат да помагат, няма и няма. И тогава се сетих, че една приятелка случайно ми беше споделила, че и тя имала такъв проблем в началото - плоски зърна и бебето успявало да засуче само с протектор. Пратих ММ да купува, той се препотил три пъти докато избере размер, ама станаха нещата и до 5-ти месец само така яде господинът. Мисля че тоя път няма да ми трябват, защото той хич да не е година и 9м ме оформи, но имайте едно на ум ако случайно искате да кърмите, а не се получи засукването, че може да са плоски зърна.
Иначе най - добрата ми инвестиция си бяха слинг и раница. Моето както не искаше количка в началото, само това ме спасяваше. Отделно като трябва да прибягам до магазин, ми беше много по-лесно да го метна в раницата, отколкото да товаря колички и да смъквам по стълбите. Често и вкъщи успявах да си свърша нещо само по тоя начин. Включително и зимата в преспите като не можеше да се излезе с количка, пак бяхме навън с раницата. То, като се замисля, май оттогава сняг не сме виждали във Варна 😀

# 587
  • Варна
Диде, като каза плоски зърна, се сетих за една статия в блога на Хедра, която много ми помогна в това отношение: "Плоски и вдлъбнати зърна". Цаката е да стиснеш с пръсти ареолата, за да оформиш сукателна повърхност, която бебето да засуче. Така или иначе самото щръкнало зърно е само за ориентир, а сученето става чрез налапване на цялата ареола.

Иначе, моят син също така и не заобикна биберона, обичаше си оригинала и това е. Все още ги гледа с умиление. Satisfied  Отбих го на 2г около май-юни миналата година. Усещам, че като се роди малката, ще иска и той да се нареди да си цокне пак хаха.

# 588
За слинг/ раница - искам и аз да си купя този път, наистина имат хиляди предимства.
Едно нещо само ме притеснява, та моля ако има опитни с бебеносенето да се включат - не свикват ли така бебетата да са постоянно във вас, после не става ли по-трудно и с количката и със спането в кошара и изобщо някак не свикват ли да са все едно постоянно на ръце?

# 589
  • Варна
kaSsisS, при мен не ставаше, те акушерките бяха наистина отзивчиви и ми показваха точно това, но не ставаше. Хем съм с малки гърди и пак не успяваше. :/
Magic_92, нямам наблюдения да е станало така поне при нас. Той първо се цупеше в количка и в кошара, после почнахме да се носим. Относно кошарата, той просто не искаше в нея, не че е искал да е отгоре ми. Спеше си на спалнята. Но пък честно казано много пъти носилката ме е спасявала от някакви необясними ревове.

# 590
Маджик, ние прибягнахме до раницата, защото дъщеря ми изпадаше в истерии в количка. Раницата ме е спасявала да я успя, за да я нахраня, за да стигнем някъде на бързо, за да се успокои с коликите… за да работя и тя да е спокойна. Не е яко от гледна точка на тежест. Но е до дете. Нашето и до днес обича и иска мама и тати и гушкане и нищо различно от това не водеше до добро. Само стрес и истерии. Не е да не сме пробвали. Чак бавачката ни се видя в чудо, ама към 2г се научи в количка. И си искаше. Но по-често предпочиташе раница.

# 591
  • Варна
Присъединиявам се към момичетата. И при нас беше рев в кошара и количка. Чак СЛЕД това пробвахме слинг и той просто се чувстваше добре, унасяше се и т.н.

Количката започна да я харесва чак към 5-6 месец, когато минахме на другия кош и можеше да оглежда обстановката и хората.

Кошарата така и не я заобича. Всяка нощ идва в нашето легло да спи и сега с най-голямо удоволствие каза, че кошарата ще е вече за бебето, а той ще спи на "нашето" легло (самият той използва тази дума за спалнята, смята си го и за негово легло). Grinning

# 592
  • София
Мойто диване пък си спеше само от 9 месечна възраст, никога не е спала с нас, раницата я ползвах само като се качвахме някъде по чукарите, но до ден днешен е много гушкава, просто нон стоп е залепена за нас с баща й, едва я убедихме че съм бременна и не мога да я нося, та поне спря да ми се кикерчи -катереше се по мен като по дърво..
Като бебе все се карах и не я давах да я гушкат, както и аз я гушках само по необходимост и го отчитам за минус, с второто не бих била така категорична, да свикне да свикне, колко пък да свикне, веднъж са бебенца, после и да искаме няма да ни дават да ги гушим .

