Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 610
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Специално за помпата за кърма бях чела/гледала някъде, че не е хубаво да се взима втора употреба, защото има елементи от тях, които не подлежат на смяна или стерилизация и може да са преносител на болести. За сравнение помпите в болниците нямат такива елементи, които да не подлежат на стерилизация, затова е Ок да се ползват от различни майки.

# 571
  • Wonderland
Гледах го аз този семинар. Списъка си беше доста минималистичен и съвпада изцяло с моя.
Към момента сме купили само количка и столче/кошница за кола. Очаквам ги в понеделник Blush Идеята ни е да вземем големите неща, а накрая дребните. Леглото ще го поръчаме май, защото няма къде да го държим.

Ти беше писала някъде, че си поръчала Harvey от чужбина, нали? Аз чакам с нетърпение обратната ти връзка от сайта, хаха! Simple Smile

Ние сме избрали количка, чакам намаленията, за да я взема, имаме и столче вече. Леглото и при нас ще се поръчва в последния момент, за да ползваме мястото му за бюро докато можем, защото аз още си работя и двама home office вкъщи трудно се търпим в една стая. Grinning

Като цяло вече се поотпуснах и като видя нещо намалено онлайн от списъка, който си приготвих още в началото, купувам. Листнала съм си не само какво ни трябва, но и конкретни продукти и модели, за да ми е по-лесно пазаруването, много е удобно.

# 572
  • София
Уф това с вземането е много шантава работа, аз се бях зарекла че сега с второто няма да купувам нищо, но наближава и вече почвам да се разубеждавам. Ама матрак имам, няма да купувам нов, но все пак е ползван от голямата деформиран недеформиран ще го ползвам в легло от една приятелка, за новороденото ще си купя малка Кошарка до леглото. Кошче за кола ще си ползваме в едната старото, в другата ще купим с количката. Дрехи вероятно ще взема, но съм сигурна че няма да ползвам и ще си купя . За помпата за кърма знам че електрическите по-скоро се амортизират, отколкото да има проблем с бактерии. Една приятелка си докара от щатите трета употреба  (все познати де)  и я спука от работа и нищо й нямаше. Ако ще кърмите активно и няма да работите и да оставяте детето за дълго, няма да ви е нужна и помпа, ако питате мен, но все пак е хубаво да имате под ръка - медела 100% бих препоръчала.
Сутиени и дрехи за кърмене също са сред нужните покупки според мен покупки.
Ще се сетя още неща, ама не в момента 🤣

# 573
  • София
Rapunzzell, да , взех Harvey 3 premium от mypram.
Количката трябваше да я взема днес, но изпуснах куриера Joy така де, разбрахме се в понеделник да я доставят.
Поръчах и кошницата за кола от babymarkt.de, те обаче с превозвач. Кошницата ще я взема на 22.
Просто разликите в цените са безобразни....

# 574
  • Варна
Уф това с вземането е много шантава работа, аз се бях зарекла че сега с второто няма да купувам нищо, но наближава и вече почвам да се разубеждавам. Ама матрак имам, няма да купувам нов, но все пак е ползван от голямата деформиран недеформиран ще го ползвам в легло от една приятелка, за новороденото ще си купя малка Кошарка до леглото. Кошче за кола ще си ползваме в едната старото, в другата ще купим с количката. Дрехи вероятно ще взема, но съм сигурна че няма да ползвам и ще си купя . За помпата за кърма знам че електрическите по-скоро се амортизират, отколкото да има проблем с бактерии. Една приятелка си докара от щатите трета употреба  (все познати де)  и я спука от работа и нищо й нямаше. Ако ще кърмите активно и няма да работите и да оставяте детето за дълго, няма да ви е нужна и помпа, ако питате мен, но все пак е хубаво да имате под ръка - медела 100% бих препоръчала.
Сутиени и дрехи за кърмене също са сред нужните покупки според мен покупки.
Ще се сетя още неща, ама не в момента 🤣
Абсолютно... Ни помпа, ни шишета ползвах, накрая ги подарих. Помпа ми се наложи чак като стана на годинка и ми се наложи да вляза в болница за седмица, а шише като почнахме захранване за водичка. Но то две деца на една майка няма еднакви, камоли на различни. Не изключвам нещата, които са ми били тотално излишни с първото дете, да ми трябват с второто, но просто няма да бързам да ги купувам. То моето два месеца и половина в количка не искаше да се вози 😀 тръгнем ли нанякъде и на 20тата минута наддава вой. Раница имам от преди, но слинга си го продадох и трябва да си купя нов. Реално като се замисля няма нещо, което да пазя от първото дете, освен количката, но тя първо че съм я убила от бой 3 години и после я давах и на заем, и второ бебешкия кош и коша за кола ги бяхме взели на заем. Всички шезлонги, бънджита, проходилки ги бях запазила, добре опаковала и ги съхранявахме в мазата на нашите, обаче миналата година са разбили мазата и ги намерих разопаковани и захвърлени. Съответно като са седели така миришат на маза и не бих сложила бебе в тях, направо ги изхвърлих. Корито, кошара... Нищо нямам. Дрешките пазя по-хубавите, но едва ли ще мога да ги ползвам, понеже синът ми е роден март, а бебето, живот и здраве юли-август. Тъй че всичко ще купувам наново, но тоя път по-пестеливо.

