Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 629
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Аз дето съм най-притеснена, най-много ме сърбят ръчичките... И количка съм на косъм да поръчам и дрешки...Ама все си викам поне до 7ми месец да изчакам.

# 556
Онзи ден на уебинара "Покупки за бебето" споменаха кое НЕ Е ок да се взима на заем ползвано от друго бебе, както и неща за майката.
-Матраче за кошарата
-Кошница/Столче за кола
-Стерилизатор
-Шишета и биберони
-Комплект за лична хигиена на бебето (гребенче/четчица,нокторезачка,аспиратор и т.н)
-Помпа за кърма
Всичко останало може да вземем ползвано. Simple Smile

Има ли някой смел, който вече е започнал покупките?
На нас ще ни е първо детенце и започнахме отрано, за да не ни се струпат много разходи последните месеци, предвид че трябва да намерим всичко. Въпреки това още ни остават основни неща - количка, кошара и др.
От сестрата на мъжа ми можем да вземем помпа за кърма - не знам това дали е сейф и окей?! Кои са нещата, които не е редно да "заемаме"?

# 557
Помпата се стерилизира и няма проблем.

# 558
Кошница/столче за кола защо да не е добре да се взима?

# 559
Защото може да е участвало в катастрофа.

# 560
  • Wonderland
Най-малкото защото ще е употребено и деформирано. То си е като матрачето - трябва да е ново и здраво, за да е удобно и да не пречи на развитието на телцето, защото бебето ще прекарва много време там.
Аз лично за столче и количка компромис не бих направила, имам и приятелка, която взе уж здраво и почти неизползвано столче от приятелка, но бързо се разубеди да го ползва и си купи ново.

# 561
Пълни глупости - ако взема кошница за кола от сестра ми например, която гарантирано няма да ми даде столче участвало в катастрофа. И тази кошница се ползва първите 2-3 месеца МАКСИМУМ какво ще и се е деформирало?

Но ви разбирам ако ви е първо дете - и ние бяхме така първия път - имахме 4 стола - от 0 до 6 месеца (уж - то стана тясно още на 3тия) и купихме следващия стол, после следващия и накрая се чудим къде да ги държим тези столове - разбира се, ги раздадохме на приятели с деца. Те ги приеха първо защото са скъпи и второ защото се сменят по-често от посоченото ако отеснеят на детето. (а те остесняват..)

# 562
Стерилизатора пък защо да не може да си взема вече полван?? Не го разбирам.
Ние вкъщи сме луди, ММ реши, че колата е много малка и няма да ни събере с бебе и сега купуваме нова голяма кола Joy Но друго за бебето не сме купували нищо още.

# 563
  • Wonderland
Стерилизатора пък защо да не може да си взема вече полван?? Не го разбирам.
Ние вкъщи сме луди, ММ реши, че колата е много малка и няма да ни събере с бебе и сега купуваме нова голяма кола Joy Но друго за бебето не сме купували нищо още.

Едва разубедих моя да изчакаме поне да се роди и да видим как ще се справим, преди да тръгне да купува нова кола. Grinning

# 564
  • Варна
За стерилизатора има ли логично обяснение? Самият уред се стерилизира сам при всяко ползване. Smile За шишетата също няма логика - те също могат да се стерилизират и само да се купят нови биберони към тях.

Относно помпа, аз предпочетох нова, като сега ще си ползвам същата, която ползвах и с баткото. Но много майки си разменят помпи, а и в родилните отделения ползват едни и същи помпи за различни майки.

Матракът и той не се деформира толкова лесно. Все пак не му ляга възрастен човек отгоре, а бебе/малко дете и то за определен период от време. От личен опит мога да споделя, че моят син повече е спал на нашия матрак на спалнята и върху НАС, отколкото на собствения си матрак. Smile

# 565
  • Варна
И ние почвам да се чудим как ще се събираме в тая кола. Уж голяма, комби, ама две деца, количка и куче...не знам Grinning
Относно препоръките какво да е ново и какво не, предполагам че имат предвид да не ги купвате втора употреба от непознат. Иначе на нас и столчето и зимния кош ни бяха дадени назаем, и помпа съм ползвала чужда, дори в болницата съм ползвала обща. Тия неща се стерилизират така или иначе, независимо дали са наши или чужди. Разбира се е хубаво да не са от някаква гадна и захабена пластмаса. Относно матрака, нашият старият нямам идея даже къде е, обаче той не знам дали и 5 пъти е ползван. Моят син кошара отказа да ползва. Даже тоя път съм решила да си взема само от тия малките дето се прикрепят към леглото, че като помня тоя кютюк колко време седя неизползваем вкъщи...единствето повивалника му ползвах.

# 566
За матрака и кошницата за кола е по-добре да са нови не толкова, че второто може да е участвало в катастрофа,колкото че си прилягат на всяко бебе и е възможно да се е деформирало. А и ценовия клас е много разнообразен и за двете. На пазара има и кошници,които могат да се използват много повече от 2-3 месеца. Лично аз не бих направила компрос с качеството им, защото са от особена важност. За стерилизатора акушерката обясни, че е по-добре да е нов, защото във вече ползван от самата употреба се развъждат бактерии по самия уред. Както се казва "всеки сам си преценя" и решава кое е добре да вземе ново и кое употребявано. Доста момичета сме и е нормално всяка да има различна гледна точка. Аз споделих какво казаха на уебинара, а кой и дали ще се съобрази с тези препоръки е въпрос на личен избор.

# 567
  • Варна
ddd29 имай предвид, че на тия семинари понякога говорят колкото да говорят. Бях си правила списъците за пазаруване от такъв семинар и с ръка на сърцето си признавам, че сигурно повече от половината неща бяха напълно излишни.

# 568
Горе споменатите неща за бебето спадат в категория основни покупки. Аз няма да си правя списък от уебинари, по-скоро разпитвам приятели. Първо дете ще ми е и предпочитам всичко да е ново, но това със сигурност не значи, че ще се впускам и в много излишни покупки.
ddd29 имай предвид, че на тия семинари понякога говорят колкото да говорят. Бях си правила списъците за пазаруване от такъв семинар и с ръка на сърцето си признавам, че сигурно повече от половината неща бяха напълно излишни.

# 569
  • София
Гледах го аз този семинар. Списъка си беше доста минималистичен и съвпада изцяло с моя.
Към момента сме купили само количка и столче/кошница за кола. Очаквам ги в понеделник Blush Идеята ни е да вземем големите неща, а накрая дребните. Леглото ще го поръчаме май, защото няма къде да го държим.

Общи условия

Активация на акаунт