# 593
Изобщо не ме интересува къде спи само да е спокойно детето и хич не ми харесват такива оставяния сами в легло, в стая,щели да свикнат и да се нареват и т.н.Баткото спа в нашата стая до 1 клас,страшно гушлив и чувствителен ,много обичлив и какво,да го оставя да плаче сам в някоя стая ли,няма да стане ,а и то детето сам си каза-искам да ви гушкам колкото може по-дълго време, защото когато порасна ще си искам в моята стая.И не е станал несамостоятелен или нещо такова.Така в и с бебетата, но това е тема малко като тази за раждането нормално и секцио,така че не се налагам,знам че всеки има различно мнение. Един съвет към новите мами-не правете от сега планове кога ще го отделяте,как няма,да му пускате тв и няма да му давате боклуци,накрая от прекалени очаквания е твърде вероятно да се почувствате разочаровани.Водете се по детето,то ще ви покаже от какво има нужда❤️

# 594
  • Варна
Fani, 1:1 е и моето момче.

# 595
  • София
Абсолютно трябва да се водите по детето, наистина те са най-добрите учители !  Една моя приятелка казваше че от ден 1 ще спи сам в неговата стая, детето спеше по молба на бащата в хола до вратата на спалнята една седмица и накрая си го взеха при тях, до ден днешен си се гушкат все още в спалнята вече и четирима, наистина не се заричайте и се водете по децата . И все пак много ценен съвет - приспивате ли детето никога не го гледайте в очите 🤣

# 596
Здравейте! Как се справяте с нервите. Аз съм много нервна и направо не издържам,и почвам да викам. Може ли да навредя на бебето с това викане и нерви.

# 597
Аз също съм се убедила, че нищо не можеш на сила да наложиш и направиш, ако детето не е ок с него. Дъщеря ми си спеше в кошарата от ден едно, взимала съм в на спалнята при мен само когато е болна и до ден днешен е така, сега лятото ще става на 7 г. Но не е имало истерични ревове и такива да я оставям да реве, просто си се получи. Плакала е като бебе като е гладна, ставала съм да я храня, кофти беше за мен ставането постоянно, но като я виждах, че си спи в кошарата сама и е ок не исках да я свиквам да спи при мен, само за да не ставам аз. Сега не се настройвам, ще го видя младежът как ще е, но мисля също да си го пробвам в кошарата първо. С дъщеря ми с количката също не съм имала драми, тя много си я обичаше и стоеше в нея, докато беше бебе, като се научи да ходи вече нямаше стоене в нищо. Но тя и не носена в слинг или раница, просто нямах.
Сега искам да си взема.
За нервите - аз нямам проблем, супер спокойна съм, чак не мога да повярвам 😄
Тази бременност ми действа успокояващо явно.

# 598
  • Варна
Фани, по-съгласна не мога да бъда. Колко критики отнесох (и то от близките ми), че не му "налагам" нещо си.
Сега за второто се надявах, че няма да ми пилят на главата, но баба ми миналата седмица ме сюрпризира с "И да знаеш, най-хубаво е детето да има режим на спане и ядене. Моите деца... еди-какво-си."
Майка ми: "И да знаеш за второто, че 2 години не се кърми."
Айде, бе! 😀
С мъжа ми често си говорим, че от всичко най-добре ни се получи това, че се водим по детето. По-малко нерви и повече спане за всички (защото кърмех в леглото на поискване).

# 599
  • Варна
И при мен беше така, разглезвала съм го, понеже не го оставям да се нареве, след шестия месец вече да минавал на кисело мляко, биберон с мед да съм давала, свекърва ми го хранене тайно със солети и какво ли не. Като отидехме в тях не искаше да си яде пюретата и сочеше един шкаф, където се държаха всичките глупости. Ама сега, 7 години по-късно вече нямаме никакви баби и дядовци (те дядовците бяха починали още преди се роди де) и колкото и да ми бяха неприятни тия неща тогава, знам че ще ми е трудничко без тях. Майка ми страшно много ми помагаше, особено в началото се чувствах пълен инвалид доста време с това секцио.

Общи условия

Активация на акаунт