# 575
Здравейте! Как усещате вашите мъничета в 22 седмица съм и преди няколко дена я усещах по-силно, а сега съвсем леко като побутване. С предна плацента съм.

# 576
  • Wonderland
Аз не го. Grinning И аз съм с предна плацента, същата седмица, още нищо не усещам.

# 577
Аз не го. Grinning И аз съм с предна плацента, същата седмица, още нищо не усещам.

Аз усещах дори и ритничета,но явно се е обърнала така,че да не я усещам. Аз така си го обяснявам.

# 578
Аз със задна плацента бих казала, че в 22 седмица очаквах да усещам много повече, но и при мен е съвсем леко. Тъй като виждам, че сте се заговорили за основни и важни покупки в самото начало, може ли някоя от вас да сподели подобен списък?

# 579
Здравейте да ви попитам някоя от вас изпотява ли се нощно време. От известно време насам се изпотявам почти всяка вечер.Питах лекарката тя каза че ако нямам температура е от бременността , но е странно че е само вечер през деня ми няма нищо

# 580
И аз съм в 22 седмица, предна плацента, усещам я все повече, на моменти видимо ми повдига корема даже, много е забавно. Иначе я усещам още от около 18 седмица, което е доста рано за предна плацента, но явно е доста активна, може да има значение, че съм и слаба (или поне бях, че и коремът е все по-голям) 😄

# 581
Момичета, отдавна не съм писала, но ви следя. 22г.с съм и тези дни бях на фетална - измериха бебето 530г, но два пъти ни пращаха да се разходим по 20 минути, тъй като отказваше да си покаже лицето, а докторката искаше да измери ностната костица, а и да видим личице. Е, накрая успяхме.. с 300 зора. Joy
Аз съм си казала, че до май нищо няма да купувам, но скоро ще седна да направя списък. Тепърва тези дни изгледах първата си лекция от една фейсбук страничка, а сега съм се зачела в "Най-щастливото бебе" и ще се мъча да я добутам, че после съм си взела и книга за кърменето. И всичко това, защото миналата седмица се почувствах страшно неподготвена за това какво ми предстои, а и мъжа ми почна да ме подпитва нямало ли да започваме да се готвим. Sweat Smile

# 582
Това го намерих в една група.

# 583
Аз мислех да чакам до сенмици медец с погепките , но като се замислих колко пари ще се съберат да се дадат наведнъж. От средата на шести месец започнахме лека , полека да купуваме . А и попаднах на намаление на дрешки на майорал и поръчахме. Сега останаха големите  неща - количка, гошара, матрак, вана , козметика и дрешки.

# 584
  • Варна
Момичета, НЕ купувайте няколко еднакви биберони, защото може бебето да не му харесат. На моя син се наложи да сменим сигурно 10 различни вида, докато хареса някакъв биберон...

За пъпчето са достатъчни двата вида спирт (95% с клечица се маже, докато падне пъпчето, а 70% - след това). Антибиотична пудра няма нужда да се слага, освен ако педиатър не препоръча поради възпаление например.

Общи условия

Активация на акаунт